دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 مهر 1401 - 20:43
به همت یک شرکت دانش‌بنیان؛

سامانه‌های هواشناسی کشاورزی بومی‌سازی شد

سامانه‌های هواشناسی کشاورزی بومی‌سازی شد
یک شرکت دانش‌بنیان موفق شد با تولید سامانه‌های تخصصی هواشناسی کشاورزی، نیاز کشور به این محصولات را مرتفع سازد.
کد خبر : 807984

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، ولی کمالی مقدم، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان مهندسی افزار الکترونیک یزد با بیان این‌که در حال حاضر علوم مهندسی مرتبط با کشاورزی و صنایع غذایی، بسیار پیچیده‌تر از گذشته است، گفت: بخش‌های مانند اینترنت اشیاء، مهندسی الکترونیک و تحلیل داده و ماهواره‌ها در این صنعت نقشی کلیدی ایفا می‌کنند، این شرکت نیز تلاش کرد تا بر این حوزه متمرکز شود.

وی افزود: یکی از محصولات این شرکت تولید ایستگاه‌های هواشناسی ویژه کشاورزی است. این ایستگاه‌ها براساس نیاز کشاورز عمل می‌کند و با توجه به استاندارد‌های جهانی هواشناسی کشاورزی، داده‌های لازم را در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد. سنسور‌های تعبیه شده در این ایستگاه‌های پرتابل و قابل عمل نیز بومی هستند.

کمالی مقدم اظهارداشت: پلتفرمی نیز در این شرکت تولید شده تا اطلاعات این ایستگاه‌های هواشناسی را به داده‌های قابل فهم و آسان تبدیل کند. مثلاً در این پلتفرم به کشاورز گفته می‌شود که با توجه به پیشبیی هوا، رطوبت و دما، بهترین زمان سمپاشی چه وقتی است، یا چه زمانی مناسب‌تر است که برداشت صورت گیرد.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: این مجموعه دانش‌بنیان همچنین یک محصول ارزانتر نیز برای مزارع کشاورزی کوچک‌تر و در حد ۱ یا ۲ هکتار نیز طراحی کرده که داده‌های اولیه و ضروری مانند دما و رطوبت را نشان می‌دهد. شرکت دانش‌بنیان مهندسی افزار الکترونیک یزد، همچنین یک سامانه مانیتورینگ نیز طراحی کرده است که در مراکزی مانند گلخانه‌ها و مرغداری‌ها کاربرد دارد.

وی با بیان اینکه این سامانه ۴ پارامتر مونوکسید کربن، گاز آمونیاک، دما و رطوبت را اندازه گیری می‌کند، اضافه کرد: این اطلاعات برای مالک این مراکز بسیار مهم است، با توجه به این اطلاعات می‌توان در کاربرد منابعی مانند آب و کود‌ها در گلخانه‌ها صرفه‌جویی کرد و یا از بروز تلفات جدی در مرغداری‌ها پیشگیری کرد.

کمالی‌مقدم در پایان اظهارداشت: در حال حاضر چندین شرکت پیشرفته دانش‌بنیان در حوزه مهندسی نوین کشاورزی فعال هستند، برخی از آن‌ها به صورت تخصصی در حوزه‌های مانند ماهواره‌های صنعت کشاورزی و یا اینترنت اشیاء فعالیت دارند. معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری یک برنامه راهبردی بلند مدت برای توسعه این بخش در نظر گرفته است.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب