دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 ارديبهشت 1395 - 15:06

عضو هیأت رئیسه مجلس: بخش خصوصی برای احیای بناهای تاریخی نیازمند سیاست های تشویقی است

علیرضا منادی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: «بخش خصوصی برای سامان دادن به حوزه بناهای تاریخی شدیداً نیازمند سیاست‌های تشویقی است تا بتواند با اطمینان خاطر بیشتری سرمایه خود را وارد کار احیای بناهای تاریخی کند.»
کد خبر : 85226

به گزارش گروه فرهنگی آنا، علیرضا منادی سفیدان در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی صابتا گفت: صنعت گردشگری ایران به دلیل مزیت‌های جغرافیایی و سرزمینی و همینطور ظرفیت های متفاوتی که دارد یکی از مهمترین صنایعی است که می تواند به سرعت وارد بازار رقابت بین المللی شود و از این حیث شاید کمتر زمینه فعالیت اقتصادی در کشورمان باشد که بتواند با صنعت گردشگری برابری کند.


نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی افزود: ما در صنایع دیگر خود به طور کلی دو مشکل داریم که یکی جذب سرمایه گذاری است و دیگری فاصله زمانی بین انجام سرمایه گذاری تا بازدهی اقتصادی و ورود به بازار. اما در صنعت گردشگری عموما بخش دوم این معادله یا به مراتب کوتاهتر است و یا در برخی موارد وجود ندارد. به این معنا که صنعت گردشگری بیشتر با قسمت اول این دو مشکل مواجه است.


عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: عموما شاید در دنیا این تصور باشد که ایران کشوری دارای اقلیم خشک و کاملا بیابانی است و قطعا تغییر این تصور کار زمان بری خواهد بود که بتواند منجر به توسعه طبیعت گردی ما شود. اما تقریبا در تمام دنیا ما را به عنوان یکی از تاریخی ترین کشورهای دنیا می شناسند و این تصویر از ایران ساخته شده که کشور ما، کشوری سرشاز از جاذبه ها و دینی های تاریخی است. بنابراین می‌توان گفت که حوزه میراث فرهنگی مزیتی در صنعت گردشگری ما محسوب می شود که می تواند بسیار سریع تر به سوددهی اقتصادای و توسعه برسد.


وی با بیان اینکه «در شرایط پسا تحریم باید توجه بخش خصوصی به ظرفیت های این حوزه جذب شود»، ادامه داد: قطعا بهره برداری از بناهای تاریخی در قالب کاربری های جدید سیاستی است که در حوزه گردشگری هیچ جایگزینی ندارد. نه دولت دارای توان مالی ساماندهی تمام بناهای تاریخی کشور است و نه ما می توانیم در شرایطی که منتظر رشد اقتصادی هستیم این بخش را نادیده بگیریم و فعال کردن آن را به اینده موکول کنیم.


منادی سفیدان تاکید کرد: اکنون بخش خصوصی برای سامان دادن به این حوزه شدیدا نیازمند سیاست های تشویقی است تا بتواند با اطمینان خاطر بیشتری سرمایه خود را وارد کار احیاء بناهای تاریخی کند. علی الخصوص اینکه غیر فعال بودن بناها و بافت های تاریخی کشور در سال های گذشته و فاصله ای که آنها از اقدامات اقتصادی داشتند باعث شده تا تصور سود دهی در این بخش کمرنگ شود.


عضو هیات رئیسه مجلس گفت: ما به هر تقدیر در یک فضای رقابت بسیار سخت در منطقه قرار داریم و باید از تمام مزیت های ود در صنعت گردشگری و خصوصا موضوع بناهای تاریخی که هم ظرفیت اقامتی دارند و هم می‌توانند به‌عنوان مراجع بازدید گردشگران باشند، حداکثر استفاده را ببریم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب