دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 اسفند 1393 - 12:11

مروری بر ۷ پیام نوروزی باراک اوباما خطاب به ایرانیان

باراک اوباما هفتمین پیام نوروزی‌اش را به مناسبت آغاز سال۹۴هجری شمسی فرستاد.
کد خبر : 9447

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، رئیس‌جمهوری آمریکا عصر پنجشنبه همچون رسم سال‌های پیش خود برای مردم و رهبران ایران پیام تبریک نوروز فرستاد؛ رئیس‌جمهور آمریکا گفت که سال جدید بهترین فرصت در طول دهه‌های گذشته برای پیگیری آغاز روابط مختلف ایران و آمریکا در آینده است.


باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا در پیام نوروزی خود تصریح کرد: من معتقدم که ملت‌های ما به یک فرصت تاریخی برای حل مساله هسته‌ای ایران به صورت صلح‌آمیز رسیده‌اند، فرصتی که نباید به هیچ وجه آن را از دست داد.
ایران و کشورهای ۱+۵ هم‌اکنون به دنبال دستیابی به توافق جامع هسته‌ای هستند که در ازای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران برای مدت حداقل ۱۰ سال تحریم‌های اقتصادی را علیه ایران لغو کند.


اوباما در بخش دیگری از پیام خود اظهار کرد: روز‌ها و هفته‌های آتی بسیار سخت و دشوار خواهد بود. مذاکرات با پیشرفت‌هایی روبرو بوده اما بحث‌هایی نیز باقی مانده است. همچنین کسانی در دو کشور وجود دارند که مخالف دستیابی به یک توافق هسته‌ای و حل این مساله از راه دیپلماتیک هستند.


رئیس‌جمهور آمریکا گفت: پیام من به شما ملت ایران آن است که ما با هم می‌توانیم برای آینده‌ای که به دنبال دستیابی به آن هستیم صحبت کنیم.


وی افزود: امسال بهترین فرصت در دهه‌های اخیر برای آغاز روابط مختلف میان ایران و آمریکا در آینده است.
اوباما همچنین در پیام خود با اشاره به تحریم‌های اقتصادی و شرای ایران در مسیر تجارت و سرمایه‌گذاری جهانی خطاب به مسئولین ایرانی گفت: ممکن است چنین فرصتی دیگر تکرار نشود. ما نباید این فرصت را از دست بدهیم.


در ادامه نگاهی داریم به خلاصه ۶ پیام نوروزی رئیس جمهوری آمریکا به مردم و رهبران جمهوری اسلامی ایران به مناسبت آغاز سال جدید.


نخستین پیام تبریک در سال ۸۸؛ اتهام‌زنی به ایران


اوباما برای نخستین بار و در نخستین سال حضور در کاخ سفید آمریکا پیام تبریک نوروزی سال ۸۸ را برای مردم و رهبران ایران فرستاد و ضمن تبریک آغاز سال نو و فصل بهار در این پیام اتهاماتی را متوجه ایران ساخت.


اوباما در این پیام گفت: ایالات متحده مایل است که جمهوری اسلامی ایران بر جایگاه راستین خود در جامعه بین الملل قرار بگیرد. شما دارای چنین حقی هستید – اما این حق با مسئولیت‌های واقعی همراه است و به این جایگاه نه از راه ترور یا به مدد جنگ‌افزار، بلکه از طریق اقدامات مسالمت آمیز که نشان دهنده بزرگی حقیقی ملت و تمدن ایران است می‌توان دست یاف


دومین پیام تبریک اوباما در سال ۸۹؛ تداوم سیاست دستکش مخملی و دست چدنی


اوباما در دومین پیام نوروزی خود در مدت ۱۵ ماهه ریاست بر کاخ سفید با تبریک عید نوروز به ایرانیان، ادعا کرد که مقامات ایران دست گشاده او به سمت ایران را با مشت گره کرده پاسخ داده‌اند!


رئیس جمهوری آمریکا در پیامی ویدئویی از ایران خواست درباره برنامه هسته‌ای خود با غرب به مذاکره بنشیند. وی در حالی از تهران خواست موضوع هسته‌ای خود را از راه دیپلماتیک حل کند که وزیر وقت امور خارجه آمریکا طی سفرهای دوره‌ای خود به کشورهای مختلف جهان درصدد جلب حمایت بین المللی برای تشدید تحریم‌های ظالمانه علیه ایران به سبب پافشاری بر حقوق مشروع هسته‌ای خود است.
اوباما در عین حال از پیگیری موضوع تحریمهای بیشتر علیه ایران برای جلوگیری از دستیابی به فناوری هسته‌ای خبر داد و در اظهاراتی کاملا متناقض گفت: ما در حال رایزنی با جامعه جهانی برای وادار کردن دولت ایران به پذیرش مسئولیت بین‌المللی خود هستیم.


همچنین خبرگزاری فارس نیز با انتشار خبر پیام نوروزی اوباما با تیتری با عنوان «تداوم سیاست دستکش مخملی، دست چدنی آمریکا در قبال ایران» نوشت: رئیس‌جمهوری آمریکا به بهانه تبریک سال جدید شمسی به ایرانیان با وجود آنکه خواستار مذاکره با دولت تهران شد طرح شوم تحمیل‌ تحریم‌های بیشتر علیه برنامه هسته‌ای ایران را نیز مطرح کرد.


سومین پیام تبریک اوباما در سال ۹۰؛ حکومت ایران برای حفظ قدرت خود، اهمیتی بیشتر از احترام به حقوق مردم قائل است


اوباما در سومین پیام تبریک عید باستانی ایران در حالی که تلاش کرد قیام‌های مردمی در خاورمیانه را مشابه حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم در ایران معرفی کند، گفت: آن‌چه ما در سراسر منطقه می‌بینیم، پافشاری برای پاسخگو بودن دولت‌ها در برابر مردم است. ولی ما همچنین می‌دانیم که این جنبش‌ها منحصر به همین چند ماه گذشته نبوده‌اند.‌‌ همان نیروهای امید که میدان تحریر را درنوردیدند، در ژوئن ۲۰۰۹ در میدان آزادی دیده شد. و درست به همان‌گونه که مردم منطقه بر حق انتخاب خود برای اینکه چگونه حکومتی داشته باشند پای فشردند، دولت‌های منطقه نیز در پاسخ خود دارای انتخاب هستند.


وی در اظهاراتی خارج از عرف دیپلماتیک، گفت: تا به حال پاسخ دولت ایران این بوده است که برای حفظ قدرت خود، اهمیتی به مراتب بیشتر از احترام به حقوق مردم ایران قائل است. طی مدتی نزدیک به دو سال مردم ایران – از پیر و جوان؛ زن و مرد؛ ثروتمند و فقیر – در معرض تعقیب و آزار قرار داشته‌اند. صد‌ها زندانی عقیدتی در زندان‌ها به سر می‌برند. بی‌گناهان ناپدید شده‌اند. روزنامه‌نگاران را خاموش کرده‌اند. زنان در معرض شکنجه قرار گرفته‌اند، کودکان به مرگ محکوم شده‌اند!!


چهارمین پیام تبریک اوباما در سال ۹۱؛ ادامه مداخله در امور ایران


اوباما در این چهارمین پیام تبریک نوروز، در ادامه سه پیام تبریک پیشین خود که بار‌ها بدون ارائه دلیل و سند و مدرک اتهامات بسیاری را متوجه دولت ایران دانسته بود، این بار با یادآوری ابزارهای ارتباطی در اختیار اهداف آمریکا از جمله فیس بوک، توئی‌تر به طور ضمنی خواهان آزادی استفاده از آن‌ها در ایران شد.


رئیس جمهور آمریکا در اظهار نظر عجیب گفت: «در هفته‌های اخیر محدودیت‌های اینترنتی به حدی شدید شده که ایرانیان نمی‌توانند به آزادی با عزیزان خود در داخل ایران یا خارج از مرزهای آن ارتباط برقرار کنند.»


اوباما گفت: «ایران جریان آزاد اطلاعات و اندیشه‌ها به درون کشور را متوقف کرده و دیگر بخش‌های دنیا را از تعامل با مردم ایران محروم می‌کند.»


وی در اظهار نظری که مداخله مستقیم در امور داخلی ایران است، گفت: «امروز دولت من دستور العمل‌های جدیدی را برای شرکت‌های آمریکایی جهت تسهیل نرم افزار‌ها و خدماتی که استفاده مردم ایران از اینترنت را آسان‌تر می‌کنند، صادر می‌کند.»


پنجمین پیام تبریک اوباما در سال ۹۲؛ پیامی آمیخته با فال حافظ


پیام تبریک نوروز سال ۹۲ کاخ سفید از زبانی دوستانه و صمیمی‌تر از سال‌های قبل بهره گرفته است. از آنجایی که نه از زبان تهدید و تحریم خبری بود و نه از تکرار اتهامات واشنگتن علیه ایران. اوباما در این پیام که با کلمه فارسی «درود» آغاز شد، با تبریک عید نوروز به مردم ایران گفت که از زمانی که رییس جمهور شده است تلاش کرده است از عید نوروز به عنوان فرصتی برای گفتگو با مردم و دولت ایران استفاده کند.


اوباما در این پیام با تکرار ادعاهای آمریکا در زمینه برنامه هسته‌ای ایران از دولت ایران خواسته است تا با شفاف‌سازی در زمینه برنامه هسته‌ای خود زمینه حل و فصل مساله هسته‌ای خود را فراهم کند.


اوباما که «والری جارت» مشاور شیرازی‌تبار ارشدش در امور ایران، پیش از این از علاقه‌اش به شیراز سخن گفته بود، این بار برای پیام خود، تفألی هم به حافظ شیرازی زد. شعری هم که در فال حافظ خطاب به اوباما برای سال نو آمده، حاوی همین مضمون است: «درخت دوستی بنشان که کام دل به بار آرد/ نهال دشمنی برکن که رنج بی‌شمار آرد»


ششمین پیام تبریک اوباما در سال ۹۳؛ فصلی جدید در تاریخ ایران و نقش کشور در جهان


اوباما در ششمین پیام خود که همزمان با اولین سال ریاست جهوری حسن روحانی بود به گفت‌وگوی تلفنی خود با وی که تابوی رابطه بین دو کشور را شکست اشاره کرد و ابراز امیداوری کرد، سال جدید فصلی نوین در روابط ایران و آمریکا باشد. وی در این پیام خود گفت. «اگر ایران به تعهدات بین المللی‌اش عمل کند، ما می‌دانیم که مسیر گفت‌و‌گو و اعتماد و همکاری بیشتر به کجا می‌انجامد. این به معنای فرصت‌های بیشتر برای ایرانیان برای تجارت و ایجاد روابط با سایر نقاط دنیا خواهد بود. این به معنای رشد اقتصادی و شغل‌های بیشتر برای ایرانیان، بخصوص برای جوانان ایرانی خواهد بود که آرزو دارند در این دنیا اثرگذار باشند. این به معنای فرصت‌های بیشتر برای دانشجویان ایرانی خواهد بود که بتوانند به کشورهای خارجی سفر کنند و مشارکتی جدید بنا کنند که به شما کمک می‌کند توان باورنکردنیتان را بشناسید.»


اوباما افزود «به طور خلاصه امسال، پیشرفت دیپلماتیک واقعی می‌تواند به گشودن فرصت‌های جدید و سعادت برای مردم ایران برای سال‌های آتی کمک کند. این پیامی است که مردم ایران سال گذشته در پای صندوق‌های رای فرستادند. امیدوارم که کل حکومت ایران نیز این پیام را بشنود. زیرا برای اولین بار در سال‌های بسیار فرصتی داریم که مسیری جدید را آغاز کنیم. اگر ایران این فرصت را غنیمت شمارد، این نوروز نه تنها می‌تواند آغازی برای یک سال جدید، بلکه فصلی جدید در تاریخ ایران و نقش این کشور در دنیا از جمله یک رابطه بهتر و ریشه دار‌تر در منافع و احترام متقابل با ایالات متحده و مردم آمریکا باشد. سپاسگذارم و عید شما مبارک.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب