لزوم گسترش ارتباط بانوان دانشگاهی با حوزه مدیریتی کشور
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، فاطمه قاسمپور عصر امروز در نشست تخصصی بانوان دانشگاه آزاد اسلامی که در حاشیه رویداد ملی عصر امید با عنوان «زنان در برنامه هفتم توسعه» برگزار شد، بیان کرد: سال ۱۳۹۷ که برای اولینبار با دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دیدار کردم بر برنامهریزی لازم برای افزایش ظرفیت فناور تأکید کرد. در آن برهه زمانی برای جامعه قابل تصور نبود؛ اما اکنون و بعد از چهار سال شاهد تحقق این مهم هستیم و در این عرصه زنان میتوانند نقش بسزایی ایفا کنند و حضور پررنگی در جامعه داشته باشند و اقدامات صورت گرفته بسیار حائز اهمیت و قابل ستایش است.
قاسمپور اضافه کرد: زنان میتوانند در حوزه اقتصاد دیجیتال نقش بسزایی ایفا کنند و حضور اجتماعی پررنگی داشته باشند. اقتصاد دیجیتال فرصتی است که دوگانههای حوزه زنان را از بین برده و مشارکت زنان را در حوزه اجتماعی افزایش میدهد.
وی با بیان اینکه نزدیک ۳۳ درصد مدیران عامل و بنیانگذاران شرکتهای دانشبنیان بانوان هستند، عنوان کرد: این امر حاکی از افزایش فعالیت اجتماعی زنان بوده و در این راستا ضروری است از ارگانها، سازمانها و دانشگاههایی مانند دانشگاه آزاد اسلامی تشکر کنم که از بانوان جوان بهره گرفتهاند. این دانشگاه در عرصه تحصیلات آکادمیک و دغدغهمندی مسائل جامعه همواره پیشتاز است؛ بنابراین اگر بهدنبال افزایش ارتباط جامعه علمی با جامعه سیاستی مدیریتی هستیم باید نقش بانوان پررنگ دیده شود. زمانیکه مسائل آکادمیک با موضوعات روز اجتماع در ارتباط نباشد نمیتوان به شناخت مسئله و تصمیمگیریهای اصولی و موفق رسید.
وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری نیز بارها بر هماهنگی تمام قوا و انسجام امور تأکید کردهاند؛ بنابراین باید دغدغه بانوان بهطور جدی پیگیری شود؛ زیرا با مسائل متعددی روبهرو هستیم که در این زمینه نیازمند همراهی بانوان هستیم.
رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: باید برای برنامه هفتم توسعه، پنج سال آینده را برنامهریزی کنیم و در این زمینه از همراهی دانشگاه بهره بگیریم؛ زیرا موضوع زنان، خانواده و سبک زندگی از موضوعات مهم اجتماعی است و از دانشگاهیان در این تعامل دعوت به همکاری میکنیم تا نگاه آکادمیک شما همراه ما باشد و این جلسه آغاز کاری مشترک است.
وی عنوان کرد: در برنامه ششم توسعه مباحث آسیبهای اجتماعی و بیمههای زنان خانهدار مطرح شد؛ اما بهدلایلی اجرایی نشد که شاید در این راستا باید احکامی را مصوب کنیم که توان اجرایی آن را داشته باشیم، مقام معظم رهبری نیز بر این موضوع تأکید و فرمودند اگر امکان اجرا نیست باید با جهاد تبیین امور را پیش برد. قانونگذاران باید ارتباط بانوان جامعه دانشگاهی با حوزه مدیریتی کشور را گسترش دهند؛ بنابراین باید سیستم هماهنگی در برنامهریزیهای کلان وجود داشته باشد و همواره جامعه دانشگاهی هدایتگر جامعه باشد.
قاسمپور بیان کرد: در بند «ت» ماده ۸۰ برنامه ششم توسعه به دولت وقت گفته شد باید لایحه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار را اجرایی کند؛ اما اکنون با ابلاغیههایی منوط به حذف آن مواجه هستیم و علت این بود که دولت وقت اهتمامی به اجرای این قانون نداشت و از طرفی دستورالعمل بیمه زنان خانوار توسط وزارت رفاه تصویب نشد.
رئیس فراکسیون زنان مجلس عنوان کرد: دانشگاه تشکلهایی دارد که باید از جایگاه کنشگری و مطالبهگری وارد شوند و نشستهای تخصصی برگزار کنند و شما دانشگاهیان به عنوان پیشتازان علم و فرهنگ نقش بسزایی در این زمینه دارید و قدردان زحماتتان در راستای توسعه علم و فناوری و کمک به سیاستگذاران هستیم.
به گزارش آنا، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» بهمنظور معرفی و ارائه تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیتهای حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب و کارهای نوپا و دانشبنیانی و فرصتی برای اشتغالآفرینی دانشجویان در چهلمین سالگرد راهاندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارتآپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق برنامهریزی شده است.
رویداد ملی گام دوم (رویداد عصر امید) از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ به مدت چهار روز در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران برگزار و بخشی از فعالیت ۴۰ ساله دانشگاه آزاد اسلامی در حوزههای مختلف آموزش و پرورش نیروی انسانی، فرهنگ، اقتصاد، علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم انسانی و ... عرضه میشود.
انتهای پیام/۱۰۴/
انتهای پیام/