دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 فروردين 1402 - 12:33

نحوه اجرای سقف شیروانی در 5 مرحله

نحوه اجرای سقف شیروانی در 5 مرحله
سقف شیروانی از جمله بهترین سازه‌هایی است که به عنوان پوشش بام در مناطق سردسیر استفاده می‌شود. شیب‌دار بودن این شکل از سقف‌ها از جمع شدن برف و آب باران در بام پیشگیری می‌کند و به همین دلیل هزینه‌های نگهداری از ساختمان را به شکل قابل توجهی کاهش خواهد داد.
کد خبر : 839457

به گزارش خبرگزاری آنا، سقف شیروانی از جمله بهترین سازه‌هایی است که به عنوان پوشش بام در مناطق سردسیر استفاده می‌شود. شیب‌دار بودن این شکل از سقف‌ها از جمع شدن برف و آب باران در بام پیشگیری می‌کند و به همین دلیل هزینه‌های نگهداری از ساختمان را به شکل قابل توجهی کاهش خواهد داد. اجرای سقف شیروانی به واسطه متریال مختلفی انجام می‌شود اما بهترین آن‌ها ورق گالوانیزه است. از جمله مزایای این متریال می‌توان به کم بودن قیمت ورق گالوانیزه سقفی، مقاوم بودن آن در برابر عوامل محیطی و سهولت نصب آن اشاره کرد.

مراحل اجرای سقف شیروانی

گفتیم که سهولت در نصب این شکل سقف شیروانی از جمله مزایای این سازه است اما باید ببینیم که مراحل اجرای سقف شیروانی شامل چیست؟

1- زیرسازی و آهن‌کشی سقف

سقف شیروانی باید تحمل شرایط سخت اعم از بارش برف و باران سنگین و وزش بادها را داشته باشد. از این رو زیرسازی و آهن‌کشی سقف، اهمیت بسیاری در استحکام سازه خواهد داشت. اصولاً این زیرسازی با چوب و پروفیل فلزی انجام می‌گیرد و پروفیل فلزی نسبت به چوب کیفیت بهتری ارائه می‌دهد. در این راستا مهندسین ابتدا نشیمنی مناسب برای قرار دادن زیرسازی سقف شیروانی آماده می‌نمایند. به این شکل که کلافی از پروفیل فلزی بافته و به کمک اتصالات مناسب آن را به بدنه و اسکلت ساختمان متصل می‌نماید. بافتن کلاف بر پایه تعیین میانه سقف، ارتفاع ساختمان، طول دهانه و نوع مصالحی که قرار است سقف را پوشش دهد، انجام می‌گیرد. با توجه به نوع سقف شیروانی ابتدا بلندترین طرف یا جانب سقف پیاده‌سازی شده و به ترتیب به سمت کوتاه‌ترین آن‌ها پیش می‌رود.

لازم به ذکر است در صورت تمایل به خرید یا اطلاع از قیمت روز پروفیل می‌توانید با شماره تماس حاصل نمایید و یا به وبسایت مراجعه کنید. بازرگانی آیرومارت تجربه سال‌ها فروش حضوری خود را در قالب فروشگاه اینترنتی در اختیار شما عزیزان قرار داده است.

2- اندازه زدن و برش ورق‌های فلزی

حال که زیرسازی انجام شد، ورق‌های گالوانیزه مناسب با سقف شیروانی که اغلب از نوع عرشه فولادی است باید به صورت طولی، برش داد شوند. طبق استاندارد، طول هر ورق گالوانیزه باید 9.8 یا 32 فوت در نظر گرفته شود. برش این ورق‌ها ساده است و به کمک دستگاه فرز، اره گرد یا قیچی مخصوص این کار انجام می‌گیرد اما در صورت تمایل می‌توانید این فرایند به را متخصصین ما در آیرومارت بسپارید. لازم به ذکر است که در صورت استفاده از دستگاه فرز، سرعت عمل و دقت بیشتری در کار خواهید داشت؛ این در حالی است که به کمک اره و قیچی احتمال خطا بیشتر خواهد بود و نیروی کار شما برای انجام این فرایند زمان بیشتری نیاز دارد.

3- سوراخ کردن ورق‌ها

حال که فرایند برش انجام شد، برای اتصال ورق‌ها به آهن‌کشی یا زیرسازی سقف باید آن‌ها را برش دهید. در صورتی که ورق‌های مخصوص این کار را به صورت آماده خریداری کرده باشید؛ متوجه وجود سوراخ در آن خواهید شد اما اگر فرایند آماده‌سازی ورق گالوانیزه بر عهده خودتان است باید یک مته شماره 5 تهیه نموده و با دقت سوراخی در فاصله 15.3 از لبه و 2.4 از گوشه ورق را سوراخ نمایید. به این شکل ورق‌ها برای پیاده‌سازی آماده شده‌اند.

4- پیچ کردن ورق‌ها به آهن‌کشی

در ادامه باید به کمک پیچ‌های مخصوص، ورق‌های گالوانیزه را به زیرسازی یا آهن‌کشی سقف پیچ نمایید. دقت کنید برای این کار بهتر است انتهای ورق‌ها را با پلاستیک و چسب نواری بپوشانید تا باد در آن‌ها نفوذ نکند.

5- زدن خال جوش در اتصال آهن سقف و ورق سقف

برای اتصال ورق‌های گالوانیزه به یک دیگر، دو راه پیش روی شما است. اول اینکه از پیچ و مهره استفاده نمایید. در این صورت باید از پیچ‌هایی با سایز 5.2×10 استفاده نمایید و هر ورق را روی ورق بعدی تا 5.5 سانتی‌متر اورلپ کنید. به این شکل احتمال نفوذ رطوبت به فضای زیرسازی وجود نخواهد داشت. اما روش ساده‌تر خال جوش زدن ورق‌های گالوانیزه به یکدیگر و چه بسا به زیرسازی آهنی است. در روش خال‌جوش شاید زمان بیشتری جهت نصب صرف شود اما استحکام نصب افزایش می‌باید. بعد از اتمام مراحل نصب، باید کلاهک مخصوص سقف‌های شیروانی در جای خود قرار گیرد تا پروژه به اتمام برسد.

مراحل اجرای سقف شیروانی

چرا ورق گالوانیزه؟

در گذشته نه چندان دور برای اجرای سقف‌های شیروانی از قطعات سرامیکی استفاده می‌شد اما امروزه ورق‌های گالوانیزه جایگزین بسیار مناسبی برای این منظور هستند. از مهم‌ترین دلایل استفاده از ورق‌های گالوانیزه می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • مقاومت بالای ورق‌های گالوانیزه در برابر پوسیدگی

این ورق‌ها حاصل فرایند نورد سرد فولاد هستند و با کمک آبکاری با روی، خاصیت ضد زنگ می‌یابد. همان‌طور که می‌دانید روی و فولاد به سختی با آب واکنش می‌دهند و از این رو ورق گالوانیزه بهترین گزینه برای ساخت سازه‌هایی است که به صورت مداوم در معرض رطوبت قرار دارند.

  • طول عمر بالا

دیگر مزیت استفاده از ورق‌های گالوانیزه نسبت به دیگر متریال طول عمر بالای ورق‌های فولادی است. این ورق‌ها بیش از 30 سال طول عمر مفید دارند و در طول این 30 سال احتیاج به تعویض آن نخواهید داشت. البته این در صورتی است که شما در انتخاب نوع ورق گالوانیزه دقت کنید چرا که اغلب پروفیل‌های فولادی در ضخامت‌های مختلفی تولید می‌شوند.

  • مقاومت در برابر نور خورشید

اشعه uv ساطع شده از خورشید، باعث فرسودگی و از بین رفتن هر نوع متریالی خواهد شد. اما مقاومت اشیا در برابر این عامل متفاوت است. روی و فولاد در برابر این عامل مقاوم هستند و این در حالی است که برای مثال پلاستیک، قیر یا سفال در برابر این اشعه مقاومت کمتری نسبت به گالوانیزه دارند.

  • مقاومت در برابر تغییر شکل

ورق‌های گالوانیزه استفاده شده در سقف توانایی تحمل بار برف را دارند. برخلاف سقف‌های معمولی که باید به صورت مرتب برف‌روبی شوند، در سقف شیروانی این مزیت وجود دارد که در صورت سنگین شدن، برف‌ها خود لیز خورده و به پایین هدایت می‌شوند. اما در صورتی که برف زیادی روی شیروانی جمع شود، وزن آن باعث تغیر شکل نخواهد شد.

  • مقاومت در برابر تغییرات دمایی

حتماً در شمال کشور با تغییر یک‌باره دمای هوا مواجه شده‌اید. در جایی که صبح‌های زود هوا بسیار سرد است اما ظهر که می‌شوند نور خورشید دمای هوا را به شکل قابل توجهی گرم می‌کند. این تغییر دما ممکن است باعث ترک برداشتن سفال شود اما ورق‌های گالوانیزه هیچ تاثیری از این پدیده نمی‌گیرند.

  • عدم تأثیرپذیری از حیوانات جونده

در صورتی که سقف شما بر پایه چوب یا قیرگونی باشد امکان نفوذ حشرات جونده نظیر موش، موریانه و ... وجود دارد اما سقف‌های فلزی به هیچ عنوان توسط حشرات و حیوانات موزی از بین نمی‌روند.

  • مقاومت در برابر رشد خزه و قارچ

آب و هوای سرد و مرطوب محل مناسبی برای رشد انواع قارچ‌ها و خزه‌ها هستند و از آنجایی که در این مناطق بیشتر از سقف شیروانی استفاده می‌شود؛ این موضوع خود تبدیل به یک چالش برای مالکین می‌شود. اما رشد چنین موجوداتی در فلزات مقدور نیست.

  • ورق گالوانیزه زیبا است

یکی از مزایای مهم گالوانیزه زیبایی آن است. این متریال به کمک رنگ‌های بسیار جذاب، طرح‌های سنتی و مدرن ساخته می‌شود و شما بسته به دکوراسیون منزل خود می‌توانید یک گزینه مناسب را انتخاب کنید.

  • ورق گالوانیزه ارزان است

با توجه به مزایای گفته شده و ماندگاری بالای آن، ورق گالوانیزه متریالی ارزان جهت تولید سقف شیروانی است. این محصول در ضخامت متفاوتی تولید می‌شود و انتخاب بهترین نوع آن بر عهده مهندسین است. عدم صرف هزینه تعمیر نگهداری از این ورق‌ها در طول سالیان دراز این محصول را به یکی از مقرون به صرفه‌ترین نوع سقف شیروانی تبدیل نموده است.

چه نوع ورق گالوانیزه‌ای برای سقف شیروانی مناسب است؟

همان‌طور که می‌دانید امروزه انواع مختلفی از پروفیل‌های آهنی و ورق‌های فولادی در کارخانجات فولاد ایران ساخته می‌شوند. هر کدام از این محصولات خود در ابعاد متنوعی تولید می‌شوند و کارایی مخصوص به خود را دارند. از این رو انتخاب نوع و ضخامت ورق در هزینه‌های پروژه و استحکام آن نقش موثری دارد. یکی از مهم‌ترین مراحل اجرای سقف شیروانی انتخاب نوع ورق است. شما می‌توانید بین گزینه‌های زیر یکی از بهترین‌ها انتخاب کنید:

  1. ورق عرشه فولادی
  2. ورق ذوزنقه‌ای
  3. ورق شادولاین
  4. ورق سینوسی یا کرکره‌ای
  5. ورق لمبه یا دامپا
  6. ورق پالرمو

البته این مدل‌ها همگی از جنس ورق گالوانیزه رنگی هستند و تنها از نظر شکل ظاهری با هم تفاوت دارند. رنگی بودن این متریال به زیبایی ظاهری ساختمان کمک می‌کند و این شما هستید که بسته به نوع نمای ساختمان می‌توانید بهترین گزینه را انتخاب نمایید. در صورت تمایل به اطلاع از قیمت ورق گالوانیزه رنگی  پیشنهاد می‌کنیم به وبسایت iromart.com مراجعه نموده و یا با شماره‌های 02145306 تماس حاصل نموده و با دریافت مشاوره، خرید مقرون به صرفه‌تری را داشته باشید.

ساخت سقف شیروانی

معایب سقف شیروانی فلزی

تنها ایرادی که به اجرای سقف شیروانی با فلز می‌توان گرفت، هزینه اجرای بالای آن است. البته باید گفت که در این باره تنها یک بار هزینه می‌کنید و سال‌های سال، می‌توانید از زیبایی، دوام و جذابیت‌های آن استفاده کنید.

کلام آخر

در صورتی که در مناطقی از ایران عزیز زندگی می‌کنید که نیاز است سقف منزل خود را از انواع شیروانی طراحی کنید؛ بهترین گزینه پیش روی شما اجرای سقف شیروانی فلزی است. ما در این مقاله تلاش داشتیم که مزایای این انتخاب و مراحل اجرای سقف شیروانی را توضیح دهیم. در ادامه پیشنهاد می‌کنیم برای خرید ورق گالوانیزه و دانستن قیمت روز پروفیل به وبسایت مراجعه نمایید و یا با شماره‌های تماس حاصل نموده و از مشاوره کارشناسان ما بهره ببرید. این مجموعه با خدماتی اعم از فروش LC، فروش بورسی، فروش اقساطی، برش ورق‌ها و اجاره انبار شما را در پیشبرد اهدافتان کمک می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب