کشف سازههای عجیب نئاندرتالها در فرانسه
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، دانشمندان اعلام کردند که شش سازه سنگی دایرهشکل را در ۳۳۶ متری درون غار برونیکول واقع در منطقه اورن فرانسه کشف کردهاند. با آنکه هنوز مشخص نیست که کاربرد این سازهها چه بوده است اما آنها در زمره قدیمیترین یافتههای دستساز بشری بهشمار میروند.
دانشمندان معتقدند که این سازهها توسط نئاندرتالها ساخته شدهاند که تقریبا 40 هزار سال پیش و با آمدن نسل اولیه بشر، یعنی هوموساپینس، به اروپا نسلشان منقرض شده است.
این شش سازه که دیوارههای کوتاه هستند با استالاگامیتهای سطح غار ساخته شدهاند. چکیده ستونی از مواد معدنی است که از کف غار بالا آمده است. این دیوارهها تشکیل دو دایره را دادهاند و بین دو تا هفت متر ارتفاع دارند. در تمام آنها اثرات باقیمانده از آتش دیده میشود.
دومینیک ژانتی، متخصص وضع آب و هوای ماقبل تاریخ و عضو آزمایشگاه آب و هوا و محیط زیست فرانسه میگوید: «آنها بیش از دو تن از چکیدههای شکسته را حرکت دادهاند».
این یافته تازه بیش از هر چیز حکایت از آن دارد که نئاندرتالها باهوشتر از آن چیزی هستند که تا کنون تصور میشد. تحقیقات دیگر نشان میدهد که این گونههای اولیه حیوانی-انسانی از روشهای پیچیده برای شکار استفاده میکردند، حرف میزدند، آتش را میشناختند و بدنهایشان را هم رنگ میکردند که نوعی کار هنری به حساب میآید.
با آنکه سازههای دیگری از نئاندرتالها قبلا کشف شده است اما به گفته متخصصان هیچ کدام از آنها به این اندازه چشمگیر نبودهاند. آنها میگویند که ساختن چنین سازهای در این عمق داخل غار نیاز به رهبری دارد که کار افراد گروه را مشخص کند. همینطور نیاز به ساخت مصالح ساختمانی و روشن نگاه داشتن فضا برای زمانی طولانی دارد.
ژاک ژوبر، استاد زمانهای ماقبل تاریخ در دانشگاه بوردو، میگوید: «برای انجام این کار به یک گروه حداقل سه یا چهار نفره نیازمند است. این حکایت از یک جامعه سازمانیافته دارد».
بازسازی سهبعدی سازههای نئاندرتالها
انتهای پیام/