دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 تير 1395 - 22:16
در گفت‌و‌گوی تلویزیونی شبکه یک:

آیت‌لله آملی لاریجانی : شیوع مفاسد را قبول نداریم/فضای مجازی بحثی فراقوه‌ای است/ضرورت کاهش طلاق توافقی

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه در برخی موارد فشار کاری وارد شده به دستگاه قضایی بسیار زیاد است و باید از خانواده دستگاه قضایی تشکر کرد، گفت: سالانه ۶ میلیون پرونده وارد دستگاه قضا می‌شود.
کد خبر : 96874

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه در پنجمین روز از هفته قوه قضائیه با حضور در شبکه یک سیما، در خصوص عملکرد یک ساله دستگاه قضایی اظهار کرد: اگر ابعاد خدمات دستگاه قضایی را بررسی کنیم حجم بسیار عظیمی است که در محاکم دادگستری، شوراهای حل اختلاف، سازمان ثبت، سازمان پزشکی قانونی، سازمان زندان‌ها، دیوان عدالت اداری، دیوان عالی کشور و ... به مردم ارائه می‌شود.


وی مجموعه پرونده‌های سالانه قوه قضائیه را 15 میلیون عنوان کرد و افزود: گرچه ورودی پرونده‌ها بر حسب کار جدید مرکز فناوری اطلاعات به این میزان نیست و بیش از 6 میلیون پرونده می‌شود اما در هر حال همین رقم هم بسیار بالا است.


آملی لاریجانی تصریح کرد: سازمان ثبت امروز با استفاده از فناوری‌های نوین خدمات خوبی را به مردم ارائه می‌دهد به ویژه با استفاده از سیستم کاداستر که از تداخل اسناد و فعالیت واسطه‌ها جلوگیری‌ می‌کند.


وی در خصوص بحث اطاله دادرسی و اینکه در بسیاری از موارد مردم نسبت به این موضوع گلایه دارند، توضیح داد: بحث اطاله دادرسی یا طول کشیدن روند دادرسی نیازمند تحلیل است. گاهی فهم ما از اطاله دادرسی این است که مراحل مختلف دادرسی خودش یک دلیل طول کشیدن است و برخی بر یک مرحله ‌ای بودن احکام تأکید دارند اما ما فعلا با قانونی مواجه هستیم که دادرسی را چند مرحله‌ای دیده و من از این قانون دفاع می‌کنم.


آملی لاریجانی تصریح کرد: به نظر می‌آید تعدد مراحل دادرسی به احقاق حق نزدیکتر است، اگر منظور از اطاله دادرسی این است که چرا حکم به تجدید نظر می‌رود به عقیده من بستن این راه کار صحیحی نیست، چرا که هرچه این تعدد بیشتر باشد دقت در آرا بیشتر است.
وی ادامه داد: البته اگر یک زمانی قانون به ما بگوید یک مرحله‌ای کار کنیم و یک مرحله‌ای به پرونده‌ها رسیدگی کنیم ما تبعیت می‌کنیم اما باید بخشی از این طولانی شدن را در راستای اتقان آرا بپذیریم.


کمبود نیروی انسانی در دستگاه قضایی
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه البته بخشی از اطاله دادرسی به دلیل کمبود نیروی انسانی است و این موضوع متأسفانه راه حلی جز جذب نیرو ندارد، اضافه کرد: با آیین دادرسی جدید کار محاکم قضایی تجدید نظر سخت تر شد اما به نفع طرفین شده چرا که به بهبود رأی قاضی کمک می‌کند اما در عین حال طولانی شدن روند رسیدگی را به دنبال داشته است.


آملی لاریجانی خاطرنشان کرد: همانطور که تا امسال موفق به جذب ۴ هزار قاضی شدیم آماده جذب قاضی هستیم و امیدواریم با رایزنی‌های صورت گرفته با مجلس و دولت راه برای دستگاه قضایی باز شود، ما به لحاظ ساختاری آماده جذب و گزینش قضات هستیم.


