دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 ارديبهشت 1395 - 16:11

استیون‌هاوکینگ: راه فرار از سیاه‌چاله وجود دارد

سیاه‌چاله‌ها همواره مرموز و جذاب بوده‌اند به خصوص زمانی که دانشمندی همچون استیون ‌هاوکینگ درباره آنها صحبت کند. این فیزیکدان به تازگی اظهارات جالب توجهی در این زمینه مطرح کرده است.
کد خبر : 82005

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از خبرگزاری مهر، این روزها صحبت از سیاه‌چاله‌ها مورد توجه بسیاری از اخترشناسان و دانشمندان حوزه علوم فضایی است. ذرات مرموز این ساختارها که دنیا را می‌بلعند و هیچ کس از سرنوشت بعد از آنها خبر ندارد موجب شده تا از جذابیت صحبت درباره سیاه‌چاله‌ها هیچ گاه کم نشود.


استیون ‌هاوکینگ، فیزیکدان برجسته عصر حاضر، از جمله چهره‌های برجسته‌ای محسوب می‌شود که نظرات جالب توجهی درباره سیاه‌چاله‌ها مطرح کرده است. او که به تازگی در مراسم آغازین پروژه‌ای موسوم به «ابتکار عمل سیاه‌چاله‌ هاروارد» حاضر شده بود نکات چشمگیری را درباره این ساختارها مطرح کرده است.


به باور هاوکینگ، سیاه‌چاله‌ها هر چیزی را می‌بلعند. دنیاهایی که وارد این ساختارهای مرموز می‌شوند دنیایی از اطلاعات محسوب می‌شوند که هیچ کس از سرنوشت آنها پس از بلعیده شدن خبری ندارد. اما یک نکته روشن است و آن اینکه می‌توان سیاه‌چاله‌ها را دنیایی از اطلاعات به شمار آورد، اطلاعاتی که مربوط به دنیاهای بلعیده شده هستند.


او عقیده دارد که بررسی حجم داده‌هایی که در دل سیاه‌چاله‌ها وجود دارد از اهمیت زیادی برخوردار است. همچنین این نکته که چنین ساختارهای مرموزی پرتوهای حرارتی از خود منتشر می‌کنند در نوع خود حیرت انگیز است.


هاوکینگ می‌گوید: «من یک پیام روشن برای شما دارم و آن اینکه سیاه‌چاله‌ها به تاریکی آنچه که تصور شده است نیستند. پس اگر احساس کردید در یک سیاه‌چاله قرار گرفته‌اید هرگز دست از تلاش برندارید زیرا راهی برای خروج از آن وجود دارد».


صحبت‌های اخیر ‌هاوکینگ همزمان با یکصدمین سالگرد مطرح شدن نظریه نسبیت اینیشتین انجام شد. بدون شک همزمانی این دو رویداد گویای اهمیت چشمگیری است که مطالعه دقیق سیاه‌چاله‌ها برای توسعه دانش بشر در حوزه فضا به همراه خواهد داشت.


هاوکنیگ معتقد است سیاه‌چاله‌ها ذراتی از خود منتشر می‌کنند که البته ماهیت آنها با آنچه که واردشان می‌شود متفاوت است.


اظهارات جدید این فیزیکدان درحالی خبرساز شده که صحبت‌های قبلی وی به خصوص در زمینه سفر به اعماق فضا و حتی هوش فرازمینی همواره مورد توجه محافل علمی قرار گرفته است. او در حالی که نسبت به خطرات کشف ردی از هوش فرازمینی هشدار می‌دهد از پروژه جالب توجه اعزام ریزفضاپیماها به اعماق فضا آن هم با سرعتی ماورای تصور حمایت کرده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب