دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ایران رتبه ٢١ تولید خودرو جهان

درآمد صنعت خودرو معادل ٢.٧ درصد تولید ناخالص ملی کشور است که می تواند در شرایط فعلی و با امکانات موجود یک واحد افزایش پیدا کند.
کد خبر : 103498

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه ایران، نشست تحلیل صنعت خودرو در کارگزاری بانک کشاورزی با حضور نوید قدوسی مدیر تحقیق این کارگزاری و مهندس حسن قره‌یی قائم مقام مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی استراتژیک سایپا برگزار شد. در این نشست چشم‌انداز صنعت خودر کشور مورد بررسی قرار گرفت.


در این گردهمایی نوید قدوسی ﻣﺪﯾﺮ ﺗﺤﻘﯿﻖ ﻭ ﻣﺸﺎﻭﺭﻩ ﺷﺮﮐﺖ ﮐﺎﺭﮔﺰﺍﺭﯼ ﺑﺎﻧﮏ ﮐﺸﺎﻭﺭﺯﯼ عنوان کرد: در چند ماه گذشته صنعت خودرو رشد قابل توجهی را تجربه کرد، به نحوی که به لیدر بازار سرمایه تبدیل شده بود، اما پس از این رشد قابل توجه با افت محسوسی رو به رو شد. حال باید دید آینده این صنعت چگونه رقم می‌خورد و آیا می‌تواند رشد گذشته را مجدد تجربه کند یا خیر؟


وی با بیان اینکه در باره چشم‌انداز صنعت خودرو و پیش‌بینی آینده آن پاسخ به 4 پرسش ضروری است، اظهار کرد: میزان فروش محصولات تولید شده، روند کاهش هزینه‌های مالی، امکان افزایش سرمایه و فرآیند قراردادها و مشارکت خودروسازان داخلی با شرکت‌های خارجی 4 پرسش اصلی پیش‌بینی آینده صنعت خودرو است.


وی افزود: البته در این میان مشارکت و حضور خودروسازان خارجی بین‌المللی در صنعت خودرو کشور یکی از مهمترین عوامل توسعه این صنعت است.


در ادامه این نشست و در پاسخ به پرسش‌های مطرح شده، قائم مقام مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی استراتژیک سایپا عنوان کرد: اشتغال مستقیم ایجاد شده از طریق صنعت خودرو کشور ٤٠٠ هزار نفر است. میزان تولید خودرو داخلی در سال ٢٠١٥ نزدیک یک میلیون دستگاه بوده و از فروش این تعداد خودرو ١١ میلیارد دلار درآمد حاصل شده است.


حسن قره‌یی با اشاره به درآمد صنعت خودرو در نقاط مختلف دنیا و با تأکید بر اهمیت خودروسازی در توسعه اقتصادی بیان کرد: سهم تولید ناخالص ملی آمریکا از صنعت خودرو ١١ درصد، چین ٧ درصد، هند و مکزیک ٦ درصد و برزیل ٥ درصد است و ایران اگر بخواهد به استانداردهای کشورهای پیشرفته نزدیک شود باید صنعت خودر ٥ درصد از تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص دهد.


وی با بیان اینکه هزینه‌های مالی شرکت‌های خودرویی در سال جاری کاهش پیدا می‌کند، خاطرنشان کرد: برند ملی ایران پس از برجام با رشد ٥٩ درصدی به رتبه ٤٦رسیده است که با ادامه این روند تولید و صادرات ایران افزایش قابل توجهی پیدا می‌کند. ایران در تولید خودرو رتبه ٢١ جهان را دارد این در حالی است که ایران جایگاه یازدهم تقاضا و فروش خودرو را در سطح جهان به خود اختصاص داده که حاکی از یک بازار بالقوه برای این صنعت است.


در پایان وی به تمایل شرکت‌های خودروسازی معتبر بین‌المللی برای حضور در صنعت خودرو ایران اشاره و بیان کرد: از یک سو مشارکت شرکت‌های خودروسازی کشور با سازندگان خارجی قطعا تأثیر بسیاری در توسعه صنعت خودروسازی خواهد داشت و از طرف دیگر با توجه به میزان عرضه و تقاضای جدید خودرو می‌توان رشد قابل توجه این صنعت را تجربه کرد و چشم‌انداز بسیاز مثبتی برای این صنعت متصور بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب