طراحی و ساخت ژنراتور سنکرون مغناطیس دائم شار شعاعی
مدیر گروه تحقیقاتی ژنراتور سنکرون مغناطیس دائم شار شعاعی در گفتوگو با خبرنگار آنا، اظهار کرد: کاربرد این ژنراتور در توربینهای بادی است، به طوری که ژنراتورهای مورد استفاده در نسل قبلی توربینهای بادی از نوع آسنکرون است که برای ایجاد ولتاژ و فرکانس مورد نظر از گیربکس استفاده میشد.
حجت بوژمهرانی ادامه داد: با استفاده از این ژنراتور دیگر احتیاج به گیربکس نیست و پره بطور مستقیم به ژنراتور متصل میشود.
وی با توجه به این مطلب که این دستگاه برای اولین بار درکشور به لحاظ ساختاری طراحی و ساخت کلیه مراحل آن از سوی این گروه انجام شده و هیچ گونه مهندسی معکوس صورت نگرفته است، تصریح کرد: این ژنراتور دارای توان دو کیلو وات و 50 قطب است که قادر به دوران 120 دور بر دقیقه است و میتواند ولتاژ 400 ولت با فرکانس 50 هرتز ایجاد کند.
این کارشناس ارشد برق قدرت از دانشگاه علوم تحقیقات خراسان رضوی اظهار کرد: راندمان بالا به نحوی بیش از 90 درصد دارای راندمان است که این میزان بیش از 25 درصد از باقی ژنراتورها بیشتر است؛ در کنار ایجاد توان راکتیو نسبت به ژنراتورهای آسنکرون، نیاز خیلی کمتر برای تعمیر و نگهداری نسبت به دیگر ژنراتورها و ابعاد کمتر نسبت به موارد مشابه از مزایایی این ژنراتور است.
وی ادامه داد: این طرح با مشارکت و همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور و با هزینهای در حدود 70 میلیون ریال ساخته شده است؛ نمونه خارجی این ژنراتور در حدود 12 میلیون ریال هزینه دارد که با اجرای این طرح علاوه بر کاهش 50 درصدی هزینهها نسبت به نمونه خارجی باعث عدم وابستگی به خارج و جلوگیری از خروج ارز از کشور میشود.
بوژمهرانی در پایان با تشکر از همکاران خود برای کمک در اجرای این طرح گفت: سعید مهدیانی، سعید موسوی زارع و محسن بوژمهرانی کارشناسان ساخت و تولید از دانشگاه آزاد نیشابور و محمد بوژمهرانی کارشناسی ساخت و تولید از دانشگاه گرگان در به ثمر رسیدن این طرح تلاش بسیاری کردهاند.
انتهای پیام/