رئیس قوه قضاییه گفت: ممکن است رسیدگی به یک پرونده ای 5 تا 10 سال هم طول بکشد اما متوسط آن همین است، پرونده های مسن زیادی نداریم ضمن اینکه برخی پرونده ها قابل مختومه شدن نیست مثلا قاتل فراری دارد اما از این استثناها که بگذریم رسیدگی به پرونده ها خیلی طول نمی‌کشد.


آملی لاریجانی در خصوص پیشگیری از وقوع جرم توضیح داد: در کشور ما از حدود 8 -9 سال پیش طرحی در این خصوص ارائه شد به تصویب رسید اما شورای نگهبان به آن ایراد گرفت.


وی افزود: ایراد شورای نگهبان از این رو بود چرا که برخی تکالیف دستگاه‌ها را به عهده شورایی گذاشته شده بود اما به هر حال باید این موضوع حل شود. بحث پیشگیری مراتب مختلفی دارد که گاهی با کار دستگاه‌های اجرایی تداخل پیدا می‌کند.


رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه باید به این نکته آگاه باشیم که قوه قضاییه به تنهایی نمی تواند به موضوع پیشگیری از وقوع جرم ورود کند و موضوع پیشگیری یک بحث فراقوه‌ای است، اضافه کرد: سال 90 بالاخره این لایحه نهایی شد و امسال به تصویب مجمع رسید و ابلاغ شد، یک سری اصلاحات کلی در آن صورت گرفت، نمایندگان قوای سه گانه سازمان‌های مربوطه در بحث پیشگیری در یک شورای عالی دیده شده ‌اند نظیر معاون اول رئیس جمهور، معاون اول قوه قضاییه، نایب رئیس اول مجلس و روسای سازمان‌ها و نهادها.


آملی لاریجانی گفت: مصوبات شورای عالی پیشگیری هم در صورت تأیید روسای قوای سه گانه قابل اجرا خواهد بود؛‌ امیدوارم هرچه زودتر این شورا قوام لازم را پیدا کند، ما چاره‌ای جز پیش بردن بحث پیشگیری از جرم در کشور نداریم.


زندانیان آمریکایی 10 برابر ایران


رئیس قوه قضاییه در بحث مربوط به آمار زندانیان و همچنین بحث‌های حقوق بشری که از سوی کشورهای غربی به خصوص آمریکایی‌ها مطرح می‌شود، اضافه کرد: آمریکایی ها بیش از ۲ تا ۳ میلیون زندانی‌دارند که این عدد حداقل ۱۰ برابر عدد زندانیان ما است و آنها حقی ندارند که بخواهند درباره زندانیان ما و تعدادش حرفی بزنند.


وی تاکید کرد: زندان هزینه کلانی برای دولت‌ها و خانواده‌ها دارد، اما نبودش هم امکانپذیر نیست، چرا که جرائم خشن وجود دارد بنابراین برای بحث زندان باید کارهای متفاوت انجام دهیم.


رئیس دستگاه قضا ادامه داد: ما می‌دانیم که وجود زندان نیاز است اما آن چیزی که مهم است باید زندان‌ها طبقه بندی شوند، نکته‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد در محکومیت‌های مالی باید اصل بر اعسار باشد.


رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه ما تلاشمان این است هیچ کسی به خاطر محکومیت ‌های مالی در غیر مواردی که اخذ مال صورت گرفته همانند دیه و مهریه به زندان نرود، تصریح کرد: از سوی دیگر ما باید فضای زندان را تربیتی کنیم یا زمینه ای برای زندانیان بی خطر فراهم کنیم که زندانی از آزادی مشروط استفاده کند یا با استفاه از پابندهای الکترونیک زندانی خارج از محیط زندان تحت کنترل باشد.


آملی لاریجانی گفت: آیین دادرسی کیفری جدید تاسیسات خوبی برای کم کردن جمعیت کیفری در زندان‌ها دارد که یکی از آنها استفاده از مجازات جایگزین حبس است.


اهمیت سلامت دستگاه قضایی


رئیس دستگاه قضا در خصوص نظارت‌های درونی در قوه قضائیه گفت: بحث سلامت دستگاه قضایی یک مسأله بسیارمهم است که نمی‌توان از آن چشم پوشی کرد.


وی افزود: همانطور که ادعا می‌کنیم مشکلاتی وجود دارد اما این را هم می‌گوییم که دستگاه ‌های نظارتی ما نظارت دارند هیچ اغماضی برای برخورد با قاضی متخلف نداریم.


آملی لاریجانی تصریح کرد: ما هم می‌دانیم که در گوشه و کنار افرادی پیدا می‌شوند که می‌لغزند اما با پالایش دستگاه قضا نباید اجازه دهیم این موضوع تعمیم داده شود. گاهی یک فرد به دروغ می‌گوید قاضی رشوه گرفته بعد که از او دلیل این ادعایش را می‌پرسیم می‌گوید چون حکم به نفع من نبوده است.


انفصال 50 نفر از دستگاه قضا در سال 95


وی افزود: گاهی وکلایی که نتوانستند ادعای خود را در دادگاه ثابت کنند شایعه می‌کنند فلان قاضی رشوه گرفته است ما در سال 95 قریب 50 نفر را از دستگاه قضایی منفک کردیم.


رئیس قوه قضاییه گفت: حتی گفتیم اگر تخلف یک قاضی زیاد باشد اسامی را اعلام می کنیم برخورد قاطع داشتیم، انفصال دائم از کل خدمات دولتی دادیم، برخوردها قوی است.


آملی لاریجانی ادامه داد: نظارت اصلی ما از طریق دادسرای انتظامی قضات است، کار جدیدی که راه انداختیم این است که به صورت پنهانی بازرسی ها صورت میگیرد و بسیار هم موثر بوده و از این طریق اطلاعات خوبی کسب کردیم.


وی افزود: بنابراین مجموعه ای از نظارت ها در حال انجام است، ضمن اینکه بازرسی ویژه هم داریم. مطمئنم بر خلاف شایعات موجود بدنه قوه قضائیه بدنه ای سالم و متدین است.


رئیس قوه قضاییه در خصوص برخورد کارکنان دستگاه قضایی با مراجعان گفت: یکی از موارد مورد نظارت همین است، ممکن است برخی اشتباهات صورت گیرد که ناشی از رفتار قاضی است اما یکی از دلایل آن کثرت پرونده ها و حجم بالای کار است، فشار کاری دلیل برای این امر است البته من توجیه نمی‌کنم.


آملی لاریجانی تاکید کرد: بحث اخلاق حرفه‌ای را جدی گرفته‌ایم‌، مسأله اخلاق حرفه‌ای در دستگاه قضایی مهم است، کسانی که به ما مراجعه می‌کنند نیازهای خود را دادند و بارها در جلسات روسای کل دادگستری این تذکر را داده‌ام که باید مراعات شود.


وی درباره تعداد قضات ایران نسبت به جمعیت در مقایسه با سایر کشورها گفت: در برخی کشورها گفتند در ازای هر 100 هزار نفر 45 قاضی وجود دارد و در برخی هم ۲۵ قاضی اما در ایران به ازای هر 100 هزار نفر 12 قاضی وجود دارد.


آملی لاریجانی گفت: فکر می‌کنم در برخی کشورهای دنیا خیلی فضا برای قاضی باز تر است مثلا روزی یک پرونده حقوقی می‌بیند در حالی که در کشور ما روزی 5 تا 6 پرونده را قاضی مطالعه می‌کند.


آموزش منظم برای قضاتی که جذب می‌شوند


وی همچنین در خصوص بحث آموزش در دستگاه قضایی گفت: بحث آموزشی قضات ارتقای خوبی داشته و قضاتی که ما در سالهای اخیر گرفته‌ایم مورد رضایت هستند البته ممکن است چند نفری مشکلاتی داشته باشند اما مجموع کار رضایت بخش بوده است.


رئیس قوه قضاییه گفت: آیین دادرسی کیفری بدون سر و صدا بسیاری از تأسیسات ما را مبدل کرد و کار ما سنگین شد و به واسطه همین تفاوت‌ها مجبور شدیم تا بسیاری از ابلاغ‌ها را تغییر دهیم.


آملی لاریجانی افزود: اما در مجموع معاونت منابع انسانی خدمات خوبی دارد و امیدواریم با تأمین بودجه مناسب و تأمین قاضی آموزش ضمن خدمت را داشته باشیم.


رئیس قوه قضائیه در خصوص جرائم در فضای مجازی گفت: در حال حاضر فضای مجازی بستر کلانی برای وقوع جرم شده و می بینیم گاهی کلاهبرداری هایی که از طریق فضای مجازی صورت می‌گیرد، توهین به افراد، شایعات بی دلیل و تشویش اذهان عمومی اما برخورد با این جرائم فراقوه‌ای است.


وی گفت: ما یک زمانی تصمیم گرفتیم اگر این مسأله اصلاح نشود، برخورد شود، اما فضای مجازی بسترهای مثبتی هم دارد بنابراین باید در مسأله برخورد با فضای مجازی با ظرافت اقدام کنیم.


در حال حاضر فضای مجازی بستر کلانی برای وقوع جرم شده و می بینیم گاهی کلاهبرداری هایی که از طریق فضای مجازی صورت می‌گیرد، توهین به افراد، شایعات بی دلیل و تشویش اذهان عمومی اما برخورد با این جرائم فراقوه‌ای است. ما یک زمانی تصمیم گرفتیم اگر این مسأله اصلاح نشود، برخورد شود، اما فضای مجازی بسترهای مثبتی هم دارد بنابراین باید در مسأله برخورد با فضای مجازی با ظرافت اقدام کنیم.

آملی لاریجانی تصریح کرد: بهترین کار ایجاد فضاهای مجازی بومی است، فکر می‌کنم جدا از تاثیرات سوء یک جهت امنیتی مهم هم دارند.


وی افزود: بسیاری از این شبکه ها سرورهایش در خارج از کشور است و این نکته امنیتی برای کل کشور است و امیدواریم شورای عالی فضایی مجازی در این خصوص تصمیمات درستی بگیرد زیرا اگر این مشکلات برطرف نشود ما با آن برخورد خواهیم کرد.


طلاق توافقی با بسترسازی‌ غربی‌ها افزایش یافته است


رئیس قوه قضاییه در خصوص طلاق توافقی گفت: این موضوع شرعی است اما با بسترسازی های غربی ها زیاد شده و ما با یک پدیده اجتماعی مواجه شدیم.


وی افزود: امروز زن و شوهرها با کوچکترین مشکل اقدام به طلاق توافقی می کنند. باید چاره ای اندیشیده شود، طلاق پدیده مکروهی است و نباید اینقدر راحت اتفاق بیفتد.


آملی لاریجانی تاکید کرد: در برخی استان های ما تلاش های استانی انجام دادند برای کاهش طلاق توافقی، یکی از راه ها این است که دادگاه ها به سرعت نپذیرند فرصت محدد به زوج ها بدهند.


وی تصریح کرد: امروز 70 درصد زندانیان ما ناشی از مواد مخدر است، می توان با انجام کار فرهنگی و نقش موثر رسانه‌ها اینگونه جرایم را کاهش داد.


برخورد قوه قضائیه با شیوع مفاسد اقتصادی


آملی لاریجانی در خصوص بحث برخورد با مفاسد گفت: نمی توانم قبول کنم بحث مفاسد شیوع داشته چرا که قوه قضائیه برخوردهای زیادی داشته‌ است.


وی گفت: زمانی که ما با پرونده سه هزار میلیاردی برخورد کردیم عده ای داخل و خارج کشور می گفتند توان برخورد نداریم اما ما با آرامش کار را انجام دادیم ما تابع جوسازی ها نیستیم.


رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: دستگاه قضایی در برخورد با مفاسد اقتصادی عملکرد خوبی داشته، ما با عالیترین مقام ها برخورد داشته ایم.


آملی لاریجانی گفت: بار دستگاه قضایی نباید این قدر سنگین باشد و دستگاه ها باید نظارت درونی داشته باشند. در بحث موسسه اعتباری ثامن الحجج طوری عمل کردیم که امروز بدهی 800 هزار نفر اخذ شده است.


وی خاطرنشان کرد: تلاش ما این است نگذاریم تا جایی که ممکن است یک پرونده قضایی شود و البته به این نکته توجه داشته باشید که بزرگترین مفاسد از بانک ها شروع شد.


رئیس قوه قضاییه افزود: در بحث زمین خواری هم همینطور است و یک بحث بی قانونی احساس می شود، در موضوع گردنه حیران یک نهاد کوچک خودش آمده و تجویز کرده فضای داخل روستا را بزرگتر کند، این که نمی شود.


فساد سیستماتیک در کشور نداریم


آیت الله آملی لاریجانی درباره اینکه برخی معتقدند امروز کشور دچار یک فساد سیستماتیک است، اضافه کرد: من هنوز به فساد سیستماتیک نرسیده ام، خیلی وقت ها فساد به خاطر برداشت نادرست از قانون است.


وی خاطرنشان کرد: افراط و تفریط نباید داشته باشیم، گاهی برخورد نمی کنیم و گاهی با احیای منابع طبیعی مخالفت می کنیم. نباید فساد را بیش از آنچه که هست بزرگنمایی و سیاه نمایی کنیم.


رئیس قوه قضاییه ادامه داد: مثلا در بحث حقوق‌های نامتعارف اینگونه اتفاقات را قبول نداریم و تبعض می دانیم و باید برخورد شود و در دستگاههای اجرایی چنین مدیری کنار گذاشته شود.


وی اضافه کرد: اما باید بدانیم نباید اعتماد مردم را مخدوش کنیم، باید برخورد قاطع کنیم با کسانی که این حقوق ها را دادند و این حقوق ها را گرفتند اما نباید با بزرگنمایی اعتماد مردم را مخدوش کنیم. اینکه فضایی درست کنیم که همه مدیران متخلف هستند کار اشتباهی است.


باید بدانیم نباید اعتماد مردم را مخدوش کنیم، باید برخورد قاطع کنیم با کسانی که این حقوق ها را دادند و این حقوق ها را گرفتند اما نباید با بزرگنمایی اعتماد مردم را مخدوش کنیم. اینکه فضایی درست کنیم که همه مدیران متخلف هستند کار اشتباهی است.

دستگاه قضا باید برپا کننده عدالت باشد


مجری برنامه در ادامه خطاب به رئیس دستگاه قضا گفت: گاهی وقت‌ها موضوعاتی در کشور بزرگ می‌شود مانند زمین‌خواری، کوه خواری یا برخورد با مفاسد، اما با اینکه می‌دانیم قوه قضائیه برخورد مناسبی با این‌ موارد داشته اما برخوردهای شما در رسانه به زبان نمی‌آید.


آملی لاریجانی پاسخ داد: ما باید برپا کننده عدالت باشیم کاری به هیاهو‌های رسانه‌ای نداریم. گاهی رسانه‌ها دوست دارند یک موضوع را بزرگ جلوه دهند در نقطه مقابل کار ما را به زبان نمی‌آورند ما نمی‌توانیم به این موضوعات توجه کنیم.


وی ادامه داد: برای مثال در بحث زمین خواری قوه قضائیه کارهای زیادی انجام داد، 40 هزار هکتار زمین را برگرداند و 20 هزار پرونده را رسیدگی کرد.


رئیس قوه قضاییه افزود: هر کسی در آینده ساخت و ساز غیر مجاز داشته باشد قطعا تخریب صورت می گیرد، اما نسبت به ساخت و سازهای گذشته دارد یک سیستمی طراحی می‌شود.


آملی لاریجانی تصریح کرد: شنیده ام در برخی کشورهای غربی تغییر کاربری را اجازه می دهند اما آنقدر قیمشش را بالا می برند که برای کسی صرف نمی کند، بنابر این اگر ما هم مالیات در نظر بگیریم و قیمت را بالا ببریم کاهش می یابد.


قوه قضائیه باید مقتدر باشد


وی افزود: اقتدار در قوه قضائیه باید همراه با ارزش های اخلاقی باشد صرف داشتن قدرت هنر نیست دستگاه قضایی جمهوری اسلامی باید در چارچوب عدالت کار کند اگر قوه قضائیه مقتدر نباشد و نتواند احکامش را اجرا کند چه فایده ای دارد.


رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه ما اقتدار را یک شان مخصوص نمی دانیم جز برای اجرای عدالت، اضافه کرد: رسانه ها با کمترین اتفاقی به قوه قضائیه انتقاد می کنند این به نفع هیچ کس نیست قوه قضائیه مال کسی نیست؛ برای نظام است و قوه برای اقتدار نظام باید مقتدر باشد، تخریب درست نیست و البته قوه قضائیه هم گوشش بدهکار این تخریب‌ها نیست.


آملی لاریجانی گفت: اگر انتقادی است باید سازنده باشد عمده این انتقادها هم به دلیل عدم آگاهی از قانون است. عدم اجرای عدالت ، یکسان نبودن برخورد دستگاه قضایی اقتدار قوه را خدشه دارد می‌کند.


استفاده کشورهای سلطه گر از حقوق بشر به عنوان ابزار
وی در خصوص عملکرد قوه قضائیه در بحث حقوق بشر تاکید کرد: این موضوع بسیار مهمی است و ما که یک نظام دینی هستیم و این موضوع بیش از پیش این را قبول داریم.


رئیس قوه قضاییه گفت: کارهای خوبی انجام گرفته، قانون حقوق شهروندی یا قانون جرم سیاسی از جمله اقدامات این قوه بوده است که برای حفظ حقوق بشر بوده است.


آملی لاریجانی افزود: رعایت حقوق عامه و خاصه از جمله موضوعاتی است که قوه قضائیه قبول دارد، ستاد حقوق بشر قوه قضائیه اقدامات مناسبی در این زمینه داشته است.


وی گفت: ما معتقدیم حقوق بشر منشاء دینی‌اش از هر چیز قوی تر است و ما در این زمینه برتر از هرجای دیگری هستیم.


رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: اما هجمه های حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی قابل بحث است، کشورهای سلطه گر از ابزار حقوق بشر علیه کشورهای دیگر استفاده می کنند در حالی که برخورد پلیس آمریکا با شهروندانشان را دیده‌ایم.


آملی لاریجانی گفت: برخورد دو گانه آمریکا و حمایت از عربستان یک نمونه بارز از این موضوع است. جایی که قطعاً عربستانی‌ها مرتکب جنایات جنگی فراوانی شده‌اند اما آمریکایی‌ها از جنایات سعودی‌ها حمایت می‌کنند.


وی خاطرنشان کرد: دیدید که گزارش آبکی سازمان ملل را هم با فشار پول و مال کنار گذاشتند. رژیم کودک کش صهیونیستی را می بینیم که مورد مواخذه قرار نمی گیرند مگر مردم افغانستان و یمن و بحرین حقوق بشر ندارند؟


رئیس قوه قضاییه اضافه کرد: واقعیت این است که نظام سلطه از حقوق بشر به عنوان یک ابزار استفاه می کند، ما با اتکا به مبانی اسلامی حرکت می کنیم.


آملی لاریجانی افزود: غربی ها ازدواج با همجنس را قبول دارند وقتی ما افکار و عقاید آنها را قبول نکنیم ضد حقوق بشر میشویم. یک سوال بزرگ از غربی ها این است که چرا می خواهید معیارهای ضد بشری خود را به دیگران تحمیل کنید؟ همین کار اقدام ضد بشری است.


وی درخصوص بحث فرهنگی کشور و فرمایشات مقام معظم رهبری و بحث نفوذ و میزان تخریب آن گفت: من یک فرد فرهنگی هستم و دغدغه‌های فرهنگی دارم من معتقدم مقوله فرهنگ بسیار مهم است زیرا ما جامعه دینی هستیم و بسیار این موضوع سااسی است.


وی افزود: فرهنگ با زندگی دینی ما اجین است و مقام معظم رهبری هم در طول سالیان سال این موضوع را رصد کرده‌اند و آن زمان که برخی از مسئولین حواسشان نبود ایشان از تعبیر شبیخون حرف زدند و چطور می‌شود ۱۰۰ و خورده‌ای شبکه ماهواره‌ای را ندید؟امروز غربی‌ها در تمام زوایای زندگی ما وارد شده‌اند و تلاششان تحت تاثیر گذاشتن جوانان ما است. دلسوزان فرهنگی باید فکر کرده و چاره اندیشی کنند در حالی که در بیشتر موارد می بینیم که حتی چاره‌ای هم ندارند. البته من حرفم بگیر و ببند نیست ، بلکه ما قطعا به واسطه داشتن قرآن حرف خواهیم داشت.


امروز غربی‌ها در تمام زوایای زندگی ما وارد شده‌اند و تلاششان تحت تاثیر گذاشتن جوانان ما است. دلسوزان فرهنگی باید فکر کرده و چاره اندیشی کنند در حالی که در بیشتر موارد می بینیم که حتی چاره‌ای هم ندارند. البته من حرفم بگیر و ببند نیست ، بلکه ما قطعا به واسطه داشتن قرآن حرف خواهیم داشت.

آملی لاریجانی افزود: امام در نامه‌شان به گورباچف گفتند من فقط می‌خواستم افق جدیدی در مقابل آنها باز کنم و ما در قبال شبیخون فرهنگی باید طراحی فرهنگی داشته باشیم و باید معارف الهی را به دنیا عرضه کنیم.


وی تصریح کرد: متاسفانه خیلی از موارد و مدیران ما در فکر این موضوع نیستند در حالی که این کارها شدنی است.


رئیس قوه قضاییه گفت: واقعیت این است که ما از ظرفیت‌های ایمانی خودمان استفاده نکرده‌ایم.


رئیس قوه قضاییه نباید سیاسی کاری کند


وی در پاسخ به این پرسش که برخی معتقدند شما بیش از اندازه وارد مسائل سیاسی می‌شوید گفت: اولا انعکاس جلسات قوه قضائیه در این حد است و آنچه که منتشر می‌شود ۱۰ دقیقه بیش از دستور جلسه است.


آملی لاریجانی گفت: آنچه که منعکس می‌شود همه اش موضوعات پیش از دستور است در ضمن رئیس قوه قضاییه نباید سیاسی کاری کند بلکه می‌تواند وارد مسائل سیاسی شود زیرا عضویت‌های زیادی از جمله شورای عالی امنیت ملی دارد.


رئیس قوه قضاییه درباره حال و هوای ماه رمضان گفت: ماه رمضان برحسب روایات موجود ضیافت الله است و ماه پر برکتی است این را مردم قدر دانسته و با غفلت نگذرانند.


وی افزود: امروز بیش از دو سوم ماه گذشته است و بهتر از ثلث باقیمانده را استفاده کنیم واز معارف بلندی که در قرآن آمده استفاده کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب