ابطحی: بهرهبرداری بیمارستانهای کازرون، تبریز، اردبیل و فرهیختگان تا پایان سال عملیاتی میشود
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از روزنامه فرهیختگان، دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان، همزمان با ورود به دهه چهارم خود کیفیسازی را مهمترین اولویت خود قرار داد و در این دهه تلاش کرد علاوه بر ارتقای کیفیت و استانداردهای آموزشی و پژوهشی در سایر حوزهها نیز سرآمد باشد. یکی از این حوزهها حوزه علوم پزشکی است که در دهه چهارم بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و تکمیل و ساخت بیمارستانهای جدید هم بهعنوان یک اولویت مطرح شده است. در همین راستا سرمایهگذاری و تکمیل بیمارستانهای جدید، اعتباربخشی درمانی همه بیمارستانها، برقراری ارتباط با اتحادیه بینالمللی دانشگاهها و احصا شاخصهای معتبر بینالمللی شدن دانشگاهها از جمله اقداماتی است که در راستای کیفیشدن و توسعه روزافزون این حوزه راهبردی صورت گرفت.
سیدعلی ابطحی، معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به وضعیت فعلی بیمارستانهای دانشگاه و همچنین پروژههای در دست احداث این دانشگاه در حوزه پزشکی گفت: «در دانشگاه آزاد اسلامی باید بیمارستانهای آموزشی را از دو جهت ارتقا میدادیم؛ اول ارتقای اعتباربخشی و دوم ارتقای آموزشی. برای ارتقای اعتباربخشی در دو سال گذشته اقدامات زیادی انجام شد و حمایتهای زیادی از سوی دکتر میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از حوزه علوم پزشکی صورت گرفت. در این دو سال خوشبختانه هفت بیمارستان ما درجه یک کشوری شناخته شدند و در حال حاضر به دلیل کارایی و تجربه مدیرانکل ما در اعتباربخشی حدود 11 بیمارستان اعتبارسنجی جدید شدهاند و کارگاههای مختلفی را برای آموزش و بررسی اعتباربخشی جدید برگزار کردهاند.»
او گفت: «در حوزه آموزش هم دفاتر EDO را در تمام واحدهای پزشکی، پرستاری و مامایی دایر کردهایم و همراه با آن مراکز مهارت بالینی را نیز توسعه دادهایم که معتقدم این دو با هم پروسه خوبی در آموزش میشوند. همچنین به دنبال آن مساله توانمندسازی هیاتعلمی را از طریق آموزشهای مجازی آغاز کردهایم. برای ورود به تحصیلات تکمیلی رشتههای مختلفی را از کارشناسیارشد، ph.D و اخیرا هم دورههای رزیدنتی پیگیری کردهایم که اولین رشته دستیاری داخلی را به ما دادهاند. از اول مهر در بیمارستان بوعلی و امیرالمومنین رزیدنت (دستیار) داخلی داریم. ورود دستیارهای داخلی به بیمارستان بوعلی باعث میشود ارتقای آموزشی چه برای دانشجویان پزشکی و چه برای هیاتعلمی ایجاد شود. همچنین پیگیر هستیم که دو رشته دیگر را نیز امسال راهاندازی کنیم.»
ابطحی با اشاره به پروژههایی در دست احداث دانشگاه گفت: «در پروژههای قدیم دانشگاه براساس مصوبه معاونت عمرانی دانشگاه و حوزه علوم پزشکی باید جاهایی که رشته پزشکی داریم الزاما بیمارستان نیز داشته باشیم یا با بیمارستانهای آموزشی و تامین اجتماعی قرارداد منعقد کنیم. در حال حاضر بیمارستانی که در حال تجهیز است- البته به شرط تحویل موقت پیمانکار- بیمارستان تبریز، بیمارستان اردبیل و بیمارستان کازرون است.»
او افزود: «درمانگاههای بیمارستان اردبیل از سوی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل فعال شده است. درباره بیمارستان کازرون امیدواریم که بتوانیم تا هفته دولت آن را تجهیز کنیم تا بیمارستان علوم پزشکی فارس و دانشگاه آزاد اسلامی بتوانند با یکدیگر قراردادی را که در دست تهیه است نهایی کنند و بیمارستان را بهرهبرداری کنیم.»
معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی همچنین با اشاره به وضعیت بیارستان فرهیختگان گفت: «عمده مشکلات بیمارستان فرهیختگان حل شده است؛ الان در حال رایزنی با پیمانکار ساختمانی هستیم که این بیمارستان تحویل موقت شود و امیدواریم ظرف دو تا سه هفته آینده این پیمانکار صورتجلسه تنظیم موقت را امضا کند و بیمارستان را تحویل دهد تا بتوانیم شروع به چیدن تجهیزات کنیم. الان حدود 25 میلیارد تومان تجهیزات وارد بیمارستان فرهیختگان شده است و زمانی ما میتوانیم تجهیزات را بچینیم که ساختمان به ما تحویل داده شود و نیروی کار از بیمارستان خارج و بیمارستان رسما تحویل واحد پزشکی تهران شود.»
او افزود: «برنامه داریم در نیمه دوم امسال بهرهبرداری بیمارستانهای کازرون، تبریز، اردبیل و فرهیختگان عملیاتی شود. امیدواریم در پایان امسال بیمارستان فرهیختگان که یک بیمارستان تخصصی است و در مرحله اول 100 تخت آن فعال میشود، بهرهبرداری شود و پذیرش بیمار داشته باشد.»
ابطحی گفت: «معاونت علوم پزشکی دانشگاه همزمان با سایر معاونتها در اقتصاد مقاومتی فعالیت زیادی را آغاز کرد. آموزش و بهروز کردن دانشجویان، نظارت بر مصرف دارو، علمیکردن نسخهنویسی و... ازجمله اقدامات در این زمینه بوده است. پیگیری کردیم مصرف دارو نیز بهینه شود که این موضوع یک نوع ارزش افزوده در صنعت دارد و یک نوع بهینهکردن اقتصاد مقاومتی خواهد بود.»
طرح تجمیع 3 از دیگر مواردی بود که ابطحی به آن اشاره کرد و گفت: «معتقدم تجمیع 3 تکمیل و مرحلهای برای تجمیع 2 است؛ ما با هر تصمیمی که در هیاترئیسه دانشگاه برای تجمیع 3 گرفته شود همکاری میکنیم. همانطور که در طرح تجمیع 2 حدودا از 180 پست سازمانی خود را به 60 پست سازمانی رساندیم. به دلیل اینکه معاونت علوم پزشکی یک معاونت برنامهریزی و نظارتی است تقریبا نیروهای واحدها، مدیرانکل و کارشناسان را از نیروهای خود دانشگاه که آشنا به برنامههای دانشگاه و قوانین و مقررات باشند، تامین کردیم.»
معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی از صدور کارت سلامت برای دانشجویان ورودی جدید خبر داد و گفت: «بسیاری از کارها در جلسات مشترک حوزه پزشکی، آموزشی، فرهنگی و علوم و تحقیقات انجام شده است و احتمالا ظرف دو هفته آینده جلسهای با مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی داریم تا مراحل آخر درباره صدور کارت سلامت دانشجویان نهایی شود تا انشاءالله با ورود دانشجویان جدید این کارتها صادر شود.»
انتهای پیام/