یکچهارم نفت صادراتی ایران در راه قاره سبز
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، مدیرامور بینالملل شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد، ایران هیچ گونه نفت ذخیرهشدهای بر روی آب ندارد.
محسن قمصری اظهار کرد: البته مقدار ناچیزی میعانات گازی بر روی آب است و علت آن هم این است که این مواد مصرف دائمی ندارند و بعضی مواقع تا پیدا شدن مشتری روی آب می ماند.
مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران در مورد روند مذاکرات ایران با کشورهای خارجی برای افزایش فروش نفت ایران، گفت: این مدیریت به عنوان بازاریاب نفت تولیدی ایران، همواره در حال انجام مذاکرات برای فروش نفت است. این مذاکرات به طور تقریبی با تمام مشتریان بالقوه یعنی پالایشگران و مصرفکنندگانی که به طور عمده و ثابت نیاز به نفت خام دارند انجام می شود و هر لحظه ممکن است این مذاکرات با هر کشوری در آسیا یا اروپا به نتیجه برسد، بنابراین نمیتوان گفت مذاکرات افزایش یافته یا تغییری داشته، بلکه این مذاکرات همیشه انجام میشود.
وی در مورد فروش تک محموله های نفتی (SPOT)، گفت: مشتریان معمولا نفت مورد نیاز خود را با انعقاد قراردادهای بلند مدت با فروشندگان این محصول تهیه می کنند اما معمولا حدود ۲۰ درصد نیاز خود را با هدف حرکت با جریان بازار و بهره بردن از نفت ارزان از طریق خرید تک محموله تهیه می کنند.
قمصری توضیح داد: در واقع این شرایط بازار است که تعیین می کند چه میزان نفت از طریق انعقاد قراردادهای بلند مدت و چه میزان به صورت تک محموله، تهیه شود.
وی ادامه داد: در برخی مواقع خاص از جمله زمانی که به دلیل تعمیرات، مشکلات امنیتی و مواردی از این قبیل، روند تولید از صادرات سبقت می گیرد، فروشنده نیز ترجیح می دهد که نسبت به فروش تک محموله اقدام کند.
وی ادامه داد: هم اکنون حتی حجم قرارداد های ایران با اروپا فراتر از دوران پیش از تحریم هاست؛ در حقیقت میتوان گفت که ایران هم اکنون۸۰ درصد بازارهای پیش از تحریم را باز پس گرفته است.
قمصری با بیان اینکه برخی مسائل عملیاتی مانع افزایش صادرات می شود، گفت: برخی از مشتریان به رویه های گذشته عادت کردهاند و تمایلی به افزایش واردات ندارند. همچنین هم اکنون پرداخت مشتریان اروپایی به ایران به صورت یورو و از طریق حسابهای فعال بانک مرکزی در اروپا انجام میشود.
بررسی روند تغییر قیمتی بهای نفت
وی درباره ادعای نشریه بلومبرگ مبنی بر افت صادرات نفت ایران در ماه ژوئن، گفت: کاهش صادرات در یک ماه اصلا ملاک خوبی نیست. گاهی بارگیری دچار تاخیر می شود و گاهی خریدار مشکل دارد و نمی تواند پذیرای نفت خریداری شده باشد و درخواست می کند که بارگیری در ماه بعد صورت گیرد، بنابراین حداقل بازه ۳ ماهه لازم است که بگوییم صادرات کاهش یا افزایش داشته است.
قمصری در مورد فروش نفت تخفیف دار گفت: ایران تاکنون سهم خود را بدون تخفیف باز پس گرفته است؛ هرچند که کشورهای بسیاری برای بالابردن سهم خود از بازار، بهای نفت را به بازی می گیرند اما اعتبار ایران آنقدر بالا است که مشتری ها صرفا به دلیل امنیت عرضه و اعتبار، بدون توجه به تخفیف بها برای خرید نفت به ایران مراجعه می کنند.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا ممکن است مازاد عرضه، بازار را دوباره به سمت کاهش بهای نفت سوق دهد، اظهار کرد: اساسا در وضعیت کنونی بازار، پایه بها، عرضه و تقاضا نیست ،همچنین بازار کنونی از شکل اقتصادی خارج شده و مداخلات سیاسی دولت ها آن را متأثر کرده است و این مداخلات تعیین کننده و جهت دهنده بازار است.
قمصری با اشاره به مطالعات انجام شده در مورد کاهش و افزایش بهای نفت در سال ۲۰۱۴، گفت: در این سال با مطالعاتی که انجام شد، متوجه شدیم که تغییری در عرضه و تقاضا رخ نداده اما بهای نفت به کمتر از نصف کاهش یافته که این امر اثبات می کند دست هایی پشت پرده است که به بازار سمت و سو می دهد.
مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران، ادامه داد: بازار را نمی توان پیش بینی کرد؛ آنهایی که قصد تصاحب بازار را دارند در زمان مورد نظر قیمت ها را کاهش و یا افزایش می دهند، اما ما معتقدیم بازار بر این تعادل می ماند و اگر افزوده نشود، کاهش محسوسی هم نخواهد داشت.
انتهای پیام/