دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 فروردين 1395 - 16:39

یک روز با گشت تعزیرات تهران در قصابی‌ها/ غذای حیوانات باغ‌وحش را به مردم می‌فروشند + تصویر

گشت مشترک تعزیرات حکومتی استان تهران در راستای بازرسی‌ خود از مراکز عرضه گوشت قرمز با فروشنده متخلفی برخورد کرد که گوشت میشی را که غذای حیوانات باغ وحش است به جای گوشت گوسفند به مردم عرضه می‌کرد.
کد خبر : 76977

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، گشت‌ مشترک تعزیرات حکومتی استان تهران امروز به سراغ عرضه‌کنندگان گوشت در پایتخت رفت. در این بازرسی سرزده بازرسان در خیابان مولوی تهران با فروشگاهی مواجه شدند که بدون مجوز مشغول به عرضه گوشت بود. به محض اینکه بازرسان وارد مغازه شدند کارگر این مغازه که یک تبعه افغان بود پا به فرار گذاشت. بارزسان تعزیرات در بازرسی از این مغازه با گوشت‌های فاسدی که چندین ماه از تاریخ انقضای آنها گذشته بود مواجه شدند.


یکی دیگر از تخلفات صورت گرفته در این مغازه، عرضه گوشت میش به جای گوسفند به مشتریان بود. بنا به گفته علیرضا فرجی، نایب رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی، گوشت میشی که در این مغازه عرضه می‌شد دارای کاربرد صنعتی بوده و از آن به عنوان غذای حیوانات باغ وحش استفاده می‌شود.


تخلفات این مغازه، گرانفروشی، تقلب، عدم رعایت بهداشت و عرضه گوشت تاریخ گذشته اعلام و به ثبت رسید و قرار شد بنا بر تصمیم کارشناسان و بازرسان مربوطه، میزان جریمه این واحد صنفی مشخص و در صورت تصمیم مقتضی پلمب شود.


در حالی که بازرسان در واحد صنفی یاد شده مشغول بررسی‌های بیشتر بودند یکی از مغازه‌های عرضه گوشت در دست دیگر خیابان با مشاهده بازرسان گشت، قسمتی از گوشت‌های خود را در بشکه‌ای ریخت و قصد انتقال آنها به گاراژ کناری را داشت که بازرسان متوجه این موضوع شدند.


با ورود بازرسان به این واحد صنفی مشخص شد فروشنده به وسیله جوازی در خیابان ری (جواز تقلبی) که فاقد پروانه کسب بود در این مغازه مشغول به کار است. فروشنده مدعی بود گوشت‌های ضایعاتی که در بشکه مخفی کرده گوشت‌های کبابی است که این موضوع از سوی نایب رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی رد شد. همچنین در این واحد صنفی همانند بیشتر واحدهای دیگر گوشت میش به قیمت گوشت گوسفند عرضه می‌شد.


در حین گشت، یکی از شهروندانی که از این مغازه‌ها خرید کرده بود با انتقاد از گوشت عرضه شده در این مغازه گفت: «چند وقت قبل از این مغازه گوشت گرفتم و پس از مصرف به شدت مسموم شدم، وقتی که به دادسرا مراجعه کردم گفتند باید گوشت فاسد را به همراه داشته باشی. مسئولان باید نظارت بیشتری داشته باشند.»


از جمله بیشترین تخلفات صورت گرفته در این واحدها عدم تفکیک گوشت‌ها بر اساس نوع و نداشتن برچسب بود تا مشتری بتواند نوع گوشتی را که خریداری می‌کند، تشخیص دهد و تمامی گوشت‌‌ها به قیمت گوشت گوسفند به فروش می‌رسیدند. در این بازرسی‌ها از فروشندگان خواسته شد تا نام گوشت میش را روی تابلوهای فروش خود به همراه قیمت مناسب قید کنند. بنا به گفته بازرسان تفاوت قیمت بین گوشت‌های یاد شده حدود 10 هزار تومان است و هیچ نظارتی بر نحوه توزیع وجود ندارد.


علیرضا فرجی، نایب رییس اتحادیه گوشت گوسفندی در خصوص مغازه‌هایی که با جواز به عرضه گوشت مشغول هستند، توضیح داد: «در حال حاضر 900 واحد صنفی دارای جواز فعال هستند و حدود 1600 مغازه بدون جواز در این زمینه فعالیت می‌کنند و در مجموع 2500 مغازه قصابی در پایتخت فعال است.»


وی در خصوص علت ادامه فعالیت مغازه‌های بدون مجوز در پایتخت گفت: «اتحادیه طبق ماده 27 بازرسی اصناف این موضوع را به اتاق اصناف اعلام می‌کند و آنها هستند که باید دستور پلمب مغازه‌های فاقد جواز را صادر کنند.»


به گفته فرجی فروش گوشت قرمز در گشتارگاه امروز 29 هزار تومان بوده که باید بین 32 تا 33 هزار تومان در بازار به فروش می‌رسید.


بر اساس مصوبه کمیسیون هیات عالی نظارت که از سوی وزیران به تصویب رسیده‌ حداکثر سود و هزینه‌های عمده فروشی گوشت قرمز سه درصد و حداکثر سود هزینه‌های خرده فروشی هشت درصد اعلام شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب