ضرغامی: تقاطع مأموریتی با سازمان اوقاف کاهش خواهد یافت
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، سید عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با تأکید بر اینکه مردم حق دارند از گنجینههای خود مطلع شوند، گفت: سیاست ما رونق بخشی به موزههای استانی است، باید اشیا تاریخی و گنجینههای ارزشمندی که در مخازن هستند در معرض نمایش عمومی قرار بگیرد.
ضرغامی همزمان با نخستین روز هفته میراث فرهنگی و در حاشیه آیین امضا تفاهمنامه همکاری مشترک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: امسال اعتبارات عمرانی وزارت میراث فرهنگی در بودجه سالانه ۷۷ درصد افزایش پیدا کرده است و بخش زیادی از آن مربوط به میراث فرهنگی در دو بخش مرمت آثار و بناها و موزهها است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: در طول سالهای گذشته بخش زیادی از اشیاء نفیس و قیمتی و تاریخی به دلیل کمبود محل برای نمایش در مخازن نگهداری میشده است. یک فرهنگی به نام مخزن در فرهنگ ما وجود دارد که صدها هزار شی ارزشمند در این مخازن نگهداری میشود.
ضرغامی خاطرنشان کرد: با توجه به بازدیدهای اخیر از موزهها، روشهایی مانند اجرای نمایشگاههای استانی را برنامهریزی کردهایم، موزههای استانی باید از بودجههای استانی استفاده کنند نهادهای استانی و نهاد عمومی در حال همکاری با ما هستند تا بتوانیم با تقویت موزهها و مجموعهداران بخش خصوصی زمینه بهتری برای ارائه و نمایش آثار گرانقیمت داشته باشیم.
ضرغامی اظهار کرد: از مجموعه ۷۶۰ موزه کل کشور حدوداً ۲۶۰ مجموعه بهصورت رسمی تحت مدیریت وزارت میراث فرهنگی است و بقیه به نهادهای عمومی کشور یا بخش خصوصی تعلق دارند؛ رویکرد ما این است که موزهها محل درک و فهم و اطلاعرسانی و آگاهی بخشی است برخلاف نگاه رایج که آنچه در موزه است از خاطرههای خواهد رفت، موزه محل تحول مبدأ حرکتها و آگاهی بخشی و حلقه وصل گذشتگان و آیندگان هستند.
وزیر میراث فرهنگی تصریح کرد: سیاست ما بهویژه در سطح استانها این است که تا جایی که امکان دارد موزههای استانی را رونق دهیم، مردم حق دارند از گنجینههای خود مطلع شوند و این گنجینهها در معرض نمایش عمومی قرار بگیرد، امیدوارم با برنامهریزی که صورت گرفته و امکانات سازمان اوقاف و امور خیریه و اماکنی که در اختیار این سازمان است بتوانیم در این زمینه کارهای بزرگی انجام شود.
ضرغامی با اشاره به امضاء تفاهمنامه مشترک با سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: هرچند در حوزههای مختلف سهگانه مأموریتی خود، تقاطعهای بسیاری با مأموریت سازمان اوقاف داریم اما در ماههای گذشته همکاریها و جلسات مختلف داشتیم، برای اینکه نقشه راهی برای آینده ترسیم کنیم تا نقطه نظرات مشترک جنبه عملیاتی به خود بگیرد تفاهمنامه اجرایی در حوزههای مشترک تنظیم و کارشناسی و امضا کردیم.
وزیر میراث فرهنگی تصریح کرد: میراث فرهنگی در همه جای جهان عمدتاً بر پایه نگاههای دینی، مذهبی و اعتقادی انجام گرفته است، در کشور ما هم بناهای ماندگار تاریخی حتی محوطهها و بافت و آنچه جنبه تاریخی دارد حتی بناهای پیش از دوره اسلامی در دوره ایران باستان با یک نگاه ایمانی و اعتقادی ایجاد شده است، این مسئله پس از اسلام که خیلی روشنتر است.
وی افزود: میراث فرهنگی در کشور ما بدون نگاه دینی که مربوط به حوزه سازمان اوقاف است، جایگاهی ندارد، با این راهبرد حوزههای مشترک میان وزارت میراث فرهنگی و سازمان اوقاف را تعریف کردیم بسیاری از بناهای تاریخی کشور ازجمله مساجد بزرگ بناهای اسلامی آن، با معماری خاص که موردتوجه گردشگرانی است که به ایران سفر میکنند، در حوزه مأموریت این سازمان است.
ضرغامی گفت: امروز نگاه حاکم بر سازمان اوقاف نگاهی روشن و متعالی است همه ابعاد کار خوب دیده شده است، در موضوع مرمت بناها که رئیس این سازمان تبیین کرد که یکی از محلهای صرف منابع اوقاف برای حفظ خود موقوفه (حفظ العین) است. بخشی از این مرمتها و حفاظتها مأموریت وزارت میراث فرهنگی است که با این تفاهمنامه بخشی از اقدامات سازمان اوقاف را در مسیر مرمت میراث فرهنگی سوق بدهیم تا مشکلات اعتباری حل شود سازمان اوقاف هم در این تفاهم از جنبه کارشناسی و حرفهای و حتی توانمندیهای دیگر وزارتخانه استفاده خواهد کرد که در دوران همکاریهای جدید و رونق در همه زمینههای مشترک در هر سه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایجاد خواهد شد و نتایج آن بهزودی برای مردم روشن خواهد شد.
وی گفت: در جلسه پیشنهاد شد برای این همکاری در استانها جایزه ویژه تعیین شود از سال آینده هر استانی که دو مدیرکل میراث فرهنگی و اوقاف با همکاری مشترک خدمات ماندگاری برای مردم انجام بدهند بهعنوان زوجهای کاری ممتاز معرفی میشوند این همکاری در کشور نهادینه شود.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/