دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با تلاش محققان یک شرکت دانش بنیان در پارک فناوری پردیس؛

انقلاب درمانی سرطان با توسعه درمان انفرادی محقق می‌شود

انقلاب درمانی سرطان با توسعه درمان انفرادی محقق می‌شود
مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان می‌گوید دانشمندان بر این باورند که بهترین روش برای درمان انواع سرطان، استفاده از دارو‌های شخصی‌سازی شده به منظور مقابله با تومور‌های موجود در بدن هر بیمار است. در دهه اخیر با تلاش محققان؛ درمان انفرادی، انقلابی در درمان سرطان ایجاد کرده است.
کد خبر : 837923

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، درمان انفرادی به معنای به کارگیری دانش ژنومیک و دیگر مطالعات آزمایشگاهی برای انتخاب درمان مناسب برای یک فرد بیمار است. توسعه روش‌های نوین با بازده بالا امکان شناسایی بیومارکر‌های جدید و تولید دارو‌های هدفمند به منظور افزایش اثربخشی درمان و کاهش عوارض جانبی آن را فراهم آورده است.

در این زمینه محمدرضا لرنژاد مدیرعامل شرکت پیشگامان پژوهش آناهیتا مستقر در پارک فناوری پردیس گفت: شخصی سازی درمان سرطان، یکی از بهترین راه‌های درمانی است که تاکنون به آن دست یافته ایم. باید در نظر داشت که ۷۵ تا ۸۰ درصد دارو‌های شیمی درمانی که برای بیماران تجویز می‌شود، موثر نبوده یا اگر موثر باشند، دارای عارضه‌های منفی زیادی هستند. به همین دلیل و با توجه به افزایش میزان مبتلایان به سرطان در ایران، باید به فکر بهینه سازی درمان سرطان در کشور باشیم.

او افزود: کاری که در حال حاضر برای درمان بیماران سرطانی انجام می‌شود، استفاده از یک پروتکل برای درمان همه نوع بیماری‌های سرطانی است. اثر انگشت انسان در هر شخصی با شخص دیگری فرق می‌کند، بنابراین درمان نیز باید برای هر شخصی منحصر به فرد باشد.

لرنژاد تصریح کرد: آنالیز بافت در روش شخصی سازی درمان، اهمیت زیادی دارد. ما به بخشی از بافت سرطانی که برای بررسی سطح سرطان برای پاتولوژی‌ها فرستاده می‌شود، نیاز داریم تا بتوان آن را خارج از بدن تکثیر نمود و دارو‌های موجود را بر روی بافت تست کنیم. با استفاده از این روش، متوجه می‌شویم که آیا فرد بیمار به شیمی درمانی احتیاج دارد یا نه؟ اگر نیاز به شیمی درمانی باشد به چه نوع دارو و چه ترکیبی نیاز دارد؟ و آیا داروی تجویز شده با بدن فرد بیمار سازگاری دارد؟

مدیرعامل شرکت دانش بنیان پیشگامان پژوهش آناهیتا گفت: در این زمینه ما هم اکنون در حال کار کردن در دو زمینه پزشکی فرد محور هستیم. یکی از پروژه‌ها که یک طرح ملی نیز به حساب می‌آید، در زمینه شخصی سازی درمان سرطان معده با مقاومت دارویی است. سرطان معده متاسفانه بالاترین میزان بروز در کشور را داراست، بنابراین هدف اصلی مان در درمان شخصی شده را روی سرطان معده منعطف کردیم که عوارض کمتری برای بیمار داشته باشد و اینکه بتواند در درمان و بهبودی تقریباً کامل‌تر و بهتری داشته باشد.

لرنژاد ادامه داد: پروژه دیگر مربوط به یکی از بیماری‌های اطفال است که به دلیل جهش‌های ژنتیکی در کودکان به وجود می‌آید. در این بیماری کودکان با مشکلاتی در زمینه کانال تنظیم کننده غشای کلر بدن مواجه هستند. اگر این غشای کلر کم کار یا غیر فعال شود مشکلات فراوانی برای فرد به وجود می‌آید. ما در تلاشیم برای نخستین بار در خاورمیانه درمان این بیماری را در کشور شخصی سازی کنیم کاری که هم اکنون در اروپا و آمریکا انجام می‌شود.

او تاکید کرد: متاسفانه درمان این بیماری‌ها بسیار گزاف و گران است و اگر این بیماران درمان نشوند منجر به مرگ خواهد شد. همچنین دارو‌هایی که برای این بیماران استفاده می‌شود بسیار گران قیمت است.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان پیشگامان پژوهش آناهیتا در پایان گفت: برای توسعه فعالیت‌ها خوشبختانه فضای پارک فناوری پردیس بسیار مناسب است و به شرکت‌هایی که فعالیت‌های بین رشته‌ای و چند رشته‌ای دارند کمک می‌کند تا پروژه‌ها و خدمات جدیدی تعریف و ارائه کنند. 

او افزود: در بخش بین الملل، معرفی و صادرات محصولات نیز خدمات ارزنده‌ای در پارک فناوری پردیس به شرکت‌های تولید کننده ارائه می‌شود. همچنین شرکت‌های نوپا نیز در این پارک مزیت‌های فراوانی دریافت می‌کند که به توسعه فعالیت‌های شان کمک می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب