مجازات حبس مانع انجام جراحیهای پرخطر توسط جراحان میشود
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از خانه ملت، حسینعلی شهریاری درباره میزان خطاهای پزشکی در کشور، افزود: با توجه به اینکه فعالیتهای پزشک بسیار تخصصی است لذا در مواردی ممکن است خطاهایی رخ دهد که البته این موضوع در همه کشورهای دنیا اتفاق میافتد.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه خطاهای پزشکی به دو دسته عمدی و غیرعمدی تقسیم میشوند، ادامه داد: در سایر کشور در زمینه اعمال جراحی و میزان تشخیصهای پزشکی، یک تا 5 درصد خطا را قابل قبول میدانند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: اگر بیش از درصد تعیین شده خطای پزشکی رخ دهد نشان دهنده آن است که پزشک سهل انگاری کرده و تشخیص نادرست داده و منجر به بروز عوارض در بیمار شده است که در این میان دیگر خطای پزشکی پذیرفته شده نیست.
وی با تاکید بر اینکه مراجع رسیدگی برای خطاهای پزشکی باید نسبت به وقایع پیش آمده در این حوزه ورود پیدا کنند، تاکید کرد: سازمان نظام پزشکی و دادگستری مسئول رسیدگی به خطاهای پزشکی هستند به گونهای که کارشناسان دادگستری در پزشکی قانونی فعالیت میکنند و کارشناسان نظام پزشکی نیز هیات انتظامی سازمان نظام پزشکی را تشکیل میدهند که به موضوعات پیش آمده در حوزه سلامت رسیدگی میکنند.
شهریاری درباره مجازات حبس در قانون مجازات اسلامی برای پزشکانی که مرتکب خطای پزشکی شدهاند، یادآور شد: واقعیت آن است که نباید این مجازات برای پزشکان در نظر گرفته شود این درحالی است که همچنان این حکم در قانون پابرجا است.
نماینده مردم زاهدان در مجلس دهم، ادامه داد: اگر رانندهای در یک سانحه تصادف منجر به فوت فردی شود این حادثه، قتل غیرعمد تلقی شده و وی بازداشت نمیشود و به طور مثال پروانه تاکسی این شخص لغو میشود اما اگر در حادثه پزشکی، خطای غیرعمدی رخ دهد ممکن است حکم بازداشت برای وی درنظر بگیرند که البته حال مجلس به دنبال اصلاح مجازات حبس در قانون مجازات اسلامی برای پزشکان خواهد بود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، گفت: اگر همچنان مجازات حبس در قانون برای پزشکان پا برجا باشد این قشر دیگر اقدام به اعمال جراحی پر خطر نمیکنند که در مجموع این موضوع به ضرر جامعه خواهد بود.
انتهای پیام/