ابتکار تاکید کرد: تلاشهای جدی سازمان حفاظت محیط زیست برای احیای هامون
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، معصومه ابتکار در کانال تلگرامی خود چنین نوشت: دولت یازدهم از آغاز به کار خود موضوع احیای هامون را که مهمترین مساله محیط زیستی استان محسوب شده و آثار خشکی یا پرآبی آن بر جمعیت قابل توجهی تاثیر دارد، مد نظر قرار داده است. علاوه بر اقداماتی که قبلا گزارش شده مانند رفع موانع فیزیکی و دایکها برای ورود آب، لایروبی و گشایش مسیر آب، اقدامات بین المللی از مذاکره با رئیس جمهور افغانستان تا وزرای مربوطه تا اخذ جایگاه تالاب بین المللی هامون به عنوان ذخیرهگاه زیست کره برای کسب حمایتهای جهانی، در ماههای اخیر در چارچوب تشکیل کارگروه استانی احیای تالاب هامون اقدامات عملیاتی داخلی دنبال شده است.
بر همین اساس روز جمعه طبق مصوبه این کارگروه استانی نسبت به رهاسازی آب به میزان ۲۰ میلیون مترمکعب از حق آبه تالاب از محل چاه نیمهها با هدف کنترل ریزگردهای محلی در نقاط رها سازی آب و حفظ فرایندهای پایه اکولوژیک اقدام شد.
سعید محمودی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان به همراه احمد علی کیخا، نماینده مردم زابل در مجلس، ناصر چرخساز، رئیس سازمان امداد و نجات کشور، فرماندار زابل و چند تن از مسئولان به بازدید از روستاها و مناطق درگیر گرد و غبار رفته و از نزدیک با مردم صحبت کردهاند. از نتایج بازدید امروز شناسایی پنج کریدور شنهای روان بوده تا تثبیت آنها عملیاتی شود.
گزارش همین سفر تایید میکند که بسیاری از بخشهای تالاب نسبت به سالهای گذشته دارای آب است و همین مساله نشان میدهد که اگر تلاشهای چند سال گذشته نبود وضعیت بسیار بدتر از این میبود.
همچنین در جلسه ستاد بحران که امروز در زابل تشکیل شد، دستگاههای مسئول به پیگیری جدیتر استقرار و توسعه پوشش گیاهی و مالچ پاشی و نیز تکرار رهاسازی حق آبه تالاب از چاه نیمهها و توزیع ماسک و فیلتر کولرهای آبی مامور شدند. گزارش مدیرکل استان در این زمینه را اینجا یادآور میشوم.
براساس مصوبه کارگروه استانی تالاب هامون که به ریاست استاندار سیستان و بلوچستان تشکیل شد، نسبت به رهاسازی میزان ۲۰ میلیون مترمکعب آب از حق آبه تالاب از محل چاه نیمهها با هدف کنترل ریزگردهای محلی در نقاط رها سازی آب و نیز حفظ و نگهداشت فرایندهای پایه اکولوژیک تالاب اقدام شده است.
سعید محمودی مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان ضمن اعلام این خبر گفت: از آنجا که منبع اصلی گرد و غبار استان سیستان و بلوچستان، تالاب هامون و محیطهای اطراف آن از جمله با منشاءهایی در خارج از مرزهای سرزمینی ایران یعنی افغانستان است، سازمان حفاظت محیط زیست طی دو سال گذشته پیگیر بحث افزایش ورودی آب به تالاب هامون بوده است.
انتهای پیام/