سیاستهای توسعه پایدار برای حفظ ظرفیت خودکفایی در محصولات کشاورزی مشخص شد
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، در ماده الحاقی 50 امده است: بهمنظور حفظ ظرفیت تولید و نیل به خودکفایی در تولید محصولات اساسی کشاورزی و دامی از جمله گندم، جو، ذرت، برنج، دانههای روغنی، چغندرقند و نیشکر، گوشت قرمز، شیر و تخم مرغ، اصلاح الگوی مصرف براساس استانداردهای تغذیه، گسترش کشاورزی صنعتی و دانشبنیان، فراهم نمودن زیرساختهای امنیت غذایی و ارتقای ارزش افزوده بخش کشاورزی بر مبنای ملاحظات توسعه پایدار اقدامات زیر انجام میشود:
1- ارتقای راندمان آبیاری بخش به حداقل شصتدرصد(60%) پس از پنجسال از تصویب این قانون از طریق اجرای عملیات زیربنایی آب و خاک از جمله طرحهای تجهیز و نوسازی، توسعه شبکهها، زهکش ها و روش های نوین آبیاری و اجرای عملیات بهزراعی و به نژادی و استمرار آن در سنوات بعدی
2- تحویل آب مورد نیاز کشاورزان بهصورت حجمی براساس الگوی کشت هرمنطقه و با استفاده از مشارکت بخش دولتی و غیردولتی
3- ارتقای شاخص بهرهوری مصرف آب در بخش کشاورزی و افزایش تولید محصول بهازای واحد حجم مصرفی
4- گسترش مبارزه تلفیقی با آفات و بیماریهای گیاهی،مصرف بهینه سموم، کود شیمیایی، مواد زیستشناختی(بیولوژیکی) و داروهای دامی و همچنین مبارزه زیستشناختی(بیولوژیکی) و توسعه کشت زیستی(ارگانیک) مدیریت تلفیقی تولید و اعمال استانداردهای ملی کنترل کیفی تولیدات و فرآوردههای کشاورزی در راستای پوشش تولید
5- نوسازی ماشینآلات کشاورزی و از رده خارج کردن ماشینآلات فرسوده کشاورزی و توسعه ماشینیکردن(مکانیزاسیون) بر مبنای اقلیم و شرایط و همچنین قابلیت و توانایی کشاورزان هر منطقه و رسیدن به ضریب نفوذ صددرصدی ماشینیکردن آن
6- ترویج استفاده از کودهای آلی و زیستی(ارگانیک) بذور و نژادهای دامی،طیور و آبزیان اصلاحشده درکشور و افزایش میزان مصرف اینگونه کودها،بذور و نژادهای دامی، طیور و آبزیان در جهت تولید غذای سالم
7- گسترش پوشش بیمه تولیدات بخش کشاورزی و عوامل تولید تا رسیدن به سطح پوشش صددرصدی
انتهای پیام/