عملیاتی شدن همکاریهای علمی ایران و اروپا
دکتر وحید احمدی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه آنا درباره اجرایی شدن چارچوب همکاریهای مشترک ایران و ایتالیا که ماه گذشته تدوین شد گفت: «جلسهای با حضور نمایندگان ایران و ایتالیا در تهران برگزار و پیرو آن کارگروه مشترک ایران و ایتالیا تشکیل شد. همچنین آییننامهای تصویب و اصول اجرای پروژههای مشترک در این آییننامه تشریح شد. نحوه فرصتهای مطالعاتی، دورههای پسادکتری، تبادل دانشجو و... در این آییننامه تشریح و جزئیات آن 2 هفته قبل نهایی شد.»
او از ابلاغ این آییننامه ظرف یک ماه اخیر خبر داد و گفت: «پس از ابلاغ آییننامه و تشریح امکانات و شرایط، دانشگاهها باید از فرصتی که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایجاد کرده است نهایت استفاده را ببرند. وزارت علوم، زمینه همکاری با ایتالیا را آماده کرده و دانشگاهها باید با تلاش خود برای اجرایی شدن هر چه بهتر این همکاریها تلاش کنند.»
احمدی گفت: «در بازدیدی که از پارک علم و فناوری AREA داشتیم، مقرر شد شرکتهای مستقر در این پارک در حوزه فناوری با پارکهای علم و فناوری ایران تعاملات مشترک داشته باشند.»
او افزود: «علاوه بر تفاهمنامهای که بین ایران و ایتالیا امضا شد، پروژههای مشترک و بزرگی نیز قرار است با همکاری این دو کشور اجرایی شود. به عنوان مثال پروپوزال پروژه ایجاد بیملاین (باریکه پروتو) در مرکز شتابدهنده الترا ایتالیا ارائه و قرار شد با کمک ایران، ایتالیا مجموعه سختافزار یا بیم لاینی روی شتابدهنده در الترا ایجاد کند.»
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت: «علاوه بر آن در پروژه چشمه نور قزوین (شتابگر ملی) نیز ایران با کشورهای دیگر همکاریهای زیادی دارد، 2 هفته قبل نمایندگان ایتالیا، اسپانیا و تعدادی دیگر از کشورها به ایران سفر کردند، سمینارها و ورکشاپهای مربوط آن برگزار شد و کار از مرحله مذاکره خارج و وارد مرحله عملیاتی شد.»
او افزود: «علاوه بر ایتالیا، نمایندگان دانشگاهها و موسسات و مراکز پژوهشی آلمان (با کمک سازمان DAD) نیز به ایران آمدند و تفاهمنامه همکاری امضا کردند. اتریش و فرانسه نیز از دیگر کشورهایی هستند که با آنها همکاریهای مشترک داریم.»
احمدی گفت: «در جلسه اخیر، کرهجنوبی نیز برای گسترش همکاریها با ایران پیشقدم شد و به احتمال زیاد امسال تفاهمنامه و چارچوبهای همکاری با کرهجنوبی نیز امضا و تدوین میشود.»
انتهای پیام/