دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 فروردين 1401 - 16:48

نانوذرات برای مقابله با بیوتروریسم به کار گرفته شدند

محققان سیستم حاوی نانوذرات را برای درمان نوعی آلودگی بیوتروریسم به کار گرفتند و نتایج امیدوارکننده‌ای را گزارش کردند.
کد خبر : 653805
بیوتروریسم



به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا، تولارمی یک بیماری عفونی جدی است که توسط باکتری Francisella tularensis ایجاد می‌شود. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) باکتری اف. تولارنسیس (F. tularensis) را به عنوان یک عامل بیوتروریسم درجه یک معرفی کرده است، به این معنی که خطر بالایی برای امنیت ملی و سلامت عمومی دارد.


به تازگی محققان موسسه نانوسیستم‌های کالیفرنیا در دانشگاه کالیفرنیا یک سیستم انتقال نانوذرات برای آنتی‌بیوتیک موکسی فلوکساسین ایجاد کرده‌اند که به طور قابل توجهی اثربخشی این دارو را در برابر تولارمی پنومونی بهبود می‌بخشد. یافته‌های آنها در مجله ACS Nano منتشر شده است.


در این پروژه هنگامی که آنتی‌بیوتیک حاوی نانوذرات به موش آلوده تزریق می‌شود، دارو تا رسیدن به هدف خود در نانوذرات باقی می‌ماند. ماکروفاژهای موجود در بدن موش، نانوذرات را در محفظه‌هایی که دارای محیط اسیدی هستند مصرف می‌کنند. با این کار، نانو دریچه‌ها که برای باز شدن در پاسخ به محیط اسیدی‌تر طراحی شده اند، دارو را آزاد می‌کنند.


اف. تولارنسیس در ماکروفاژها به ویژه در کبد، طحال و ریه زنده می‌ماند و تکثیر می‌شود. ماکروفاژها به راحتی این نانوذرات سیلیکا مزوپور را می‌بلعند و با این کار نانوذرات برای درمان این نوع عفونت‌ها ایده‌آل می‌شوند.


موکسی فلوکساسین یک درمان قوی برای تولارمی است. با این حال، هنگامی که به عنوان داروی آزاد در جریان خون تجویز می‌شود، عوارض جانبی دارد. محققان تلاش کردند تا اثربخشی درمان را به حداکثر برسانند و در عین حال عوارض جانبی را کاهش دهند.


انتهای پیام/۴۱۲۹/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب