ولایتی: تمدن ایرانی نباید به زبان فارسی محدود شود
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ابتدای این جلسه برخی از اعضا نظرات خود را پیرامون «همایش گرامیداشت شیخ محمود شبستری» و «همایش گرامی داشت امام محمد غزالی» ارائه کردند.
طرح تحقیقاتی تعریف و تعیین حدود ایران فرهنگی ارائه شد که در این طرح تحقیقاتی با تبیین مؤلفهها و عناصر ایران فرهنگی که در حوزه تمدنی ایران قرار میگیرد، به الزامات و بایستههای تحقق این هدف اشاره شد.
دکتر علی اکبر ولایتی هم در این زمینه گفت: «هر چند زبان فارسی یکی از مؤلفههای مهم تمدن ایرانی است اما نباید تمدن ایران اسلامی به این مؤلفه محدود شود.»
او ادامه داد: «فرهنگ ایرانی یکی از محورهای مهم فرهنگ اسلامی است و این فرهنگ باید بدون هرگونه تنش و اختلافافکنی، ترویج شود.»
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: «اکثر بزرگان و مفاخر تمدن اسلامی به زبان فارسی اهتمام ویژهای داشتهاند.»
در ادامه جلسه اعضای کمیته به موضوعاتی مانند مردمبنیان بودن حرکت به سمت شکلگیری مجدد حوزه تمدن ایرانی اسلامی، دوری از هرگونه جهتگیری سیاسی مخرّب در این برنامه و جلوگیری از تخریب آثار مادی و معنوی تمدن اسلامی پرداختند.
اعضای کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران دستاوردهای همایش هنر و صناعات ایرانی و اسلامی، که چندی پیش در دانشگاه اصفهان برگزار شد را نیز بررسی کردند.
در گزارشی که درباره این موضوع از سوی رئیس دانشگاه هنر اصفهان ارائه شد، به رسیدن 76 مقاله به دبیرخانه علمی همایش و پذیرش 40 مقاله از میان مقالات، انتشار این مقالات در یک کتاب فاخر و ارائه این مقالات در 3 جلسه و اهدای لوح یادبود به برخی از ارائهدهندگان مقاله در این همایش اشاره شد.
در این جلسه همچنین معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی گزارشی از همایش ملی تاریخ پزشکی در تمدن اسلام و ایران که در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شده بود، ارائه کرد.
آخرین دستور جلسه کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران نیز گزارش مربوط به تدریس مبانی فرهنگ تمدن ایرانی اسلامی در دانشگاه فرهنگیان بود، که از سوی معاون فرهنگی این دانشگاه به اعضای کمیته ارائه شد.
ولایتی درباره این موضوع نیز گفت: «بیش از 200 جلد و عنوان کتاب پیرامون فرهنگ و تمدن اسلام و ایران تألیف شده و برای آموزش در این زمینه کمبود منابع نداریم.»
انتهای پیام/