دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 ارديبهشت 1395 - 08:56
آشنایی با محصولات پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی/3:

طرح قارچ‌کش طبیعی ماندگاری محصولات کشاورزی را افزایش می‌دهد

گلناز حسامی، مجری طرح قارچ‌کُش طبیعی از شیره درخت بنه در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، راه‌اندازی و ساخت این طرح را راهی برای افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی، هم بعد از برداشت و هم در منازل دانست.
کد خبر : 82887

گلناز حسامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره این طرح گفت: «طرح قارچ‌کُش طبیعی در واقع محصولی است که در آن از اسانس‌های طبیعی استفاده کرده‌ایم و برای ماندگاری محصولات کشاورزی استفاده می‌شود.»


او گفت: «ما آزمایشات را بر روی محصولات مختلف کشاورزی در حین برداشت و بعد از برداشت انجام دادیم و خوشبختانه نتایج خوبی به دست آوردیم.»


حسامی افزود: «این طرح ماندگاری محصولات مختلف را نشان می‌دهد و تحت نظارت مرکز تحقیقات کشاورزی کل کشور انجام شده است و امیدواریم به زودی تاییدیه علمی و فنی این محصول را بگیریم.»


طراح قارچ‌کُش طبیعی گفت: «در این طرح از اسانسی که کاملا ارگانیک و طبیعی است استفاده شده است و هیچ‌گونه عارضه‌ای نداشته و با محیط زیست هم سازگار است. می‌توان این محصول را بر روی مزارع کشاورزی استفاده کرد و هم اینکه بعد از برداشت محصولات نیز میتوان از آن استفاده کرد و مدت ماندگاری محصولات مختلف را افزایش داد.»


او افزود: «ما کماکان براساس تحقیقاتی که در حال انجام است، قصد داریم تا کاربردهای مختلف این طرح را نشان دهیم. این محصول می‌تواند مصارف داخلی هم داشته باشد، یعنی در خانه‌ها، محصولاتی که خریداری می‌شود هم می‌تواند از ماندگاری بیشتری برخوردار باشد.»


حسامی ادامه داد: «مجوزهای لازم در اختیار ما قرار گرفته است تا بتوانیم این طرح را در بازار معرفی کنیم. برای اولین بار است که در کشور چنین طرحی راه‌اندازی می‌شود و هیچ‌گونه مورد مشابهی ندارد. از نظر اقتصادی معمولا در همه کشورهای دنیا محصولاتی که ارگانیک است، دارای هزینه‌های بالا هستند. ولی با توجه به اینکه در مناطق استان سنندج این منبع به صورت فراوان وجود دارد می‌تواند در مقایسه با موارد مشابه خارج از کشور با هزینه کمتری تهیه شود.»


حسامی تاکید کرد دریافت تسهیلات می‌تواند روند تولید محصول را تسریع بخشد و گفت: «برای تجاری‌سازی این محصول باید در قدم اول، تاییدیه وزارت کشاورزی را دریافت می‌کردیم که خوشبختانه در آینده نزدیک این تاییدیه به ما داده می‌شود. همه آزمایشات در سطح بسیار گسترده برای ایمنی بیشتر کار انجام شده است و بعد از این اقدام می‌توانیم محصول را تجاری کنیم. این طرح زیر نظر مرکز رشد واحد فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج انجام شده است و امیدواریم با دریافت تسهیلات بتوانیم پیشرفت سریعی در تولید این محصول داشته باشیم.»



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب