دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 بهمن 1394 - 14:47
ابراهیم خدایی در مراسم قدردانی از نفرات برتر آزمون سراسری و المپیاد:

تاثیر قطعی سوابق تحصیلی مشروط به نظر مجلس است

رییس سازمان سنجش آموزش کشور خبر داد به دلیل تقارن ماه مبارک رمضان با کنکور سراسری، امسال کنکور در تاریخ 24 و 25 تیر برگزار می‌شود. در نتیجه نتایج هفته اول مهر اعلام می‌شود. او هم‌چنین از استفساریه وزارت علوم از مجلس برای اجرا شدن یا نشدن حکم دیوان عدالت اداری درباره کنکور خبر داد.
کد خبر : 67178

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر ابراهیم خدایی رییس سازمان سنجش آموزش کشور در مراسم قدردانی از نفرات برتر آزمون سراسری سال 94 و همچنین برگزیدگان بیستمین دوره المپیاد علمی-دانشجویی کشور گفت: «در آزمون سراسری امسال 878 هزار نفر شرکت کردند و از این میزان 428 هزار نفر پذیرفته شدند. با توجه به اینکه 770 هزار نفر ظرفیت در دانشگاه‌ها وجود داشت، 330 هزار نفر از ظرفیت‌ها خالی ماند.»


او افزود: «دانشگاه‌ها باید به سمتی بروند که نگاه بین‌المللی داشته باشند تا بتوانند از پتانسیل‌های موجود استفاده کنند. همچنین باید از کشورهای همسایه و سایر کشورها دانشجو پذیرش شود.»


خدایی گفت: «در آزمون سراسری امسال به غیر از گروه تجربی رقابت بین بقیه گروه‌ها سخت نبود بلکه موضوع اصلی در کنکور سراسری رقابت بر نوع و کیفیت صندلی دانشگاه‌هاست.»


او افزود: «به دلیل تقارن ماه مبارک رمضان با کنکور سراسری، امسال کنکور در تاریخ 24 و 25 تیر برگزار می‌شود. در نتیجه نتایج هفته اول مهر اعلام می‌شود.»


رییس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: «المپیاد دانشجویی از سال 75 شروع به کار کرد و تاکنون 20 دوره ملی و 16 دوره بین‌المللی برگزار شده است. دوره‌های بین‌المللی شامل سه رشته ریاضی، شیمی و آمار هستند. ورودی‌های المپیاد از دو طریق با یکدیگر رقابت می‌کنند. 300 هزار نفر در 17 رشته از طریق آزمون و پذیرفته شدند. دسته‌ای دیگر دانشجویان سال آخر کارشناسی هستند که از طریق آزمون تشریحی در این 17 رشته با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.»


او افزود: «امسال 770 نفر طی دو روز در آزمون تشریحی شرکت کردند. این افراد پس از پذیرفته شدن در امتحان‌های المپیاد عضو بنیاد ملی نخبگان می‌شوند. همچنین می‌توانند از شرایط و امکانات نخبگان برای ادامه تحصیل استفاده کنند. 15 نفر اول المپیاد می‌توانند بدون آزمون وارد دانشگاه‌ها شوند. امسال 126 نفر با توجه به نتایج المپیاد به دانشگاه‌ها معرفی شدند.»


خدایی گفت: «دانشگاه شریف با 16 مدال بیشترین مدال را کسب کرد، سپس دانشگاه تهران با 9 مدال و دانشگاه شیراز با 7 مدال در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفتند. بخش بین‌المللی المپیاد که سال گذشته در تاریخ 24 تا 29 مرداد در دانشگاه همدان برگزار شد در رشته ریاضی ایران رتبه اول و روسیه رتبه دوم را کسب کرد. همچنین دررشته شیمی روسیه رتبه اول و ایران رتبه دوم و در رشته آمار ایران رتبه اول و ترکمنستان رتبه دوم را به دست آورد.»


او افزود: «امسال سه رشته به المپیاد اضافه شد. این سه رشته عبارتند از: علوم جغرافیایی، علوم زمینی، مهندسی مواد و متالوژی. در نتیجه در سال 95 المپیاد در 20 رشته برگزار می‌شود.»


رییس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: «سازمان سنجش همواره سه اصل را مدنظر قرار داد، شفافیت و سرعت بخشیدن بر کلیه فرآیندها با تکیه بر دولت الکترونیک اولین مسئله‌ای بود که سازمان سنجش مد نظر قرار داد. در حال‌حاضر همه فرآیندها در سازمان سنجش به صورت الکترونیک انجام می‌شود و این سازمان در برگزاری آزمون‌ها رتبه یک در کشور را از نظر کیفیت برگزاری به دست آورده است.»


او افزود: «مسئله دوم ایجاد عدالت آموزشی بود. تا آنجا که یکی از نمادهای عدالت در جمهوری اسلامی ایران سازمان سنجش معرفی شده زیرا سعی کرده فارغ از هر مسئله‌ای به داوطلبان شانس برابر اعطا کند. سنجش و اندازه‌گیری بر مبنای روش‌های علمی مسئله سومی است که سازمان سنجش همواره بر آن تاکید داشته است. 80 الی 90درصد آزمون‌های استخدامی کشور توسط سازمان سنجش انجام می‌شود و این سازمان سعی کرده با رعایت این سه اصل برای همه مردم شانس برابری ایجاد کند. زیرا اگر جذب نیروی انسانی درست شود مسائل کشور حل می‌شود.»


او درباره رای دیوان عدالت اداری گفت: «این مسئله بازتاب‌های گسترده‌ای در رسانه‌ها داشت تاحدودی که ظرف چند ساعت ابتدایی انتشار این خبر در یکی از رسانه‌ها 700 الی 800 کامنت توسط مخاطبان نوشته شد.»


خدایی گفت: «وزیر علوم رئیس شورای سنجش و پذیرش دانشگاه‌ها است و در نامه به رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یادآور شدیم که دیوان چنین بحثی را پیش برده است و نظر تفسیری مجلس را خواسته‌ایم.»


او افزود: «برداشت این است که هدف قانون‌گذار و روح این قانون این است که چون یک سال فقط سابقه تحصیلی وجود دارد در زمان تصویب این قانون، تاثیر سوابق با ۲۵ درصد شروع شود و متناسب با افزایش پوشش سابقه تحصیلی این درصد افزایش پیدا کند.»


خدایی گفت: «حال رای هیات عمومی دیوان صادر شده است و در حکم قانون و لازم الاجرا است . دو حالت در این زمینه متصور است. یا مجلس شورای اسلامی نظر تفسیری دیگری به ما می‌دهد و ما بر اساس نظر مجلس عمل می‌کنیم و یا اینکه نظری اعلام نمی‌کند و ما بر اساس همان رویه گذشته عمل می‌کنیم. تا زمان نهایی شدن این مسئله باید شرایطی فراهم آورد تا نگرانی داوطلبان کاهش پیدا کند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب