انسان انقراضی دیگر را رقم میزند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ایندیپندنت، جدیدترین هشدارهای اعلامشده از سوی برخی حافظان منابع طبیعی بیانگر آن است که دو گونه از جانوران جزیره «برونئو» در حال انقراضاند و این بار نیز انسانها متهم ردیف اول شناخته شدهاند.
اتحادیه بینالمللی حافظان طبیعت اعلام کردهاند که تعداد اورانگوتانهای برونئویی از 288 هزار و 500 عدد در سال 1973 به 100 هزار عدد کاهش یافته است. انتظار میرود که با ادامه این روند کاهشی، جمعیت این اورانگوتانها تا سال 2025 به 47 هزار عدد برسد.
ارزیاب گونههای جانوری اتحادیه بینالمللی حافظان طبیعت معتقد است که این اولین باری است که درک واضحی از روند جمعیتی اورانگوتان برونئویی دارند. با افزایش شکار اورانگوتانها و بیرون راندن آنها از زیستگاهها و نیز کاهش پرورش این گونه جانوری تأثیر بسزایی روی کاهش جمعیت آنها داشته و برگردان وضعیت به قبل کار دشواری است.
کوسهنهنگ
بررسیها نشان میدهد که علاوه بر نابودی زیستگاهها، طی چهار دهه گذشته، سالانه بین 2 تا 3 هزار اورانگوتان توسط شکارچیان و روستائیان کشته شدهاند. بعد از پیوستن این گونه در معرض خطر اورانگوتانها به فهرست قرمز اتحادیه بینالمللی حافظان طبیعت، این بار کوسهنهنگ نیز به عنوان بزرگترین ماهی دنیا به این فهرست افزوده شده است.
جمعیت این گونه کوسه که به آهستگی در آبها حرکت میکند، به دلیل استفاده از گوشت و بالههای آنها در نوعی سوپ در کشورهای آسیایی، طی 75 سال گذشته تا نصف کاهش یافته است. این کوسهها همچنین به طور تصادفی توسط قایقهای ماهیگیری که به قصد صید ماهی تن در دریا در حرکتاند یا پروانه کشتیها جان خود را از دست میدهند.
مترجم: ندا اظهری
انتهای پیام/