نانوخوشهها به ساخت قطعات الکترونیکی تجزیهپذیر کمک میکنند
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا؛ محققان با استفاده از نانوخوشهها، جوهری ساختند که میتواند در تجزیه قطعات الکترونیکی و بازیافت مجدد آنها نقش کلیدی داشته باشد.
وسایل الکترونیکی جزء جداییناپذیر جامعه مدرن هستند، اما زبالههای الکترونیکی چالشی پیچیده و رو به رشد در مسیر اقتصاد بازیافتی بودهاند. اقتصاد بازیافتی سیستم اقتصادی پایدارتری است که بر بازیافت مواد و به حداقل رساندن ضایعات متمرکز است.
بیش از ۵۳ میلیون تن زباله الکترونیکی در هر سال تولید میشود، این رقم معادل دور انداختن ۱۰۰۰ لپتاپ در هر ثانیه است. تنها ۲۰ درصد از این زبالههای الکترونیکی بازیافت میشوند. بیشتر ۸۰ درصد باقی مانده به محل دفن زباله ختم میشود که به احتمال زیاد به یک مشکل زیست محیطی تبدیل خواهد شد.
تا همین اواخر، بازیافتپذیری دستگاههای الکترونیکی نقشی در طراحی آنها نداشته است و روشهای بازیافت موجود منجر به آلودگی ثانویه و بازیابی اجزای گرانبها میشود. در حال حاضر، بازیافت زبالههای الکترونیکی مستلزم کار دستی زیادی با سنگشکنهای مکانیکی و حمامهای شیمیایی گران قیمت برای استخراج فلزات سنگین است که میتواند مشکلات بهداشتی و زیست محیطی قابل توجهی ایجاد کند.
یک راه حل میتواند «الکترونیک فیزیکی گذرا» باشد. هدف صنعت الکترونیک همیشه ساخت دستگاههای بادوام با عملکرد پایدار بوده است که برای مدت بسیار طولانی دوام میآورد. با این حال، وسایل الکترونیکی گذرا و خود ویران شونده دقیقاً با هدف معکوس طراحی شدهاند: حل شدن بیضرر در محیط اطراف خود پس از عملکرد برای مدت زمان از پیش تعیین شده.
این دستگاههای الکترونیکی گذرا مانند وسایل الکترونیکی معمولی کار میکنند، تا زمانی که در معرض عوامل از پیش تعیین شده نظیر نور، گرما یا مایعات قرار گیرند که این کار باعث نابودی آنها شود. این واکنش به محرکها در لایههای حفاظتی دستگاه الکترونیکی مهندسی شده است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/