پرداخت وام ۷۰ میلیونی برای نوسازی پلاکهای فرسوده زیر ۱۰۰ متر
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، عبادالله فتحالهی در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه به تشکیل ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران اشاره و اظهار کرد: در گذشته نظام هماهنگی مدیریتی در نوسازی بافت فرسوده با خلاءهایی مواجه بود که خوشبختانه با تشکیل این ستاد این خلأ مرتفع شده است.
وی افزود: فرسودگی در شهرهای مختلف کشورمان کالبدی و اجتماعی است، این دو در بافت فرسوده علت و معلول هستند و باید در نوسازی مورد توجه قرار گیرند. شهرداری تهران توانسته با دو برنامه عملیاتی حدود 34 درصد از پلاکهای فرسوده را نوسازی کند.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران تصریح کرد: براین اساس از 205 هزار پلاک فرسوده شهر تهران 72 هزار پلاک نوسازی شده و 82 هکتار معبر عمومی بازگشایی شده است.اکنون نیز حدود 13 درصد نوسازی بافت فرسوده در کل کشور در تهران اتفاق افتاده و متأسفانه در این حوزه کشورمان عقب ماندگیهای بسیاری دارد.
وی خاطرنشان کرد: طی جلسات مشترک کارشناسی با دولت به این نتیجه رسیدیم که لازم است برای نوسازی بافت فرسوده تهران به فکر چارهای باشیم براین اساس ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران تشکیل شد و شهردار تهران به عنوان مسئول و بنده به عنوان دبیر ستاد معرفی شدیم.
فتحاللهی ادامه داد: ارتقای سرانههای عمومی در گذشته در سطح بافت فرسوده به خوبی انجام نمیشد این موضوع نیز وظیفه دولت و شهرداری بود اما مدیریت شهری تهران با تشکیل یک نظام هماهنگ در شهرداری توانست سرانههای عمومی را افزایش دهد.
وی افزود: در شهرداری تهران هماهنگی کاملی برای افزایش سرانههای مختلف در بافت فرسوده وجود دارد. در این راستا 62 هزار مترمربع از فضای عمومی منطقه 12 بهسازی شد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت: ستاد بازآفرینی شهر تهران با حضور 32 دستگاه اجرایی، دولتی و سایر نهادها تشکیل شده است و کمیتههای مختلفی دارد که از جمله آنها میتوان به کمیته زیرساخت، کمیته حقوقی، کمیته برنامهریزی و کمیته توسعه اجتماعی اشاره کرد.
وی اضافه کرد:اکنون در تهران برای نوسازی بافت فرسوده بیشترین مشکل را در قطعات زیر 100 متر داریم که حدود 60 درصد جامعه هدف را در بر میگیرد. قطعات زیر 75 متر، 36 درصد و قطعات 75 تا 100 متر،حدود 24 درصد بافت فرسوده تهران را به خود اختصاص داده است.
فتحاللهی با بیان اینکه قطعات زیر یکصدمتر حدود 122 هزار و 691 پلاک است، گفت: هم اکنون 417 هکتار از کل بافت فرسوده تهران زیر 100 متر هستند و هدفگذاری کلان شهرداری تهران بر این است که حداکثر حمایتها را از این پلاکها داشته باشد چرا که اصولاً پلاکهای بالای 100 متر نیازی به حمایت شهرداری ندارند.
وی تصریح کرد: قطعات زیر 100 متر هیچگونه هزینهای برای نوسازی پرداخت نخواهند کرد و براساس تصمیمات اخذ شده این پلاکها وام قرضالحسنه تعلق میگیرد و شرایط به گونهای است که 50 درصد سود وام اخذ شده را دولت و باقی آن را شهرداری پرداخت میکند بنابراین وام گیرنده اصل پول را پرداخت خواهد کرد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران خاطرنشان کرد: برای امسال 12 هزار فقره وام پیش بینی شده که 50 میلیون تومان برای ساخت و 20 میلیون ودیعه مسکن برای نوسازی پلاکهای زیر یکصد متر است علاوه براین هزینه انشعابات آب، برق، گاز و فاضلاب نیز رایگان خواهد بود.
انتهای پیام/