دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فعال حوزه علم و فناوری در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد؛

تولید کمپوست بیولوژیک از پسماند‌/ ارائه ۳ محصول و فرآورده جانبی

تولید کمپوست بیولوژیک از پسماند‌  ارائه ۳ محصول و فرآورده جانبی
مدیر یک واحد فناور از تولید کمپوست بیولوژیک با استفاده از پسماند‌های خانگی، کشاورزی و کارخانه‌ای و ارائه ۳ محصول و فرآورده جانبی از آن خبر داد.
کد خبر : 802966

رضا کاظمی مدیر واحد فناور«زیست‌بستر آزادنگین» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در یاسوج در تشریح فعالیت‌ها و دستاوردهای این واحد فناور اظهار کرد: فناوری در بخش بازیافت و تولید کمپوست بیولوژیک با استاندارد جهانی و محیط کاشت اختصاصی به همراه کمپوست قارچ خوراکی، چمن جابه‌جا شونده با استفاده از پسماند‌های خانگی، کشاورزی و کارخانه‌ای ازجمله محصولات تولیدشده در این واحد فناور است.

وی افزود: تولید کمپوست بیولوژیک با استفاده از پسماند‌های خانگی و کشاورزی و کارخانه‌ای با فعل‌وانفعالات بیولوژیک انجام می‌گیرد و پس از انجام مراحل واکنش‌های زیستی به محصولی صددرصد ارگانیک با شاخص‌های استاندارد ایران و استرالیا می‌رسیم.

 مدیر واحد فنار مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج ادامه داد: از کمپوست تولیدی با توجه به رده‌بندی مواد عالی اولیه، علاوه بر محصول اصلی (کمپوست)، کمپوست قارچ خوراکی، محیط کاشت اختصاصی هر گیاه زراعی و باغی و چمن چابه‌جا شونده به همراه بسترسازی، سه محصول و فرآورده جانبی این شرکت فناور است.

کاظمی اضافه کرد: نمونه‌های اولیه تولیدشده در نمایشگاه رویداد ملی گام دوم (نمایشگاه عصر امید) رونمایی شدند و جزء ۱۰ شرکت برتر رویداد قرار گرفت. این محصول که ثبت اختراع شده؛ اکنون از مرحله تولید سنتی تا پاییز امسال به‌صورت نیمه‌صنعتی تولید انبوه خواهد شد.

وی با بیان اینکه این تولیدات در مرحله ثبت اختراع هستند، افزود: از سال ۱۴۰۰ با استقرار در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج درصدد صنعتی کردن و به تولید رساندن محصولات واحد فناور هستیم و توانسته‌ایم جواز راه‌اندازی شرکت و قرارداد‌های مواد اولیه و دیگر قرارداد‌های مرتبط را اخذ و نمونه‌هایی را به صورت سنتی در حد نمایشگاه‌ها تولید کنیم.

به گفته این محقق و فناور، اکنون استارت کار به صورت نیمه‌صنعتی با دریافت تسهیلات از بانک کارآفرینی امید زده شده و در رویداد ملی گام دوم جزء ۱۰ شرکت برتر رویداد «نمایشگاه عصر امید» انتخاب شدیم.

تولید چمن جابه‌جا شونده با استفاده از پسماند‌های خانگی

مدیر واحد فناور بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج به آنا گفت: فعالیت‌ها و محصولات این واحد فناور نقش قابل توجهی در حل مشکلات بخش بزرگ کشاورزی به‌‌ویژه زراعت، باغبانی، گلخانه‌ای، فضا‌های سبز شهری، تفریحی، ورزشی و بخش محیط‌زیست و مشکلات عدیده در مدیریت پسماند داشته است.

کاظمی با برشمردن نواقص و کمبود‌ها در راه تجاری‌سازی محصولات فناور عنوان کرد: محصولات فناور به دلیل اینکه نمونه قبلی نداشته‌‌اند در اخذ مجوز‌، انعقاد قرارداد‌ و تأمین بودجه آنها مشکلات بسیار زیادی وجود دارد که سرعت کار را بسیار کاهش داده است. رئیس و معاونان واحد دانشگاهی یاسوج بیشترین حمایت‌ها را از ما داشته؛ اما در ادارات مختلف با مشکلات زیادی روبه‌رو هستیم.

تولید چمن جابه‌جا شونده با استفاده از پسماند‌های خانگی

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان بیان کرد: مراکز رشد در واحدهای دانشگاهی تازه تأسیس هستند و مسیر طولانی برای تکمیل شدن دارند؛ بنابراین باید امکانات بیشتری در اختیار واحدهای فناور قرار داده شود.

گفتگو از حمیدرضا محمدحسینی

انتهای پیام/۴۱۲۱/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب