دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 بهمن 1394 - 12:16
در مراسم بهره‌برداری همزمان از 137 پروژه مصوب سفرهای استانی

رئیس‌جمهوری: مجلس فرصت کافی برای بررسی لایحه بودجه 95 را در اختیار دارد/ روابط ما با جهان بر مبنای برد – برد خواهد بود

رئیس‌جمهوری در مراسم بهره‌برداری همزمان از 138 پروژه مصوب سفرهای استانی، بنای دولت یازدهم را واگذاری اقتصاد به مردم و حمایت از بخش خصوصی با هدف ایجاد رفاه و رونق اقتصادی در کشور برشمرد و تاکید کرد: ما با صراحت به دولتمردان دنیا نیز گفته‌ایم که دنبال تولید و صادرات مشترک هستیم.
کد خبر : 66300

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از ایرنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی روز سه‌شنبه در این نشست، توسعه پایدار را در سایه مبارزه با فساد و رانت ممکن خواند و اظهار کرد: در حال برنامه‌ریزی برای تعیین اولویت‌های کشور در دوره پسابرجام و طی سال‌های 95 و 96 هستیم.


روحانی افزود: شبی که برجام اجرایی شد ما صبح آن روز هم لایحه برنامه پنج ساله ششم و هم لایحه بودجه سال آینده را بدون تاخیر حتی یک روز تقدیم مجلس کردیم. از این رو، امسال هم ما می‌توانیم با صدای بلند بگوییم که حتی یک روز در ارائه لایه بودجه سال 95 و همچنین لایحه مقررات ضروری برای اجرای برنامه مدون دولت برای برنامه ششم تاخیر نداشتیم.


رئیس جمهوری با تاکید بر این که دولت توانسته است در سر موعد خود لایحه را ارائه کند، یادآور شد: البته، از نظر برخی، امسال ما یک مقدار تاخیر داشتیم، اما دلیلش این بود که می‌خواستیم موضوع برجام عملیاتی شود، چون بودجه را بر مبنای اداره کشور با حذف زنجیر تحریم برنامه‌ریزی کرده بودیم.


وی با اشاره به چند دوره سوابق نمایندگی خود و رئیس سازمان مدیریت‌ و‌ برنامه‌ریزی یادآور شد: من و آقای نوبخت قبل از این که دولتی باشیم، مجلسی هستیم و ساز و کار کمیسیون‌های تخصصی مجلس را می‌دانیم.


رئیس قوه مجریه ادامه داد: زمان همه این‌ها از نظر آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی مشخص است و ما هم تجربه کافی را داریم و در 5 و 6 دوره مجلس این کار را کرده‌ایم.


الحمدالله هرچه بخواهید دستگاه نظارتی هست که نشستند و فقط ایراد می‌گیرند و هرکاری کنید می‌گویند این طرف آن کج بود و یا آن طرفش ایراد داشت. البته اصل دستگاه‌های نظارتی برای کشور لازم است اما به شرطی که در چارچوب قانون عمل کنند و بگذارند کشور پیشرفت کند و به پیشرفت کشور کمک کنند

روحانی اظهار کرد: نمایندگان این روزها سرشان شلوغ است، «لیله القدر خیر من الف شهر» بعد از این که از انتخابات بازمی‌گردند، فرصت هست تا لایحه بودجه تصویب شود تا آخر سال کارها طبق معمول انجام شود.


وی از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تشکر کرد که در ماه‌های گذشته برای تهیه لایحه برنامه ششم توسعه بار سنگینی بر دوش داشته آن هم با سلیقه جدیدی که می‌خواستیم طبق قانون اساسی انجام دهیم و نمی‌خواستیم خدشه‌ای در اصل 134 قانون اساسی وارد شود.


وی افزود: بر همین مبنا ممکن بود با سلیقه‌های گذشته متفاوت باشد و هم برنامه و هم اسناد آن وهم لایحه وهم تبصره‌های دائمی که پیش از این به مجلس تقدیم شده بود و هم تبصره‌های برنامه و هم لایحه بودجه 95 ، بودجه هم امسال سبک‌تر از سابق است چرا که تبصره‌ها در گذشته تصویب شده و مجلس شورای اسلامی زمان کوتاهی برای تصویب بودجه لازم دارد‌.


رئیس جمهوری همچنین از کارشناسان این سازمان و از شخص محمد باقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور که کار سخت وسنگینی را انجام دادند، تشکر کرد.


برد- برد مبنای روابط با جهان


رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که امروز ما در دوران پسابرجام و پساتحریم قرار گرفته‌ایم، گفت: کار بسیار عظیم و بزرگی انجام شده است، اگر صدها و هزاران گوینده و نویسنده بخواهند درباره این کاری که در این 30 ماه انجام شد، سخن بگویند، سخن زیاد است، این که با 6 قدرت جهانی درمورد این پرونده پیچیده و سخت بین‌المللی حرف بزنیم، مذاکره کنیم و پای میز مذاکره بنشینیم، اولین بار در تاریخ ایران است.


روحانی افزود: بعد و قبل از انقلاب هر چه می‌خواهید تاریخ ایران را ورق بزنید این توافق اولین بار در تاریخ ایران است که ما در یک توافق بین‌المللی با قدرت‌های بزرگ قرار می‌گیریم و موفقیت ما آنچنان است که یک کشور در دنیا نتوانسته و نخواهد توانست که بگوید ایران در این معامله ضرر کرده است.


وی خاطرنشان کرد: از آن روی که این توافق شده است یعنی از 23 تیرماه تا امروز که توافق نهایی شده است، حتی آنهایی که مخالف و ضد ما هستند و ضد این توافق هستند، آنهایی که در آمریکا ضد این توافق هستند، رژیم نامشروعی مانند اسرائیل که مخالف این توافق است‌، برخی از کشورهای منطقه که نگران و ناراحت از این توافق هستند، آن‌ها وقتی حرف می‌زنند جوری حرف می‌زنند که ایران سر آن‌ها کلاه گذاشته است، آنان هم می‌گویند 6 قدرت بزرگ ضرر کرده‌اند.


وی تاکید کرد: آنها که دوست هم هستند معلوم است، به قول روسای کشورهایی که تلفنی در این مدت با من صحبت کردند یا برای تبریک برجام به من نامه می‌نوشتند،می‌گویند برجام یک توفیق بین‌المللی و به نفع همه بود، آن حرفی که از روز اول ما می‌گفتیم برد- برد برای خیلی‌ها روشن نبود.


روحانی ادامه داد: معامله‌ای انجام بشود که دو طرف کامل راضی باشد و شب راحت بخوابند، مثل این که شما رفته‌اید، خانه‌ای را خریده‌اید. هم شما که خریدار هستید و هم فروشنده خانه هر دو راضی هستید و با لبخند از هم جدا می‌شوید. نه با عصبانیت و ناراحتی. نه این که یکی دلسوخته باشد و یکی لبخند به لب، این کار در سطح بین‌المللی شدنی است.


رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: بعد از برجام هم این طور است، همه روابط ما با جهان بر مبنای برد- برد خواهد بود اگر با همسایگان کار می‌کنیم نمی‌خواهیم کلاه سر کسی بگذاریم آن زمان که کسی می‌گفت می‌خواهم کلاه سر کسی بگذارم گذشت، اگر هم کسی موفق شود کلاه سر طرف بگذارد، آن معامله به هم می‌خورد، بعد از یکسال یا دو سال فرصت پیدا می‌کنند که آن را به هم بزنند.


روحانی تاکید کرد: قراردادی می‌تواند پایدار در مقام انصاف باشد که برد-برد باشد یعنی منطقی و عادلانه و بر مبنای انصاف و بر مبنای احقاق حقوق مردم باشد اگر بر این مبنا باشد آن قرارداد پایدار می‌ماند.


وی تصریح کرد: ملت بزرگ ما با ایستادگی، مقاومت و احقاق حقوق هسته ای، رفع تحریم‌های غلط و ظالمانه کار بزرگ و عظیمی انجام داد، فکر نمی‌کنم کسی در کشور ما باشد از این که اقتصاد ما از حصر خارج شده ناراحت باشد، کسی در مملکت ما باشد از این که غل و زنجیر در پای اقتصاد بوده و ما توانستیم آن را برداریم ناراحت شود.


رئیس جمهوری همچنین گفت: فکر نمی‌کنم، کسی باشد از این که آنچه ما با دنیا در تبادل پولی، مالی و کالایی با قیمت ارزان تر هستیم تا بتوانیم در خدمت مردم قرار دهیم ناراحت باشد، فکر نمی‌کنم کسی از این که بانک‌های ما بتوانند فعال باشند، ناراحت باشد، کسی از این که بتوانیم حق خودمان را استیفا کنیم، نفتی را که می‌خواهیم بفروشیم ناراحت نیست، کسی از این که چیزی که نیاز داریم را بخواهیم بخریم ناراحت نیست.


روحانی گفت: دهه فجر امسال بعد از 37 سال با موفقیت و پیروزی‌های ملی دیگری توام است که باعث سرافرازی ملت و فضای باز برای رقابت در اقتصاد منطقه‌ای و جهانی شده است.
اولویت های پسابرجام


وقتی می‌خواهید تولید کنید، یک دستگاه فاسدی هم که نمی‌خواهم نام ببرم که چگونه می‌تواند کالای قاچاق وارد کند، نمی‌گذارد کشور رشد کند. باید جلوی فساد گرفته شود و باید شرایط سیستم گمرکی ما بهتر شود

روحانی افزود: البته ما بعد از برجام در ستاد اقتصادی برای اولویت‌های پسابرجام برنامه‌ریزی می‌کنیم. در ستاد، دکتر نوبخت حضور دارد که در هفته‌های گذشته چند موضوع مهم را به تصویب رساندیم. یک جلسه در این هفته به خاطر حضور وزرا در استان‌ها به مناسبت دهه فجر تعطیل شد که آن را جبران می‌کنیم.


وی ادامه داد: ما تا پایان سال کاملا مشخص می‌کنیم که اولویت‌های ما برای سال 95 و 96 چیست و این چارچوب را آقای دکتر نوبخت می‌آورند و با مشاورین و کارشناسانشان در این سازمان برنامه‌ریزی می‌کنند برای اینکه آن‌ها را بتوانیم دقیق‌تر اجرایی و عملیاتی کنیم.


رئیس جمهوری گفت: برخی از اولویت‌ها در سال مورد تاکید قرار گرفته و هنوز نتوانستیم آن را عملیاتی کنیم. یکی از مسئولیت‌های این سازمان آن است و بنای ما این است که اقتصاد ما به دست مردم باشد و به مردم واگذار شود.


روحانی افزود: تاکید من بر این است که بتوانیم از بخش خصوص حمایت کنیم، در هر سفری به خارج از کشور رفتم همواره همراه خود 100 تا 150 نفر از صنعتگران، تولیدگران، صاحبان صنایع، کارآفرینان داشتم و معمولا هر کشوری رفتیم با کارآفرینان و مدیران اقتصادی آن کشور نیز جلسه مشترک داشتیم.


وی ادامه داد: بنای دولت بر این است که کارآفرینان ملی را تقویت کند، کارآفرینی در کشور اگر می‌خواهد در رقابت‌های منطقه‌ای و جهانی موفق باشد به سرمایه و تکنولوژی نیاز دارد و بدون این دو موفقیت امکان پذیر نیست، البته گاهی ممکن است سرمایه همراه خود تکنولوژی نیز بیاورد، گاهی هم ممکن است ما تکنولوژی را بگیریم و سرمایه خودمان داشته باشیم.


رئیس جمهوری گفت: ما در کشور نیروی انسانی داریم و از این نظر وضع ما خوب است، فارغ‌التحصیلان، مهندسان فراوان، عاشقان به آبادانی کشور، صاحب نظران و کارشناسان همه سرمایه‌هایی هستند که در کشور داریم؛ جایگاه جغرافیایی، انرژی و معادن ایران سرمایه است.


روحانی افزود: اینکه ما در کنار آب‌های آزاد هستیم و در شمال در ساحل یک دریاچه بزرگ و در جنوب در کنار خلیج فارس و دریای عمان و اقیانوس هند قرار داریم سرمایه است. امتیازات و اتصالاتی که ایران دارد همه سرجایش محفوظ است و ما باید از این فرصت به خوبی استفاده کنیم.


وی ادامه داد: خوشبختانه یک اشتیاق عمومی در دنیا برای کار با ایران وجود دارد، ایرانی که تقریبا حدود 10 سال نتوانسته از همه فرصت هایش به خوبی استفاده کند. از برخی فرصت‌ها استفاده کرده و از برخی فرصت‌ها نتوانسته استفاده کند و امروز این فرصت ایجاد شده و فضا برای فعالیت باز شده و این سازمان باید در شرایط نو وارد عمل شود.


رئیس جمهوری گفت: ما در برنامه هسته‌ای ناچار بودیم یکسری برنامه‌ها را ناقص یا غیرناقص عرضه کنیم و به صحنه بیاوریم؛ امروز برنامه هسته‌ای ما یک برنامه قانونی است و همه دنیا نیز قبول دارند در فناوری‌های نو دیگر نیز همینطور است و برنامه ما مشخص است. یک زمانی می‌خواستیم قطعه‌ای بخریم و نمی‌شد و ناچار بودیم سرمایه‌گذاری بزرگی کنیم تا قطعه را بسازیم.


وی گفت: در دنیا کشورهایی هستند که می‌توانند همه چیز بسازند، اما بحث این است که آیا ساختن همه چیز به صرفه است یا خیر؟ چه چیزی باید تولید کنیم و چه چیزی بخریم؟ ما باید در تولید آنچه نیاز داریم توانمند شویم، اما آیا حتما باید تولید کنیم؟ این منوط به آن است که محاسبه کنیم، صرفه در خریدن یا تولید است؟ در زمینه کشاورزی هم مواردی که برای ما حیاتی است باید خودکفا شویم.


رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه دنیا، دنیای تعامل و ایجاد نوعی تعادل است، اظهار کرد: نه اینکه بگوییم همه چیز باید در داخل تولید شود، امکان تولید وجود دارد اما با 10 برابر قیمت.


وی ادامه داد: اکنون فضایی است که می‌توانیم درست برنامه‌ریزی کنیم، آنچه لازم است بخریم، آنچه لازم است بفروشیم، آنچه لازم است تولید کنیم. شرایط امروز ما با دیروز و گذشته کاملا متفاوت است، امروز تعامل ما با دنیا؛ با 10 سال پیش، 20 سال پیش، 30 سال پیش و قبل از انقلاب کاملا متفاوت است.


رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: ما به صراحت به همه دولت‌ها و کارآفرینان دنیا که با ما گفت‌و‌گو می‌کنند، تاکید کرده‌ایم که می‌خواهیم به طور مشترک در موضوعی سرمایه‌گذاری و تولید کنیم و بخشی از بازار داخلی بازار مصرف آن کالا باشد و همچنین با تولید آن کالا بازار بیرون را با هم تصاحب کنیم.
جذب تکنولوژی


رئیس دولت یازدهم تصریح کرد: ما به سرمایه‌گذاران خارجی گفته‌ایم، فناوری را باید وارد کشور ما کنید، ما امروز توان بسیاری برای جذب داریم، روزی بود اگر هم می‌خواستند فناوری را به ما بدهند، قدرت جذب نداشتیم. قدرت جذب بسیار مهم است، همچون زمینی است که آماده جذب آب نیست هر چقدر هم آب بریزند فایده‌ای ندارد و جذب نمی‌شود.


روحانی افزود: اکنون کشور ما آماده جذب تکنولوژی است و در زمینه بسیاری از فناوری‌ها وضع ما بسیار خوب است و حرکت‌های خوبی انجام داده‌ایم، ما می‌توانیم فناوری‌های برتر را در همان زمینه به خوبی جذب کنیم و می‌دانیم چگونه باید سرمایه را جذب کنیم البته بخش خصوصی ما هنوز ضعیف است و باید تقویت شود، با مشکلاتی هم مواجه هستیم.


باید با فساد بجنگیم


رئیس جمهوری تصریح کرد: ما در مسئله فسادمشکل داریم، باید با فساد بجنگیم و مبارزه کنیم. فساد در کشور ما هست پیشرفت دلخواه و واقعی ایجاد نخواهد شد.


وی ادامه داد: وقتی می‌خواهید تولید کنید، یک دستگاه فاسدی هم که نمی‌خواهم نام ببرم که چگونه می‌تواند کالای قاچاق وارد کند، نمی‌گذارد کشور رشد کند. باید جلوی فساد گرفته شود و باید شرایط سیستم گمرکی ما بهتر شود.


روحانی با تاکید براینکه شرایط بانک‌های داخلی خوب نیست، افزود: باید بانک‌های ما احیا شوند. در دنیای امروز کسی سرمایه نقد ندارد که بخواهد سرمایه‌گذاری کند‌. باید از طریق بانک‌ها این فعالیت انجام شود و بانک‌های ما کار بانکی انجام دهند، بنگاه داری کنند . پس باید بانک‌های ما و سیستم ارزی کشور اصلاح شود و به سمت تک نرخی شدن ارز حرکت کنیم.


رئیس شورای عالی اقتصاد افزود: باید پروژه‌های عمرانی نیمه تمام ما به بخش خصوصی واگذار شود. البته واگذار کردن هم یک هنر بزرگ است. در این کار مشکل داریم.
وی خاطر نشان کرد: الحمدالله هرچه بخواهید دستگاه نظارتی هست که نشستند و فقط ایراد می‌گیرند و هرکاری کنید می‌گویند این طرف آن کج بود و یا آن طرفش ایراد داشت. البته اصل دستگاه‌های نظارتی برای کشور لازم است اما به شرطی که در چارچوب قانون عمل کنند و بگذارند کشور پیشرفت کند و به پیشرفت کشور کمک کنند.


روحانی با تاکید بر اینکه باید پروژ‌ه‌های عمرانی نیمه تمام را که صرفه اقتصادی دارد به مردم واگذار کنیم، اظهار کرد: البته ممکن است در برخی از موارد این کار را نتوان انجام داد و دولت ناچار است آن را تکمیل کند.


وی با بیان اینکه باید در بسیاری از امور خدمات را خریداری کرد، گفت: در بخش بهداشت و درمان هم همین گونه است . در این بخش طی دو سال و نیم گذشته نیز توفیقات بسیار خوبی داشته‌ایم، آنجا هم باید دید که آیا خدمت را بخریم بهتر است یا راهی که ادامه می‌دهیم؟
زنجیر بوروکراسی


وی گفت: همه این تحولات برعهده این سازمان است، این سازمان باید فکر کرده و بهترین راه را پیدا کند و ارایه دهد.


رئیس جمهوری گفت: هدف نهایی اقتصاد با فاصله گرفتن قدم به قدم از نفت، اقتصاد غیر رانتی، اقتصاد بدون فساد و واگذاری اقتصاد عمدتا به مردم و بخش خصوصی و در نهایت رقابت بدون انحصار باید باشد‌. انحصار را کنار بگذاریم و رقابت واقعی ایجاد کنیم و تصرف بازارهای بیرون برای صادرات باید باشد.


وی تصریح کرد: البته در کنار ان باید بخش پولی و مالی ما اصلاح شود، و باید بتوانیم مقررات را ساده کنیم. آنقدر مشکلات داریم مانند بورکراسی‌های پیچیده و به هم تنیده که نمی‌گذارد مردم حرکت کنند. این زنجیر فقط زنجیر تحریم که نیست بلکه بورکراسی هم یک زنجیر است که باید یک روز پاره کرد. بنابراین همه ما باید تلاش کنیم برای اینکه شرایط را برای فعالیت اقتصادی در کشور در شرایط جدید آماده کنیم.


رئیس جمهوری در پایان گفت: دست ما به سوی کارشناسان، صاحب نظران،صاحبان اندیشه،مدیران، اقتصاد‌دانان وبرنامه ریزان دراز است ومطمئن هستیم با کمک هم و درکنار هم قادر خواهیم بود گره‌ها را باز کنیم وشرایط را برای رشد و توسعه کشور آماده‌تر کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب