دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 دی 1401 - 09:00
با ابداع مهندسان دانشگاه سن دیگو؛

پچ‌های مینیاتوری به کمک شناسایی سرطان‌ها و تهدید‌های قلبی-عروقی می‌آیند

پیشرفت‌های علم مواد و الکترونیک-مینیاتوری باعث ابداع نسل جدیدی از پچ‌های پوشیدنی برای اندازه گیری سلامت انسان، از استرس گرفته تا سطح گلوکز و فعالیت‌های قلبی-عروقی شده است.
کد خبر : 821721

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا،  پیشرفت‌های علم مواد و الکترونیک-مینیاتوری باعث ابداع نسل جدیدی از پچ‌های پوشیدنی برای اندازه گیری سلامت انسان، از استرس گرفته تا سطح گلوکز و فعالیت‌های قلبی-عروقی شده است. 

براساس گزارش پایگاه خبری نیو اطلس، مهندسان از این فناوری برای ایجاد پچ‌های الکترونیکی با قابلیت نظارت بر مولکول‌های زیستی موجود در بافت‌های عمیق استفاده کرده‌اند که معتقدند می‌تواند برای تشخیص طیف وسیعی از شرایط تهدیدکننده حیات از جمله اختلال عملکرد اندام‌ها و سرطان‌های بدخیم استفاده شود.

پچ‌های الکترونیکی ابداعی کار مهندسان دانشگاه سن دیگو در کالیفرنیا است و نمونه توسعه یافته‌تر از کار این محققان در سال ۲۰۱۸ است. 

پچ قبلی این محققان از امواج فراصوت برای نظارت مداوم بر ضخامت رگ‌های خونی استفاده می‌کرد تا فشار خون را در زمان تهدید نشان دهد.

این تیم تحقیقاتی اکنون بر روی توسعه نسخه‌ای برای نظارت بر جریان خونی قلب و عروق تمرکز کرده است. این عملکرد بدنی، کلید عملکرد سالم نقل و انتقال اکسیژن و مواد مغذی در رگ‌های خونی است. زمانی که این عملکرد مختل شود می‌تواند نشان دهنده شرایطی مانند اختلال شدید در عملکرد اندام‌ها و حملات قلبی باشد. همچنین انباشت غیرطبیعی خون می‌تواند نشان دهنده خونریزی یا تومور‌های بدخیم باشد؛ بنابراین نظارت دائمی بر عملکرد پرفیوژن خون (حمل و نقل اکسیژن و مواد مغذی) می‌تواند به شناسایی شرایط تهدید کننده زندگی فرد کمک کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب