دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 تير 1401 - 08:54

تشخیص سریع ذات‌الریه ویروسی و باکتریایی با حسگر نانویی

محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) به تازگی حسگری طراحی کرده‌اند که می‌تواند بین عفونت‌های ذات الریه ویروسی و باکتریایی تمایز قائل شود.
کد خبر : 665677
ذات‌الریه

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) به تازگی حسگری طراحی کرده‌اند که می‌تواند بین عفونت‌های ذات الریه ویروسی و باکتریایی تمایز قائل شود. این گروه تحقیقاتی امیدوارند که این حسگر نانویی به پزشکان در انتخاب درمان مناسب ذات‌الریه کمک کند.



بسیاری از انواع مختلف باکتری‌ها و ویروس‌ها می توانند باعث ذات‌الریه شوند، اما هیچ راه آسانی برای تعیین اینکه کدام میکروب باعث ذات‌الریه یک بیمار خاص می‌شود وجود ندارد. این عدم قطعیت، انتخاب درمان‌های مؤثر را برای پزشکان سخت‌تر می‌کند، زیرا آنتی‌بیوتیک‌هایی که معمولاً برای درمان پنومونی باکتریایی استفاده می‌شوند به بیماران مبتلا به پنومونی ویروسی کمکی نمی‌کنند. علاوه بر این، محدود کردن استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها گام مهمی در جهت مهار مقاومت آنتی‌بیوتیکی است.



چالش اصلی این است که تعداد زیادی پاتوژن مختلف وجود دارد که می‌تواند منجر به انواع مختلف ذات‌الریه شود و حتی با گسترده‌ترین و پیشرفته‌ترین آزمایش‌ها، پاتوژن خاصی که باعث بیماری فرد می‌شود، در نیمی از بیماران قابل شناسایی نیست. اگر یک ذات‌الریه ویروسی را با آنتی‌بیوتیک‌ها درمان کنید، به مقاومت آنتی‌بیوتیکی کمک می‌کنید، که مشکل بزرگی است و بیمار بهتر نمی‌شود.



در مطالعه‌ای که روی موش‌ها انجام شده، محققان نشان دادند که حسگرهای آن‌ها می‌توانند با استفاده از یک آزمایش ساده ادرار، پنومونی باکتریایی و ویروسی را در عرض دو ساعت به‌طور دقیق تشخیص دهند.



در طراحی حسگر خود، این تیم تحقیقاتی تصمیم گرفت به جای تلاش برای شناسایی خود پاتوژن، بر روی اندازه گیری پاسخ میزبان به عفونت تمرکز کند. عفونت‌های ویروسی و باکتریایی انواع متمایزی از پاسخ‌های ایمنی را تحریک می‌کنند که شامل فعال شدن آنزیم‌هایی به نام پروتئاز می شود که پروتئین‌ها را تجزیه می کنند. تیم MIT دریافت که الگوی فعالیت آنزیم‌ها می‌تواند به عنوان نشانه‌ای از عفونت باکتریایی یا ویروسی باشد.



انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب