یکی از چالشهای جدی نظام برنامهریزی کشور، فقدان برنامه عملیاتی است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، طاهر موهبتی در اجلاس روسای کلان مناطق آمایشی دانشگاههای علوم پزشکی اظهار کرد: در کشور ما در سطح کلان، برنامهها، سیاستها، راهبرد، اهداف کمی و کیفی خوبی نوشته میشود اما در آسیب شناسی عدم اجرای آنها در مییابیم که در سطح کلان به برنامه عملیاتی توجهی نمیشود.
وی با بیان اینکه به دلیل عدم توجه به برنامههای عملیاتی شاهد اجرای 30 تا 50 درصدی برنامههای توسعه هستیم، افزود: در حال حاضر در کمیسیون اجتماعی دولت، آیین نامهای وجود دارد که سال اول برنامه باید تصویب میشد که به تازگی در حال تصویب است.
موهبتی عدم پایش برنامههای عملیاتی را یکی دیگر از مشکلات نظامهای برنامهریزی در کشور دانست و افزود: گاهی اوقات دستگاهها به برنامه عملیاتی هم رسیده و آن را در مراجع ذیربط تصویب کردهاند اما آن را پایش نکردهاند و از انجام و یا عدم انجام و موفقیت و اثر گذاری آن غافل میمانند.
معاون برنامه ریزی، هماهنگی و امور حقوقی وزارت بهداشت با اشاره به شروع برنامه عملیاتی از ماه نهم سال گذشته، گفت: در آن زمان فرصت چندانی نداشتیم که نظرات روسای دانشگاههای علوم پزشکی را جویا شویم اما در اجلاس امروز که با حضور روسای کلان مناطق آمایشی برگزار میشود. تصمیم به تدوین شیوه نامه پایش برنامه عملیاتی گرفتیم تا در صورت نیاز به اصلاحات، ظرف مدت 15 روز در مناطق آمایش حضور پیدا کنیم و آن را برای مدیران پایش و روسای قطبها تبیین کنیم.
موهبتی با بیان اینکه 70 درصد از برنامههای استراتژیک در دنیا به شکست میانجامد، افزود: اگر اولویت اول روسای قطبها، برنامه استراتژیک نباشد، با وجود دارا بودن برنامه عملیاتی و نظام پایش، راه به جایی نمیبریم.
وی با اشاره به آغاز طرح آمایش سرزمینی از حوزه آموزش، از عزم وزارت بهداشت برای استفاده از آمایش سرزمین در تمام خدمات حوزه سلامت خبر داد.
انتهای پیام/