دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 تير 1395 - 13:31

جونو نخستین عکس‌هایش را از مدار مشتری فرستاد + ویدئو

سیاره مشتری در نزدیک‌ترین فاصله‌اش به زمین یعنی 588 میلیون کیلومتری قرار دارد و فقط در این فاصله است که جونو، کاوشگری که به‌تازگی در مدار این سیاره قرار گرفته است، می‌تواند اطلاعات را از کمربند سیارکی به زمین مخابره کند.
کد خبر : 101423

دهم ژوئیه، فقط شش روز بعد از اینکه جونو در مدار مشتری قرار گرفت، ناسا دوربین نور مرئی جونو، که «جونوکم» (JunoCam) نام دارد، را روشن کرد تا بتواند عکسبرداری کند و هم‌اکنون بعد از چند روز، ناسا این عکس‌ها را، که نخستین عکس‌های جونوکم از بزرگ‌ترین سیاره منظومه شمسی به شمار می‌روند، دریافت کرده است.


تصویر بالا چیزی شبیه به یک عکس اثبات زندگی است که در آن جونو آن را از منطقه‌ای با تشعشعات زیاد اما غیرقابل آسیب گرفته است. در این زمان فضاپیمای جونو در فاصله 4/3 میلیون کیلومتری مشتری و در واقع مدار 53/5 روزه آن قرار گرفته است. در این تصاویر، ویژگی‌های خاص مشتری نظیر «لکه سرخ بزرگ» هم دیده می‌شود. همچنین سه قمر بزرگ مشتری نیز در عکس افتاده‌اند که از چپ به راست «آیو» (Io)، «اروپا» و «گانیمد» (Ganymede) نام دارند.


لکه سرخ بزرگ نام بزرگ‌ترین توفان عظیم چرخان در سطح سیاره مشتری است. این توفان در راستای کمربندها و منطقه‌های مشتری جریان دارد. از زمان کشف این لکه تاکنون، بارها دیده شده که قطر آن تا سه برابر قطر زمین افزایش یافته است. ابعاد لکه سرخ 24 هزار تا 40 هزار کیلومتر در جهت شرق به غرب و 12 هزار تا 14 هزار کیلومتر در جهت شمال به جنوب است. رنگ این لکه در سال‌های اخیر، نارنجی سوخته کمرنگ شده است.


لکه سرخ بزرگ مشتری


«اسکات بولتون» از موسسه‌ تحقیقاتی Southwest در مورد این عکس گفت: «این منظره نشان می‌دهد که جونوکم در اولین عبور این فضاپیما از میان تشعشات بسیار شدید سالم مانده و هیچ آسیبی به آن وارد نشده است و حالا آماده است که مسئولیت مشتری را به عهده بگیرد. ما بی‌صبرانه منتظر اولین منظره از قطب‌های مشتری هستیم».


قرار است جونو به مدت 20 ماه دور سیاره مشتری بچرخد که حدود 37 دور می‌شود و در حین حرکت نیز از قطب‌های مشتری و شفق‌های قطبی هیجان‌انگیز آن عکس بگیرد.


به گزارش ناسا، جونو در کمترین فاصله‌اش به جونو می‌تواند حدود 4184 کیلومتر از بالای مشتری به آن نزدیک شود و در این صورت است که این کاوشگر می‌تواند در فضای ابری این سیاه قرار گیرد و اطلاعات بسیار مفیدی را درباره منشاء حیات، ساختار، اتمسفر و مغناطیس کره (مگنتوسفر) آن به دست آورد.


گانیمد


گانیمد یکی از قمرهای مشتری و بزرگ‌ترین قمر در سامانه خورشیدی بعد از تیتان و کالیستو است. دوره چرخش آن هفت روز است و از لحاظ نزدیکی هفتمین قمر مشتری و سومین قمر گالیله‌ای است. گانمید روی مدار دو قمر دیگر مشتری یعنی آیو و اروپا تأثیر می‌گذارد. از لحاظ قطر بزرگ‌تر از سیاره عطارد است و کمتر از نصف آن جرم دارد.


تصویر گانیمد که توسط فضاپیمای گالیله گرفته شده است


گزارش: نسترن صائبی


دانلود فایل صوتی

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب