دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 بهمن 1393 - 15:18
دبیر علمی پنجمین همایش سالانه سلامت روان و رسانه:

بی‌توجهی به سلامت روان عامل مشکلات روان و معضلات اجتماعی‌ می‌شود

دبیر علمی پنجمین همایش سالانه سلامت روان و رسانه با ابراز تاسف از اینکه توجه ناکافی به مقوله سلامت روان حتی در نظام سلامت کشور وجود دارد گفت: این مساله باعث ایجاد مشکلات عدیده‌ای مانند افزایش خشونت، گسترش اعتیاد، نابسامانی‌ها و انحرافات جنسی می‌شود.
کد خبر : 1006

به گزارش گروه پزشکی خبرگزاری آنا، دکتر محمد باقر صابری زفرقندی دبیر علمی پنجمین همایش سالانه سلامت روان و رسانه با اعلام این خبر گفت: بازشناسی و گفتمان علمی درباره اهمیت رسالت همگانی و نقش دستگاه‌ها اعم از دستگاه‌های دولتی و خصوصی و به ویژه رسانه‌های ارتباط جمعی در این زمینه از اهداف اصلی این همایش است.


وی افزود: کرسی یونسکو در آموزش سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و انجمن‌های علمی کشوری از جمله انجمن علمی روان پزشکان ایران، انجمن علمی مطالعات فرهنگی و ارتباطات، انجمن علمی جامعه شناسی ایران، مرکز تحقیقات روان پزشکی، مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی، دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از سال 1389 سلسله همایش‌های سالانه‌ای را با عنوان سلامت روان و رسانه برگزار کرده است که هدف اصلی این همایش‌ها تبیین نقش رسانه‌ها در جهت کمک به ارتقای سلامت روان جامعه است که نشست امسال با عنوان «سلامت روان و رسالت همگانی» نامگذاری شده است.
دکتر صابری زفرقندی یادآور شد: کمیته علمی این همایش‌ها افراد صاحب نام و برجسته کشوری که در حوزه‌های ارتباطات، روان پزشکی و روان شناسی، جامعه شناسی، آموزش بهداشت و بهداشت روان شناخته شده هستند و هر سال با توجه به نیاز کشور به یکی از ابعاد مغفول مانده سلامت روان که رسانه‌ها می‌توانند در پیشبرد آن نقش ایفا کنند پرداخته می‌شود.
وی گفت: همه می‌دانیم که سلامت روان در کنار سلامت جسمی و سلامت اجتماعی بخشی مهم از سلامت را تشکیل می‌دهد و بر اساس نظر کارشناسی سلامت جسمی بدون سلامت روان مفهومی ندارد.
دبیر علمی پنجمین همایش سالانه سلامت روان و رسانه با ابراز تاسف از اینکه توجه ناکافی به مقوله سلامت روان حتی در نظام سلامت کشور وجود دارد گفت: این مساله نه تنها در کشور ما بلکه در جهان باعث ایجاد مشکلات عدیده‌ای در برابر ارتقای سلامت شده است که از این مشکلات می‌توان به افزایش خشونت، گسترش اعتیاد، نابسامانی‌ها و انحرافات جنسی اشاره کرد.


وی ابراز امیدواری کرد، تمام مسوولان و دستگاه‌های تصمیم ساز و تصمیم گیر در کشور و به ویژه نظام سلامت به نقش و رسالت خود در جهت کمک به ارتقا و گسترش سلامت روان واقف شده و باید تمام همت و توان بالقوه و بالفعل خود را در این زمینه به کار بندند.
دکتر صابری زفرقندی تصریح کرد: هرچند نقش رسانه‌ها اعم از رسانه‌های تصویری، مکتوب، فیلم و به خصوص صدا و سیما در این زمینه بسیار حیاتی است، اما متاسفانه تاکنون تا حدود زیادی بحث سلامت روان از سوی این رسانه مورد غفلت قرار گرفته است. خصوصا نقشی که بسیاری از رسانه‌ها ناخواسته در جهت تخریب آرامش روانی جامعه بازی می‌کنند.
وی گفت: انتظار داریم که برگزاری اینگونه نشست‌ها فرصتی را فراهم کند تا اصحاب رسانه بتوانند به بازشناسی نقش موثر خود و اقدام مناسب در ایجاد و تحکیم زمینه‌های حفظ و ارتقای سلامت روان جامعه همت کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب