«خودباوری» و «جرئت علمی» لازمه تولید دانش خانواده/ مؤلفههای ازدواج پایدار تدوین میشود
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ در ارزیابی سالانه نشریات دانشگاه آزاد اسلامی، نشریه علمی «مطالعات اسلامی ایرانی خانواده» دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج با مدیرمسئولی محمود گودرزی موفق به کسب ۸۱ امتیاز و درجه A شد.
در گروه روانشناسی و مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی در کشور، ۱۵ نشریه علمی در حال انتشار است که در ارزیابی انجام شده نشریه مطالعات اسلامی ایرانی خانواده با اختلاف بسیار اندک از نشریه دانش و پژوهش در روانشناسی کاربردی (۸۳ امتیاز) واحد اصفهان (خوراسگان) با سابقه بیش از ۱۵ سال انتشار در رتبه دوم قرار گرفت.
مدیرمسئول نشریه علمی «مطالعات اسلامی ایرانی خانواده» دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج به همین مناسبت در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در پاسخ به این پرسش که فصلنامه «مطالعات اسلامی ایرانی خانواده» از چه زمانی و با چه هدفی شکل گرفت؟ بیان کرد: بعد از اخذ مجوز سازمان مرکزی دانشگاه (بهمن ۱۳۹۹) سامانه نشریه راهاندازی و با پیگیریهای انجام شده، شهریور ۱۴۰۰ مجوز انتشار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای نشریه صادر شد.
وی با اعلام اینکه نخستین شماره نشریه پاییز ۱۴۰۰ منتشر شد، افزود: یکی از مهمترین تلاشهای علمی مورد نظر در زمینه خانواده در الگوی اسلامی ایرانی، نظریهپردازی در این حوزه است. شناسایی ویژگیهای خانواده ایرانی و تولید دانش خانواده مبتنی بر الگوی اسلامی ایرانی مهم و اساسی است.
گودرزی اضافه کرد: برای تولید دانش خانواده، روحیه جهادی خودباوری، جرئت علمی و اقداماتی مانند نظریهپردازی، رصد و پایش و ترسیم نقشه راه خانواده لازم است. فصلنامه مطالعات اسلامی ایرانی خانواده، وضعیت خانوادهها را از نظر روابط، عملکرد، انسجام و استحکام، قواعد و ارزشها، نقشها، ساختار و عملکرد، تهدیدات، آسیبها، نقاط قوت، ویژگیها، عوامل و موانع مورد بررسی قرار میدهد.
مدیرمسئول نشریه علمی «مطالعات اسلامی ایرانی خانواده» یادآور شد: درصدد تدوین مؤلفههای ازدواج پایدار، عوامل استحکام بخش خانواده، مؤلفههای رشد و پویایی خانواده، عوامل آسیب و تخریب خانواده، نقش تحولات اجتماعی بر خانواده و منابع حمایتی خانواده در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت هستیم.
فصلنامه مطالعات اسلامی ایرانی خانواده، وضعیت خانوادهها را از نظر روابط، عملکرد، انسجام و استحکام، قواعد و ارزشها، نقشها، ساختار و عملکرد، تهدیدات، آسیبها، نقاط قوت، ویژگیها، عوامل و موانع مورد بررسی قرار میدهد.
این مسئول ابراز امیدواری کرد که نشریه علمی «مطالعات اسلامی ایرانی خانواده» مورد استفاده مشتاقان علمی و پژوهشگران تشنه معرفت در حوزه خانواده با رویکردی بومی و فرهنگی واقع شود و مسیر نظریه پردازی در خانواده در ایران را هموار کند.
وی در پاسخ به این پرسش که اعضای فصلنامه «مطالعات اسلامی ایرانی خانواده» متشکل از چه افراد و گروههایی هستند؟ گفت: اعضای هیئت تحریریه نشریه متشکل از استادان باتجربه دانشگاههای کشور با مرتبه استاد و دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش علوم پزشکی هستند.
گودرزی مخاطبان نشریه «مطالعات اسلامی ایرانی خانواده» را پژوهشگران حوزه خانواده، استادان و دانشجویان در رشتههای مرتبط با خانواده (مشاوره خانوده، روانشناسی، جامعه شناسی، حقوق و علوم تربیتی) برشمرد.
مدیر مسئول «مطالعات اسلامی ایرانی خانواده» با بیان اینکه تاکنون چهار شماره از این فصلنامه منتشر شده است، نحوه پذیرش مقاله در فصلنامه و اصول ارسال آن را تشریح کرد و افزود: نشریه، مقالات پژوهشی کمی و کیفی و مقالات مروری که منطبق با محورها و اهداف نشریه باشد را منتشر میکند.
این مسئول یادآور شد: پژوهشگران برای ارسال مقالات خود لازم است به سامانه نشریه (https://iifsj.sanandaj.iau.ir/) مراجعه کرده و بعد از ثبت نام و ایجاد یوزر پسورد از طریق صفحه شخصی در بخش ارسال مقاله نسبت به ارسال مقالات و یافتههای پژوهشی خود اقدام کنند.
گودرزی اظهار کرد: درصورتیکه پژوهشگران معیارهای لازم در راهنمای نویسندگان را رعایت کرده باشند بعد از دریافت مقاله، مقالات ابتدا توسط سردبیر بررسی و درصورت انطباق با محورها و اهداف نشریه با روش داوری دو سو کور برای دو نفر داور متخصص ارسال خواهد شد.
وی ادامه داد: پژوهشگران حوزه خانواده، استادان و دانشجویان در رشتههای مرتبط با خانواده میتوانند برای فصلنامه «مطالعات اسلامی ایرانی خانواده دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج» مقاله ارسال کنند و معیارهای ضروری برای مقالات در راهنمای نویسندگان موجود در سایت بهطور مفصل تشریح شده است.
مدیرمسئول «مطالعات اسلامی ایرانی خانواده» برنامه آینده این فصلنامه تشریح کرد و به آنا گفت: با توجه به ضرورت پژوهش در حوزه خانواده و انتشار یافتههای پژوهشی شرکت در ارزیابی کمسیون نشریات وزارت علوم و تلاش برای نمایه کردن نشریه در پایگاههای ملی (ISC) و بین المللی (Scopus) از مهمترین برنامههای نشریه است.
به گزارش آنا براساس بخشنامههای پژوهشی سازمان مرکزی دانشگاه، دانشجویان دکتری تخصصی برای شرکت در جلسات پیش دفاع متمرکز و دفاع از رساله به منظور کسب امتیاز کفایت علمی لازم است گواهی پذیریش و یا انتشار مقالات مستخرج از رساله در نشریات با درجه A را ارائه کنند.
انتهای پیام/۴۰۶۲/
انتهای پیام/