دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 مرداد 1401 - 16:25

خطر بازگشت تروریست‌های مسلح از اوکراین به اروپا جدی است

تجربه جنگ‌هایی که طی دهه‌های گذشته در افغانستان، عراق، لیبی و سوریه به‌وقوع پیوسته نشان می‌دهد که بخش مهمی از تسلیحات ارسالی به این کشورها به مقصد مورد نظر نرسیده و موجب مسلح شدن گروه‌های تروریستی را شده است.
کد خبر : 670880
اوکراین

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، بروز بحران غذا و انرژی در اروپا و بخش‌های مهمی از جهان نشان داد که استفاده از ابزار تحریم بر ضد روسیه به‌دلیل حمله این کشور به اوکراین اثرگذاری معکوس داشته و منجر به آسیب‌های جدی به اقتصاد و جامعه اروپا شده است.


یکی دیگر از راهبردهایی که کشورهای حامی اوکراین برای حمایت از کی‌یف در جنگ با روسیه دنبال می‌کنند تسلیح این کشور برای مقابله نیابتی با روسیه است تا از این طریق بتوانند ضمن تنبیه مسکو، ظرفیت اوکراین را برای ایجاد موازنه امنیتی میان‌ روسیه و ناتو حفظ کنند.


تجربه جنگ‌هایی که طی دهه‌های گذشته در افغانستان، عراق، لیبی و سوریه به‌وقوع پیوسته نشان می‌دهد که بخش مهمی از تسلیحاتی ارسالی به این کشورها به مقصد مورد نظر نرسیده و موجب مسلح شدن گروه‌های تروریستی شد است.


در همین رابطه مقامات آمریکایی اعتراف کرده‌اند که ۴۳ درصد از انواع سلاح و تجهیزات آمریکا در افغانستان مفقود شده است.


سازمان عفو بین‌الملل نیز در گزارشی که در رسانه‌های عراقی منتشر شد اعلام کرد؛ مقادیر زیادی سلاح و تجهیزات نظامی آمریکایی به ارزش بیش از یک میلیارد دلار که از سوی ارتش این کشور به عراق ارسال شده ناپدید شده است.


تبعات این موضوع زمانی آشکارتر می‌شود که پلیس اروپا (یوروپل) نشانه‌هایی از قاچاق اسلحه از اوکراین به کشورهای مختلف این اتحادیه را اعلام کرده و درباره در اختیار گرفتن این تسلیحات به دست تروریست‌ها هشدار داده است.


«جان اوپ ژن اوورث» سخنگوی یوروپل در لاهه در برابر رسانه‌ها اعلام کرد که مواردی از تجارت در بازار سیاه سلاح گرم و کالاهای نظامی وجود دارد.


به گفته او، بازرسان کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز نشانه‌هایی از تجارت سلاح‌های نظامی سنگین را دیده‌اند.


راشاتودی نیز به نقل از یک مقام اتحادیه اروپا که خواست نامش فاش نشود، نوشته است: «جلوگیری از قاچاق سلاح کار دشواری است. تلاش می‌کنیم این قاچاق‌ها را رهگیری کنیم، اما اگر بگویم در این کار موفق خواهیم بود، دروغ گفته‌ام. پس از جنگ یوگسلاوی در این کار ناکام بودیم و اکنون هم نمی‌توانیم از آن جلوگیری کنیم.»


مجموع ارزش سلاح‌ها و تجهیزاتی که تاکنون غرب در اختیار اوکراین قرار داده بیش از ۳۸ میلیارد دلار آمریکا است.


سارا فلاندرز رئیس مرکز اقدام بین‌المللی نیز در مورد قاچاق سلاح از اوکراین به کشورهای دیگر می‌گوید: این خطر، بسیار واقعی است، زیرا حتی نیروهای اوکراینی، نیروهای آمریکایی و نیروهای روسیه، همه تائید می‌کنند این سلاح‌ها از اوکراین خارج شده‌اند.


مجموعه رخدادهایی که تاکنون در خصوص قاچاق سلاح از اوکراین به کشورهای اروپا به‌وقوع پیوسته، ترس اروپایی‌ها از ایجاد و تقویت گروه‌های تروریستی مسلح در این اتحادیه را به‌شدت افزایش داده است.


کارنامه آمریکایی‌ها نشان می‌دهد که آن‌ها با انگیزه کسب درآمد برای کارخانه‌های اسلحه‌سازی و در صورت لزوم ایجاد بحران‌های مدیریت شده در سایر نقاط جهان، مبادرت به ارسال تسلیحات و حمایت از گروه‌های تروریستی به کشورهای هدف می‌کنند.


ارسال سلاح توسط آمریکا به افغانستان و تسلیح القاعده، فاجعه ۱۱ سپتامبر را رقم زد و تسلیح داعش و سایر گروه‌های تروریستی در سوریه به فجایع خونین در خیابان‌های پاریس، لندن و ... منجر شد.


برخی گزارش‌های منتشر شده حاکی است که ارتش آمریکا آموزش عناصر تروریستی وابسته به خود را در پایگاه آمریکایی "التنف" در سوریه برای اعزام آنها به اوکراین دنبال می‌کند.


چندی قبل خبرگزاری «اسپوتنیک» اعلام کرد که دومین گروه از تروریست‌های خارجی عضو گروه‌های جبهه النصره (تحریرالشام)، انصارالتوحید و حراس الدین از استان ادلب در شمال غرب سوریه به اوکراین اعزام شدند.


وزارت دفاع روسیه نیز اخیرا اعلام کرد: بیش از ۷۱۰۰ مزدور از ۶۰ کشور جهان وارد خاک اوکراین شده‌اند.


در همین راستا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز گفت شماری از مزدوران اسرائیلی در گردان‌ آزوف علیه نیروهای روسیه می‌جنگند.


نکته آنکه؛ سیاست‌های آمریکا در قبال جنگ اوکراین می‌تواند تجربیات تلخ گذشته در خصوص شکل‌گیری گروه‌های تروریستی مسلح پس از جنگ بالکان، افغانستان، عراق، لیبی و سوریه را مجددا زنده کند.


شکل‌گیری این روند نگران کننده به‌دلیل مجاورت اروپا با اوکراین به طور قطع در گام اول امنیت کشورهای اتحادیه را تهدید خواهد کرد و سپس می‌تواند به سایر مناطق جهان نیز تسری یابد.


منبع: نورنیوز


انتهای پیام/۴۱۲۹/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب