دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 بهمن 1393 - 11:45
رئیس فراکسیون نجات تالاب هامون در گفت‌وگو با آنا:

50 میلیارد ریال برای احیای هامون اختصاص یافت

رئیس فراکسیون نجات تالاب هامون در مجلس از اختصاص بودجه 50 میلیارد ریال و تدوین طرحی جامع برای احیای تالاب هامون خبر داد و گفت: موضوع اخذ حق‌آبه و تثبیت شن‌های روان در منطقه سیستان و بلوچستان هم در دست بررسی است.
کد خبر : 915

سید باقر حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا با اعلام این خبر افزود: برای آنکه بتوان از آب‌های ورودی به هامون استفاده بهینه داشت و از سویی بخش دیگری از آب را به داخل تالاب وارد کرد، طرح " انتقال آب با لوله" را که یکی از بزرگترین طرح‌هایی‌ است که در منطقه وجود داشته را برای احیای هامون توانستیم اجرایی کنیم و با عنایت ویژه مقام معظم رهبری نیز مبلغ 50 میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی به این طرح اختصاص یافته است.


به گفته نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس شورای اسلامی، اختصاص این بودجه و اجرای طرح لوله‌کشی با کنترل و هدایت آب به اندازه‌ای که مورد نیاز بخش کشاورزی و شرب مردم است از پرت 80 درصدی آب نیز در این منطقه جلوگیری خواهد کرد و می‌توان باقیمانده آب را به سمت هامون هدایت کرد.


نامه‌نگاری‌هایی برای گرفتن «آب»


وی درباره پیگیری وضعیت حق‌آبه تالاب هامون که سال‌هاست از سوی کشور افغانستان به مشکلاتی مواجه شده است نیز توضیح داد: دو وزارتخانه نیرو و خارجه برای رایزنی درباره حق‌آبه هامون در یک سال گذشته نامه‌نگاری‌هایی با کمیساریای آب افغانستان انجام داده‌اند و در هفته گذشته نیز کمیساریای آب هیرمند از افغانستان و ایران در کنار تالاب هامون حضور یافتند.


این نماینده مجلس نتیجه دیدارها و رایزنی‌های ایران با افغانستان را تدوین طرح جامعی برای نجات تالاب هامون دانست که اکنون در دست مطالعه است و امید می‌رود که تا پایان سال مطالعات آن به پایان برسد و بتوان مراحل اجرایی آن را آغاز کرد.


ماسه‌های سیستان و بلوچستان تثبیت می‌شوند


وی همچنین از برنامه‌ریزی این فراکسیون برای تثبیت شن‌های روان در استان سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: این اقدام مصوبه سفر هیئت دولت به این استان است و طبق آن قرار است هزار هکتار از اراضی منطقه که ماسه‌های بادی و شن‌های روان داشته و مشکلات بسیاری را برای مردم و محیط زیست به دنبال دارد تثبیت شود.


حسینی یادآور شد: البته هنوز شیوه تثبیت این هزار هکتار مشخص نیست و قرار است بعد از مطالعات تکمیلی در این باره تصمیم‌گیری شود. البته در این باره تاکنون کوتاهی‌های زیادی شده است.


ارزیابی وی درباره وضعیت یک سال گذشته این ذخیر‌گاه ارزشمند زیست محیطی این بود که به دلیل اینکه آورد رودخانه هیرمند و دیگر رودخانه‌های ورودی به تالاب در یک سال گذشته کم بوده است و تبخیر نیز در این منطقه بسیار بالاست، متاسفانه آبی که وارد تالاب شد دوام نیاورد و دوباره هامون خشک شد.


رئیس فراکسیون نجات تالاب هامون گفت: بخشی از خشکی تالاب هامون انسان ساخت نیست و خداوند باید باران رحمتش را نازل کند تا هامون هم پرآب شود اما بخش دیگر که به دست ماست باید با مدیریت درست به تالاب هدایت شود. البته یک سال گذشته برای هامون خیلی هم بد نبود چراکه انتقال آب در ماه‌های اولیه سال به هامون باعث شد تا 5 ماه تالاب پرآب باشد و هم ساکنان اطراف از آن استفاده کنند و هم احیای دوباره پوشش گیاهی را شاهد باشیم.


به گزارش آنا، مساحت کل هامون حدود ۱۶۰۰ کیلومتر مربع است که از این مساحت ۳۵۰ کیلومتر مربع داخل کشور ایران و بقیه متعلق به کشور افغانستان است و علت اصلی خشکسالی آن خشک شدن آب رود هیرمند یکی از مهمترین شاهرگ‌های حیاتی آن به شمار می‌رود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب