دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک شرکت دانش بنیان موفق شد؛

تولید محصولی برای توانبخشی به معلولان با یک سوم قیمت نمونه خارجی

تولید محصولی برای توانبخشی به معلولان با یک سوم قیمت نمونه خارجی
یک شرکت دانش بنیان فعال در حوزه معلولان و توانبخشی، موفق به تولید محصولاتی در حوزه طراحی و تولید و مشاوره فناوری توانبخشی و ورزشی شده است.
کد خبر : 818111

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، طبق آمار‌های جهانی حدود ۱۵ درصد از جمعیت جهان یعنی بیش از یک میلیارد نفر با نوعی از معلولیت زندگی می‌کنند. در ایران، افراد دارای معلولیت بخش قابل توجهی از جمعیت کشور را تشکیل می‌‌دهند. مطابق گزارش سازمان بهداشت جهانی، به طور متوسط هر صد ایرانی در مجموع ۹/۳ سال با نوعی از معلولیت زندگی می کنند.

در این بین خوشبختانه شرکت‌های زیادی در راستای ایجاد سهولت در تردد و فعالیت معلولان قدم برداشتند و نمی‌توان فعالیت‌های چشمگیر شرکت‌های دانش بنیان نادیده گرفت. از این رو به سراغ شرکت‌های فناور فعال در حوزه معلولان رفتیم و با مدیرعامل شرکت دانش بنیان توان دانش مهرسام که در حوزه طراحی و تولید و مشاوره فناوری توانبخشی و ورزشی، و تولید تجهیزات فعالیت می‌کند گفت‌‌وگو کردیم.
امیر سالار جعفرپیشه دبیر کمیته توانبخشی دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت و مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان درباره مسیری که برای تولید محصول فناورانه خود طی کرده بود گفت: شرکت دانش بنیان ما در خرداد سال ۱۳۹۵ در حوزه طراحی و تولید و مشاوره فناوری توانبخشی و ورزشی، تولید تجهیزات سفارشی فعالیت خود را آغاز کرد.

جعفرپیشه ادامه داد: در حال حاضر محصولات شرکت ما در بیش از ۱۵۰ کلینیک در سراسر کشور مورد استفاده قرار میگیرد.

دبیر کمیته توانبخشی دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: محصول دانش بنیان ما با هدف توانبخشی عصبی عضلانی مراجعین به کلینیک‌های فیزیوتراپی و طب فیزیکی و توانبخشی طراحی تولید شده است و در دسته محصولات بایوفیدبک قرار دارد این محصول با هدف کمی سازی و شهودی سازی تمرینات توانبخشی برای بیماران جهت بهبود انگیزه و مشخص کردن روند بهبود آن ها طراحی شده است. کاربرد این محصول بایوفیدبک در توانبخشی رنج وسیعی از اختلالات نورولوژیک مانند بی اختیار ادراری، یبوست، اختلالات جنسی، فلج بل، توانبخشی پس از سکته مغزی و.. است. 

وی در ادامه افزود: مخاطبین محصولات ما کلینیک‌های فیزیوتراپی، مراکز جامع توانبخشی، دانشگاهها، هلال احمر و... هستند. 

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در پاسخ به این سئوال که چه فناوری‌های توانبخشی در دنیا استفاده می‌شود که در ایران کمتر به آن توجه شده است، گفت: به طور مثال بازی گونه کردن تمرینات توانبخشی در ایران کمتر مورد توجه واقع شده است. این تمرینات باید برای فرد، آزاردهنده نباشد و انگیزه کافی را برای فرد جهت ادامه تمرینات داشته باشد.

وی در ادامه صحبت‌های خود افزود: همچنین استفاده از محیط‌های واقعیت‌های مجازی و توانبخشی از راه دور نیز در کشور‌های دیگر وجود دارد، اما در ایران کم است و اخیرا به سمت آن رفته اند که ما هم داریم در همین مسیر حرکت می‌کنیم و دانشگاه‌های علوم بهزیستی و توانبخشی در این حوزه‌ها طرح‌هایی را تصویب کرده است.

جعفرپیشه درباره هزینه محصولات توانبخشی گفت: آنطور که تصور می‌شود، هزینه زیادی نیاز ندارد و در توان فنی و مالی کشور است، اما علت آنکه کمتر به سمت استفاده از این فناوری‌های توانبخشی رفته ایم، به علت غریبه بودن حوزه فنی با حوزه بالینی بوده است. کسی این حوزه‌ها را کنار هم قرار نداده است که مجبور شوند با هم تعامل کنند.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان درباره قیمت تمام شده این محصول داخلی نسبت سایر نمونه های مشابه توضیح داد: نمونه خارجی این محصولات نیز موجود است، اما از نظر قیمت بیش از سه برابر محصول ایرانی است؛ و خوشبختانه نمونه داخلی از لحاظ کیفیت کاملا قابل رقابت با نمونه مشابه خارجی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب