دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در بیانیه هیات داوران کتاب سال دانشگاه آزاد اسلامی مطرح شد

بررسی 500 اثر در همایش ملی کتاب سال دانشگاه آزاد اسلامی

هیات داوران جایزه کتاب سال دانشگاه آزاد اسلامی با نام ابن سینا که همایش ملی آن روز گذشته در واحد علوم و تحقیقات این دانشگاه برگزار شد، بیانیه‌ای منتشر کرد.
کد خبر : 71148

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در بیانیه هیات داوران جایزه کتاب سال ابن سینا دانشگاه آزاد اسلامی آمده است: ایران اسلامی همواره در عرصه فرهنگ و تمدن بشری خوش درخشیده است . حضور دانشمندان و متفکران در حوزه‌های گوناگون و متنوع دانش و معرفت بر بلندای تاریخ می درخشد بی شک در عصر کنونی این توان و توشه در جامعه علمی وجود دارد که همچون گذشته در عرصه فرهنگ و تمدن بشری نقش آفرین باشد. با وجود مولفان، مترجمان و مصنفان پرمایه، در دانشگاه آزاد اسلامی که مهیای خدمت به فرهنگ مکتوب کشور است و برای شناسایی و معرفی کتاب‌های برتر در حوزه علوم انسانی و ارج نهادن و تکریم پدید آورندگان و تولید کنندگان این آثار، جایزه کتاب سال ابن سینا برگزار شد.


جایزه کتاب سال ابن سینا میعادی برای هم اندیشان، صاحب نظران و عالمانی است که به سعادت جامعه می‌اندیشند . بدیهی است، کتاب نشانه‌ای از مجاهدت، جوشش، نوآوری، دلسوزی و عشق به جامعه بشری و وسیله‌ای برای تبادل افکار است. جایزه کتاب سال ابن سینا در دانشگاه آزاد اسلامی مهم‌ترین رویداد فرهنگی در عرصه کتاب است و با عنایت به ظرفیت‌های بالای دانشگاه می‌تواند به نهاد علمی بالنده در عرصه ملی و بین‌المللی تبدیل شود.


هیات داوران از میان استادان دانشگاه و خبرگان هر حوزه انتخاب و با جد و جهد بلیغ آغاز به کار نمودند آثار را در برگه‌های ویژه، ارزشیابی و امتیازبندی کردند.


مرحله اول داوری: انتخاب و گزینش کتاب‌هایی که منطبق با معیارهای مندرج در آیین‌نامه است. مرحله دوم: انتخاب رتبه‌های بالاتر از 80 براساس معیارهای تخصصی در هر موضوع و مرحله سوم: گزینش کتاب‌های با امتیاز بیشتر از 90 براساس آیین‌نامه.


تاثیرگذاری در ارتقای سطح علمی و فرهنگی، غنی بودن محتوای کتاب و تناسب با موضوع ، تازگی و نوآوری در موضوع ، وسعت دید مولف و تجزیه و تحلیل یافته‌ها و اطلاعات با روش علمی، ساختار، پرداخت و نگاه کتاب، رعایت استانداردها در ساخت، فصل بندی، نگارش، پاکیزگی و اراستگی ظاهری کتاب از حیث کیفیت چاپ ، ویراستاری، صفحه آرایی و طراحی جلد و ... از جمله معیارهای ارزیابی و داوری جایزه کتاب سال ابن سینا است.


آثار برگزیده در این دوره از میان حدود 500 عنوان اثر رسیده توسط استادان، کارکنان و دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی در بخش اصلی شامل کلیات، فلسفه و روانشناسی، دین، اجتماع و تاریخ و جغرافیا بخش ویژه شامل زبان و ادبیات فارسی و بخش جنبی شامل پایان نامه‌های دکتری با موضوعات ذکر شده داوری شده است.


نتایج داوری


الف) پیشنهاد می‌شود بخش کلیات و اجتماع به‌ دلیل گستردگی موضوعات و فراوانی آثار رسیده هر کدام حداقل به دو بخش تقسیم شده تا زمینه رقابت بیشتری فراهم شود.


ب)در حوزه دین علی رغم ارسال تعداد زیادی از آثار با مخاطب عام اثر فاخر یا علمی مشاهده نگردید لذا این بخش مستلزم تلاش بیشتر نویسندگان و پِژوهشگران است.


ج) در موضوع تاریخ و جغرافیا اثر منتخبی توسط داوران شناسایی نشد. بنابراین، این بخش بدون برنده اعلام می‌گردد. انتظار می‌رود با توجه به اهمیت موضوع مورد توجه بیشتر نویسندگان قرار گیرد.


د)تعداد زیادی از آثار فاقد استناد یا ارجاعات بدون درج فهرست منابع بودند که موجب شد تا امتیاز کمتری بگیرند، لذا پیشنهاد می‌شود به این امر مهم توجه بیشتری نمایند.


ه) در میان آثار منابع فاخری وجود دارد که می‌تواند در سطح ملی مطرح باشند، پیشنهاد می شود نهادهای مربوطه در جهت تبلیغ این گونه آثار فرهنگی اهتمام بیشتری بورزند، گرچه کسب رتبه برتر در همایش حاضر خود یک تبلیغ فرهنگی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب