دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 خرداد 1395 - 16:11
معاون برنامه‌ریزی و حقوقی وزیر بهداشت عنوان کرد

تدوین۸۸۰ پروژه اقتصاد مقاومتی در نظام سلامت/ 13 میلیون و 300 هزار تومان حقوق ماهانه متخصص و فوق‌تخصص

معاون برنامه‌ریزی و حقوقی وزیر بهداشت گفت: 2 هزار و 950 متخصص و فوق‌تخصص داریم که میزان پرداختی ماهانه آنها با کارانه 13 میلیون و 300 هزار تومان است، البته استثناهایی هم وجود دارد اما نباید ارتباط بین مردم و جامعه پزشکی مخدوش شود.
کد خبر : 93477

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، طاهر موهبتی،‌ معاون برنامه‌ریزی، هماهنگی و امور حقوقی وزارت بهداشت در نشست خبری پیش از ظهر امروز اظهار کرد: در جلسه اخیر هیات امنای دانشگاه‌های علوم پزشکی، ۱۵ مصوبه داشتیم که بر اساس یکی از این مصوبات، به تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد که مکلفند تا یک درصد و مجازند تا دو درصد درآمدهای اختصاصی خود را صرف پژوهش کنند. بر این اساس هر گونه پرداخت پرسنلی یا خرید تجهیزات غیر مرتبط با پژوهش از این محل ممنوع است.


وی افزود: بر اساس آمایش سرزمینی و ذات آموزش در مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به ۱۰ منطقه تقسیم شدند که البته باید این کار در سایر حوزه‌های سلامت نیز مورد توجه قرار گیرد.


موهبتی ادامه داد: بر اساس سند چشم انداز قرار است در سال ۱۴۰۴ جامعه‌ای برخوردار از سلامت، امنیت غذایی و بدون فقر داشته باشیم بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری، برنامه‌های حوزه اجتماعی کشور باید به نحوی باشند که سیاست‌های کلی سلامت در آنها به عنوان قانون تصویب شوند.


معاون برنامه‌ریزی، هماهنگی و امور حقوقی وزارت بهداشت یادآور شد: داشتن پیوست سلامت برای طرح‌های کلان اجتماعی و قوانین مرتبط، اصلاح ساختار نظام سلامت، تامین منابع مالی پایدار برای حوزه سلامت و افزایش کیفیت ارائه خدمات لازم است.


اعلام حقوق پزشکان متخصص و فوق تخصص


موهبتی به پرداختی‌های پزشکان متخصص و فوق تخصص اشاره کرد و گفت: هم اکنون حدود ۲هزار و ۹۵۰ متخصص و فوق تخصص در کشور داریم که میزان پرداختی آنها با احتساب کارانه به طور میانگین ۱۳میلیون و ۳۰۰هزار تومان است. البته با توجه به اینکه نحوه پرداخت مبتنی بر عملکرد است برهمین اساس ممکن است استثنائاتی در این زمینه وجود داشته باشد اما نباید با استفاده از این موضوع اعتماد مردم را نسبت به جامعه پزشکی مخدوش کنیم.


وی ادامه داد: برنامه عملیاتی وزارت بهداشت شامل 880 برنامه مختلف است که بر اساس سیاست‌های کلان سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، چشم انداز 20 ساله کشور، برنامه توسعه، برنامه اقتصاد مقاومتی و برنامه‌های راهبردی وزارت بهداشت در حوزه‌های مختلف بهداشت، درمان، غذا و دارو، توسعه ساختاری و افزایش بهره وری تنظیم شده است.


معاون برنامه‌ریزی، هماهنگی و امور حقوقی وزارت بهداشت یادآور شد: مهم‌ترین پروژه‌های این ۸۸۰ برنامه مرتبط با اقتصاد مقاومتی است و باید توجه کرد که هیات امنای دانشگاه مرجع تصویب این موضوع بوده است البته به طور کلی اعتبار خاصی برای این برنامه وجود ندارد و اعلام کردیم تا بر اساس منابع دانشگاه‌ها انجام شود. چرا که بودجه ما نسبت به سال گذشته تنها ۳ درصد رشد داشته است. بر این اساس در جایی که بودجه‌ای برای یک برنامه خاص اختصاص داده نشده، دلیل موجهی برای عدم پیشبرد آن است.


10درصد بیمارستان‌ها باید با مدل هیات امنایی اداره شوند


موهبتی درباره مدل واگذاری بیمارستان‌های دولتی گفت: در این زمینه چند سناریو وجود دارد که شامل مدل مشارکتی با بخش غیر دولتی، مشارکت در مدیریت بیمارستان، استقلال بیمارستان و مدل بنگاه داری، مدل هیات امنایی و مدل فاینانس یا بی او تی است که اگر هیچ‌یک از این مدل ها اجرا نشد، وظیفه حاکمیت و وزارت بهداشت است که بیمارستان را اداره کند.


موهبتی درباره اینکه آیا قرار است 20 درصد بیمارستان‌ها تا پایان امسال هیات امنایی شود؛ افزود: حداقل 10درصد بیمارستان‌ها باید تا پایان امسال با مدل هیات امنایی اداره شوند و در این صورت اختیارات آنها افزایش پیدا می‌کند البته در هر مدلی که برای اداره بیمارستان‌ها در نظر گرفته شود، رعایت تعرفه‌های دولتی الزامی خواهد بود،‌ طبق برنامه عملیاتی وزارت بهداشت قرار است تا چهار سال آینده 21 هزار و 500 تخت بیمارستانی جدید در کشور اضافه شود.


وی در مورد سقف پرداختی برای کارانه در برنامه عملیاتی وزارت بهداشت نیز گفت: حقوق و مزایای وزارت بهداشت نیز مانند همه کارکنان دولت اعمال می‌شود اما در برنامه عملیاتی به موضوع کارانه اشاره نشده است اما به صورت منطقی هر کس عملکرد بالاتری داشت باید کارانه بیشتری دریافت کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب