دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 تير 1395 - 12:03
در نشست خبری مطرح شد:

«کنفرانس فرصت‌های سرمایه‌گذاری پساتحریم» در مالزی، برای حل مشکل کارآفرینان کشور

نشست مطبوعاتی کنفرانس بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در ایران پساتحریم صبح امروز در دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران برگزار شد.
کد خبر : 103067

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، این کنفرانس به میزبانی کشور مالزی و با همکاری سازمان توسعه سرمایه‌گذاری مالزی (MIDA)، دانشگاه UTM مالزی، وزارت اقتصاد مالزی و سایر کارآفرینان آسیائی شرقی و با مشارکت و حضور مسئولان وزارتخانه‌های داخلی از جمله سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های فنی ایران، اتاق بازرگانی ایران و کارآفرینان و فعالان اقتصادی کشور در قالب شرکت‌های مستعد جذب سرمایه‌گذاری بین‌المللی، در 5 و 6 مرداد برابر با 26-27 جولای 2016 برگزار می‌شود.


دکتر محمدرضا زالی، رئیس دانشکده کارآفرینی و رئیس این کنفرانس در ایران گفت: «در شرایط حاکم بر اقتصاد کشور که کاهش ناپایداری اقتصادی با سیاست‌های موثر دولت از طریق اجرایی شدن برجام به ثمر نشسته و منجر به رفع تحریم‌های بین‌المللی شده است، هر روز شاهد هستیم که بستر مناسبی برای حضور هیات‌های بین‌المللی و همکاری های مختلف اقتصادی فراهم می‌شود.»


او افزود: «در همین راستا و با عنایت به ضرورت گسترش روابط پایدار جمهوری اسلامی ایران با کشورهای مسلمان آسیایی از یک سو و بهره‌مندی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران از ارتباط با کارآفرینان بین‌المللی مسلمان از سوی دیگر، این دانشکده در نظر دارد کنفرانس بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در ایران پسا‌تحریم را برگزار کند.»


زالی گفت: «متاسفانه با وجود کاهش فشارها هنوز صاحبان صنایع با مشکلات جدی مواجه هستند. اولین مشکل صاحبان صنایع تأمین منابع مالی است، عدم تأمین منابع مانع توسعه کسب و کار و تحقق ایده‌های جدید می‌شود. در راستای ایجاد توسعه و تقویت اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش‌بنیان لازم است که کارآفرینان برای پروژه‌های خود منابع مالی داشته باشند. این منابع از طریق تسهیلات بانکی محقق نمی‌شود، بلکه مشارکت سرمایه‌گذاران خارجی می‌تواند بسیار به تأمین این منابع کمک کند.»


او افزود: «با توجه به اینکه این دانشگاه یک دانشگاه نسل سوم است برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان تلاش می‌کند. برگزاری این کنفرانس می‌تواند به حل مشکل کارآفرینان کشور کمک کند. زیرا بیش از 11تریلیون دلار در منطقه آسه‌آن سرمایه‌گذاری خارجی انجام شده است، در نتیجه این منطقه می‌تواند منبع و محل خوبی برای سرمایه‌گذاری مالی باشد.»


رئیس دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران گفت: «قصد داریم پیوندی میان کارآفرینان ایرانی با کارآفرینان ASEAN ایجاد کنیم. این اولین تجربه ما در زمینه برگزاری کنفرانس در حوزه کارآفرینی نیست زیرا سال گذشته نیز کنفرانسی مشابه این در دانشگاه شهید بهشتی برگزار کردیم. امیدواریم سال‌های آینده بتوانیم کارآفرینان بیشتری را به منابع جدید معرفی کرده و در راستای اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش‌بنیان حرکت کنیم.»


زالی جذب سرمایه گذاری خارجی برای رونق کسب و کار و ایجاد اشتغال داخلی، معرفی و ارائه پروژه‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری و مزایای سرمایه‌گذاری در ایران به سرمایه‌گذاران کشورهای ASEAN، تشویق به مشارکت هر چه بیشتر سرمایه‌گذاران مالزیایی، کارآفرینان ASEAN علاقمند به سرمایه‌گذاری در ایران و تبادل اطلاعات و ارتباط بیشتر فعالان اقتصادی ایران با سایر کشورها برای انتقال دانش فنی و برقراری مراودات تجاری و صنعتی را از جمله اهداف و برنامه‌های اصلی این کنفرانس اعلام کرد.


در ادامه این نشست دکتر رضا محمدکاظمی دبیر اجرایی این کنفرانس گفت: «در برنامه ششم توسعه کشور مشخص شد که برای توسعه سالانه به 150 میلیارد دلار ارز نیاز داریم تا دولت بتواند برنامه‌های عمرانی و جاری خود را جلو ببرد، این عدد از محل فروش نفت یا سایر صادرات بدست نمی‌آید. یکی از بهترین‌ راه‌هایی که ضریب اشتغال را بالا ببرد و این میزان ارز را تأمین کند جذب سرمایه‌های خارجی است.»


او افزود: «بیش از 200 سرمایه‌گذار از مالزی و کشورهای ASEAN درمحل این کنفرانس حضور پیدا می‌کنند. 40 نفر از کارآفرینان و رهبران کارآفرینی ایرانی نیز صبح دوشنبه 4 مرداد عازم مالزی می‌شوند. این کارآفرینان با دو هدف عمده انتقال تکنولوژی و انتقال سرمایه به کشور در این کنفرانس شرکت می‌کنند غیر از این دو مورد امکان دارد در این کنفرانس شراکت‌های ائتلافی نیز ایجاد شود.»


کاظمی گفت: «دکتر مرضیه افخم سفیر ایران در مالزی، وزیر صنعت مالزی، شهردار کوالالامپور، دکتر محمد خزائی معاون وزیر اقتصاد و دارائی و رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران، دکتر داتو غزالی رئیس کنفرانس در مالزی، مدیرعامل یکی از مطرح‌ترین بانک‌های مالزی، مدیرعامل بانک پارسیان یا نماینده او، رئیس شورای عالی کارآفرینان ایرانی، مدیرکل سازمان سرمایه‌گذاری خارجی، رئیس منطقه آزاد ارس و یکی از معاونان دانشگاه تهران نیز در این کنفرانس حضور دارند.»


او افزود: «فراخوان این کنفرانس اوایل اردیبهشت اعلام شد. در مجموع 100 شرکت یا مجموعه با دبیرخانه کنفرانس مکاتبه داشتند که از بین آنها این تعداد انتخاب شد البته 90درصد شرکت‌‌های ایرانی حاضر در این کنفرانس خصوصی هستند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب