وظیفه اصلی سفارتخانهها دفاع از منافع ملی کشور است
علیاکبر فرازی، سفیر سابق ایران در رومانی در گفتگو با خبرنگار گروه جهان خبرگزاری آنا، در خصوص فشارهای غرب علیه جمهوری اسلامی ایران و اقدامات دیپلماتیک ایران برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی، گفت: این موضوع بسیار روشن است که وظیفه اصلی سفارتخانهها دفاع از منافع ملی کشور است که این وظیفه را به خوبی انجام میدهند.
وی افزود: ما دیپلماتهای خوبی داریم که به وظایف خود آشنا هستند، اما آن چیزی که در حقیقت باید برای آنها خوراک کار را تامین کند، مسائل داخلی ما است.
سفیر پیشین ایران در مجارستان تصریح کرد: باید مسائل داخلی به گونهای باشد که آنها بتوانند از اقداماتی که صورت گرفته است، دفاع کنند، هرچند که طبیعی و روشن است که کشورهای غربی با انگیزههای سیاسی وارد این قبیل چالشها با ایران میشوند.
فرازی افزود: سفارتخانههای ما باید هماهنگ باشند، اخبار واحدی از ایران بگیرند و مواردی از ایران به آنها منعکس شود که قابل دفاع باشد و آنها بتوانند به خوبی از اقدامات و رویکردهای ما در کشورهای اروپایی دفاع کنند.
وی تاکید کرد: ما نباید بهانه به دست غربیها و طرفداران رژیم صهیونیستی بدهیم تا آنها لابیهای خود را قویتر کنند.
سفیر پیشین ایران در قبرس در مورد قطعنامه اخیر شورای حقوق بشر علیه ایران، اظهار کرد: باید یادمان باشد که این قطعنامهها به هیچ عنوان کاغذ پاره نیستند، درست است که روی کاغذ نوشته میشوند، اما در سیر زمان برای منافع ملی جمهوری اسلامی ایران بسیار زیانآور هستند.
فرازی تاکید کرد: بنابراین باید سفارتخانهها در خارج از کشور با داخل هماهنگ عمل کنند تا از صدور چنین قطعنامههایی در آینده جلوگیری و گزارشگران ویژه حقوق بشر که از سوی سازمانهای بین المللی بر فعالیت کشورها نظارت دارند، واقعیتهای داخلی ما را بهتر متوجه شوند.
وی درباره نقش سفارتخانههای ایران در کشورهای اروپایی در راستای توسعه تجارت خارجی کشور با طرفهای اروپایی، اظهار کرد: نقش سفارتخانهها در توسعه تجارت خارجی زیربنای حل مسائل سیاسی است.
سفیر پیشین ایران در رومانی افزود: تا زمانی که ما زیرساختها و زیربناهای سیاسی را درست نکنیم، نمیتوانیم توقع داشته باشیم که سفارتخانهها به طور مجزا قدمی بردارند.
فرازی تاکید کرد: ما تا وضعیت خودمان را در FATF مشخص نکنیم، نمیتوانیم وضعیتمان را در سازمانهای بینالمللی مرتبط با بیمه و تجارت مشخص کنیم و نمیتوانیم ارتباط زیادی با کشورهای دیگر داشته باشیم و سفارتخانههای ما در این زمینه کار زیادی نمیتوانند انجام بدهند.
وی افزود: ما از اهرمهای خوبی همچون شاهراههای ارتباطی شرق و غرب و شمال و جنوب باید به نحو احسن بهرهبرداری کنیم.
این دیپلمات سابق کشورمان در پایان گفت: لازم است که مشکلات تکنیکی خودمان را با نهادهای مالی و سرمایه گذاری حل کنیم و هر چه زودتر تکلیفمان را با عضویت یا عدم عضویت در FATF مشخص کنیم.
انتهای پیام/