قول معاون علمی رئیسجمهور برای اجرای ۸۰ درصدی قانون جهش تولید دانش بنیان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، حسین افشین معاون علمی رئیسجمهور امشب در برنامه تلویزیونی در پاسخ به سوالی مبنی بر ضرورت افزایش سرعت اقدامات در حوزه علم و فناوری گفت: گامهای خوبی در این مسیر برداشتهایم. در همین سه ماه گذشته، اقدامات مهمی انجام دادهایم که میتواند سرعت رشد علم و فناوری در کشور را پوشش دهد.
وی درباره قانون جهش تولید دانشبنیان ادامه داد: این قانون اگر بهدرستی اجرا و به آن فرصت داده شود تا چند سال باقی بماند، میتوانم قول بدهم که زیرساختهای کشور تقویت خواهند شد.
وی گفت: دغدغه اصلی من این است که در قانون بودجه، قوانینی تصویب نشوند که به این قانون آسیب برسانند. این قانون به میزان کمی اجرا شده است، اما ما قول میدهیم که تا ۸۰ درصد آن را اجرا کنیم. اگر این هدف محقق شود، زیرساختهای کشور در حوزه دانشبنیان تقویت خواهند شد.
وی درباره جایگاه شرکتهای دانشبنیان و نقش معاونت علمی گفت: من به شرکتهای دانشبنیان قول دادهام که در کنار آنها باشم و موانع پیش رویشان را رفع کنم.
یکی از گلایههای اصلی شرکتها این است که معاونت علمی گاهی به جای حمایت، خود وارد کارهایی میشود که باید توسط شرکتها انجام شود. ما سعی داریم این رویه را تغییر دهیم و معاونت علمی را پویا و بدون بروکراسی اداره کنیم.
وی افزود: براساس قانون، شرکتهای دولتی نباید محصولاتی را که مشابه آن توسط شرکتهای دانشبنیان تولید میشود، وارد بازار کنند. ما اکنون در شورای راهبری شرکتهای دانشبنیان در حال منع فعالیت شرکتهای دولتی در این زمینه هستیم تا فرصت برای بخش خصوصی و دانشبنیانها فراهم شود.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات جدی در مسیر رشد شرکتهای دانشبنیان، تصمیمات مقطعی و واردات گسترده برای جبران کمبودهای مقطعی است.
ویبا بیان اینکه این رویکرد، به دلیل نبود بنیه مالی قوی در بسیاری از شرکتهای دانشبنیان، میتواند آسیبهای جبرانناپذیری به این شرکتها وارد کند، گفت: شرکتها از ما انتظار دارند که توانمندیشان شناخته شود، حمایت عملیاتی دریافت کنند و موانع اجرایی از مسیر فعالیتشان برداشته شود.
وی عنوان کرد: در حال حاضر ۲۴۰ هسته پژوهشی با مشارکت ۱۵۰۰ دانشجوی نخبه شکل گرفته که مسائل کلیدی کشور را شناسایی و برای حل آنها اقدام میکنند. همچنین، ۲۵۰۰ نخبه تحت پوشش حمایتهای بنیاد ملی نخبگان قرار گرفتهاند تا دغدغه معیشتی نداشته باشند.
افشین گفت: ما قصد داریم برای دانشجویان دکترایی که دو سال از مدت تحصیلشان باقی مانده، و امتحان جامع را گذرانده و از پیشنهاد پژوهشی خود دفاع کردهاند، تسهیلاتی را در نظر بگیریم. این تسهیلات شامل حمایت ماهانه است که تا دو سال ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/