دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 خرداد 1395 - 13:12
در نشست خبری نهمین جشنواره ملی حرکت مطرح شد؛

فضل‌الله ایرجی‌کجوری: نهمین جشنواره حرکت 3 مهر برگزار می‌شود/ دانشگاه‌های معتبر اروپایی هدف جشنواره حرکت

نشست خبری نهمین جشنواره ملی حرکت با حضور دکتر فضل‌الله ایرجی کجوری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعضای شورای هماهنگی جشنواره ملی حرکت و جمعی از دبیران انجمن‌های علمی دانشجویی در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
کد خبر : 94744

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، فضل‌الله ایرجی کجوری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: «امیدواریم امسال برگزاری نهمین جشنواره ملی حرکت به میزبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان متفاوت‌ با هشت دوره قبل باشد و رویدادهای جدیدی در برگزاری آن رقم بخورد.»


او افزود: «سعی داریم امسال در نهمین دوره جشنواره ملی حرکت، بخش بین‌الملل را به شکل واقعی داشته باشیم و بیشتر از کشورهای اروپایی و دانشگاه‌های معتبر و نه صرفا از کشورهای همسایه و دانشجویان خارجی در حال تحصیل در ایران در این جشنواره حضور داشته باشند.»


ایرجی گفت: «انتظار ما این است که این کشورها نیز در جشنواره‌های خود دانشجویان ما را دعوت کنند. ما نیاز داریم دانشگاه‌هایمان بین‌المللی شوند و در فضای عمومی و علمی جهان، دانشگاه‌ها و توانمندی‌های خود را معرفی کنیم و یکی از این فرصت‌ها همین جشنواره حرکت است.»


مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: «امیدواریم بخش فن‌بازار در بخش ارتباط با صنعت که در جشنواره هشتم در مشهد مطرح شد، در اینجا با شدت و قوت بیشتری اجرا شود.»


ایرجی خبر داد در بخش انجمن‌های علمی، وزارت علوم به سمت اتحادیه‌های انجمن‌های علمی رشته‌های مختلف پیش می‌رود و تاکنون بیش از 23 مورد اتحادیه انجمن‌های علمی شکل گرفته است. او گفت: «تعهد قبلی این بود تا پایان سال 94، 30 اتحادیه را ثبت کنیم که تعداد آنها رو به افزایش است.»


او درباره عملکرد اتحادیه‌ها گفت: «با توجه به اینکه خواسته‌های دانشجویان فعال در انجمن‌های علمی از سوی اتحادیه‌ها در سطح کشور مطرح می‌شود، می‌توان از این اتحادیه‌ها به نفع انجمن‌های علمی استفاده کرد.»


او با اشاره به زمینه بروز و ظهور اتحادیه‌ها در جشنواره حرکت گفت: «ارتباط بین "دانشگاه و صنعت" و "دانشگاه و جامعه" از سوی انجمن‌های علمی در حال ایجاد است و به واسطه این اتحادیه‌ها شاهد تحقق بیشتر این ارتباط خواهیم بود. انجمن‌های علمی دانشجویی می‌توانند به عنوان یکی از فعالیت‌های موثر دانشجویی به خواسته‌های تعداد کثیری از دانشجویان که دارای افکار خلاقانه، ابتکارات و ابداعات هستند، پاسخ دهند تا این دانشجویان از این طریق بتوانند در کشور، دانشگاه و صنعت مطرح شوند. کادر اجرایی و بدنه اجرایی که می‌تواند در جشنواره مؤثر باشد و آن را از جشنواره‌های سال‌های قبل متمایز کند، فعالان انجمن‌های علمی هستند. همچنین جشنواره حرکت دارای اثرات متقابلی است و می‌تواند تحرک دانشجویی را در بخش‌های انجمن علمی در دانشگاه شهید باهنر افزایش دهد.»


ایرجی افزود: «با توجه به اینکه جشنواره حرکت یک جشنوار ملی است، معمولا در انتخاب و طراحی پوسترهای ملی با همه دانشگاه‌ها مشورت می‌شود تا هم از این طریق شاهد مشارکت بیشتر بخش دانشجویی باشیم و هم یک فعالیت تبلیغی انجام داده باشیم. در این زمینه حدود 360 پوستر از دانشگاه‌های مختلف دریافت شد و پس از بررسی، 3 پوستر برگزیده و 1 پوستر نهایی شد.»


مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم دلیل حذف بخش پژوهشی از انجمن‌های علمی را در نظر گرفتن بخش پژوهشی برای اتحادیه‌ها دانست و گفت: «زیرا اتحادیه‌ها نهادهای برنامه‌ریز و سیاست‌گذار هستند و نمایندگان واقعی انجمن‌های علمی می‌توانند از طریق این اتحادیه‌ها شکل بگیرند. همچنین اتحادیه‌ها می‌توانند ارتباط بین صنعت، دانشگاه و انجمن‌های علمی را تسهیل کنند.»


همچنین بعد از این نشست دبیرخانه نهمین جشنواره ملی حرکت رسما افتتاح شد. نهمین جشنواره ملی حرکت از 3 تا 5 مهر به میزبانی دانشگاه شهید باهنرکرمان برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب