دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یادداشت/

مسابقه‌ای که از زمان خود عقب‌تر است!

مسابقه «محیا» سالها از زمان رسانه‌ای خود عقب است و این عقب بودن نتیجه‌ طراحی بدون کارشناسی است
کد خبر : 656202
مسابقه محیا



احسان متولی* ـ به احتمال زیاد این روزها شاهد مسابقه محیا از شبکه دو تلویزیون بوده‌اید. برنامه‌ای که متاسفانه نه طراحی دکور جذاب و به روزی دارد و نه متناسب با محتوای مسابقه. هیچ نمادی از فرهنگ دینی و اسلامی در این طراحی دیده نمیشد به جز بهره‌گیری از طاق‌های هلالی که آن را هم نفهمیدم یعنی چه؟ هیچ قرابت مفهومی با ماه مبارک رمضان هم در این طراحی دیده نمیشود.


چیدمان بسیار کلیشه‌ای شرکت‌کنندگان و استفاده کردن از چهره‌هایی که کاملا گویای طبقه‌ی خاصی از جامعه هستند و همچنین عدم رعایت تناسب سنی آنها در رقابت.؛ طراحی نامناسب لباس مجری به طوری که گاه به دلیل هم رنگ بودن با دکور، به اصطلاح در دکور حل میشود. استفاده نامناسب از برخی افکت‌های موسیقی، به طور مثال زمانی که سوالی روی «ویدیووال» نقش میبندد، چرا باید افکت صدای ناقوس کلیسا شنیده شود؟ پراکندگی عجیب سوالات در محوریت احکام، که متاسفانه گویی هیچ خط هدفی جز اطلاعات عمومی در زمینه احکام مد نظر نیست هم از دیگر ایرادات این برنامه است.


در کنار جذابیت استفاده از مجری مسلمان غیرایرانی با بیان شیرینش، اما جایگاه کارشناس برنامه که یک روحانی است نیز بسیار قابل تامل است. در شرایطی که شرکت کنندگان در سنین مختلف و گاه مسن هستند، به صورت ایستاده در این رقابت، زمان را طی میکنند، چرا باید کارشناس جوان برنامه که یک روحانی هستند، روی صندلی بنشیند و جایگاه خاصی را که حس برتری دارد به مخاطب القا کنند؟ آیا بهتر نبود که با توجه به مدت زمان مسابقه، طراحی به گونه ای باشد تا همه به صورت نشسته به سوالات پاسخ بدهند؟


نکته آخری که بسیار اهمیت دارد، استفاده از دو رنگ غالب آبی و قرمز در صحنه است که هیچ رابطه‌ی مفهومی با احکام ندارد و کاملا خارج از میزانسن است.


در عصر رسانه و ارتباطات باید خیلی دقت کرد تا با تولیدات کم کیفیت آن هم در زمینه‌ی احکام و مسائل دینی، مخاطب را به اصطلاح پس نزنیم و برعکس بتوانیم او را دعوت به دیدن محتوا کنیم.


محتوا چطور دیده می‌شود؟ با طراحی ساختار و فرم. متاسفانه «محیا» سالها از زمان رسانه‌ای خود عقب است و این عقب بودن نتیجه‌ی طراحی بدون کارشناسی است.امیدوارم این شلختگی تلویزیون در طراحی و تولیدات، به زودی برطرف شود تا مخاطبان حداقلی را هم که مانده‌اند، از دست ندهند.


* فعال رسانه و دانش‌آموخته کارگردانی و بازیگری


انتهای پیام/۴۱۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب