دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 فروردين 1401 - 01:25
پاسخ وزیر آموزش‌وپرورش به سؤالاتی درباره بازگشایی مدارس؛

اتمام سال تحصیلی، پایان اردیبهشت است

وزیر آموزش‌وپرورش درباره احتمال افزایش یک ماه به سال تحصیلی، گفت: در سال ۱۳۷۶ مجلس زمان کلی تحصیل دانش‌آموزان را در قالب قانونی تعیین و اعلام کرده است که بر اساس آن اتمام سال تحصیلی، پایان اردیبهشت است و امتحانات خردادماه برگزار می‌شود.
کد خبر : 650303
یوسف نوری



به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، یوسف نوری، وزیر آموزش‌وپرورش با حضور در گفت‌وگوی ویژه خبری سیما، ضمن قدردانی از معلمان، والدین و خیرین گفت: معلمان، خانه خود را تبدیل به کلاس درس کردند. اولیا ناگزیر بودند به تکالیف دانش‌آموزان رسیدگی کنند و خیرین نیز در آماده‌سازی مدارس و تأمین تبلت دانش‌آموزی در مناطق کمتر برخوردار کمک کردند.


وی افزود: از ستاد اجرایی فرمان امام (ره) نیز تشکر می‌کنم. گروه‌های جهادی به‌صورت حضوری در مناطق محروم به دانش‌آموزان تدریس می‌کردند. اپراتور همراه اول نیز با راه‌اندازی شبکه آموزشی شاد، برای آموزش دانش‌آموزان کمک کردند. از دولت و وزارت بهداشت که امکان واکسیناسیون را فراهم کردند تا امروز اکثر دانش‌آموزان و معلمان واکسینه شوند نیز قدردانی می‌کنم.


وزیر آموزش‌وپرورش ادامه داد: لازم است چند عذرخواهی نیز داشته باشم. اولیا در این مدت اذیت شدند و بخشی از بار تکلیف دانش‌آموزان بر عهده آن‌ها افتاد؛ معلمان نیز خانه خودشان را به کلاس‌ درس تبدیل کردند و از فرزندان خود گذشتند. همچنین دانش‌آموزانی بودند که به دلیل محدودیت ارتباطی و نداشتن وسایل الکترونیکی، بازمانده از تحصیل شدند که البته در این راستا تدابیری را برای آن‌ها اتخاذ کردیم.


نوری در ادامه به روند برقراری آموزش حضوری در مدارس از ۱۴ فروردین اشاره کرد و گفت: آموزش مجازی مکمل است، اما آموزش حضوری، یک آموزش کامل است. بخشنامه‌ای نیز در این زمینه ابلاغ شده است. تمام مراحل بازگشایی در این بخشنامه قید شده و جلسات متعددی با استان‌های مختلف برگزار و برای هراستان یک استان معین تعیین شده است.


وی با بیان اینکه یکی از الزامات بازگشایی مدارس واکسیناسیون بوده است گفت: تزریق دز اول در فرهنگیان به ۹۵ درصد، تزریق دز دوم به ۹۰ درصد و تزریق دز سوم به ۵۱ درصد رسیده است. در میان دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ ساله نیز ۹۲ درصد دز اول و ۸۰ درصد دز دوم را دریافت کرده‌اند و تزریق دز سوم ندارند. به همین علت موضوع حضوری شدن مدارس جدی شد و به تصویب رسید.


وزیر آموزش‌وپرورش افزود: آماده‌سازی مدارس از نظر فیزیکی انجام شده است. معلمان نیز همگی برای حضور در کلاس درس آماده هستند. برای آنکه بتوانیم محیط یادگیری را جذاب کنیم، اقداماتی باید انجام شود. دانش‌آموزان دو سال از مدرسه دور بوده‌اند و عاداتی پیدا کرده‌اند که باید به‌تدریج تغییر یابند. از همکاران می‌خواهیم انعطاف لازم را در کلاس‌های درس به‌ویژه در ایام ماه مبارک رمضان داشته باشند.


نوری با اشاره به اینکه فردا جشن مختصری در مدارس نیز به همین مناسبت و همچنین حلول ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود، ضرورت‌های بازگشایی مدارس از جمله تحقق عدالت تربیتی و آموزشی را بیان کرد و گفت: برای آنکه بتوانیم خلأ ناشی از افت یادگیری را جبران کنیم از شبکه شاد به عنوان مکمل استفاده می‌کنیم و برای بازماندگان از تحصیل به واسطه کرونا که امر شناسایی آن‌ها انجام شده، تمهیداتی را فراهم کرده‌ایم و برنامه‌های جبرانی از بهمن‌ماه سال گذشته برای آن‌ها در حال برگزاری است.


وی در پاسخ به پرسشی پیرامون مباحثی که درباره احتمال افزایش یک ماه به سال تحصیلی مطرح شده بود گفت: افزایش سال تحصیلی در چند جای قانون مطرح شده است. برنامه درسی ملی که زیر نظام سند تحول بنیادین است از جمله این قوانین است که زمان تحصیل را مشخص کرده است. در سال ۱۳۷۶ نیز مجلس زمان کلی تحصیل دانش‌آموزان را در قالب قانونی تعیین و اعلام کرده است که بر اساس آن اتمام سال تحصیلی، پایان اردیبهشت است و امتحانات خردادماه برگزار می‌شود.


وزیر آموزش‌وپرورش افزود: در قانون شوراهای آموزش‌وپرورش نیز زمان آموزش را باز گذاشته‌اند و منعطف است که باید از طریق مصوبه شورا باشد؛ اما به‌طورکلی به نظر می‌رسد باید مصوبه مجلس را برای تغییر زمان آموزش بگیریم. پیش‌ازاین بررسی‌هایی از طریق شورای عالی آموزش‌وپرورش انجام شده است، اما هنوز به این نتیجه نرسیدیم که این نیاز چه میزان است و باید چه اقداماتی انجام دهیم. فعلاً تلاش ما بر این است که با آموزش حضوری و استفاده از سامانه شاد این خلأها را جبران کنیم. دانش‌آموزان هم تلاش مضاعفی خواهند داشت.


وی درباره هم‌زمانی یک ماه پایانی سال تحصیلی با ماه مبارک رمضان و اینکه تغییر در ساعات برگزاری کلاس‌ها در نظر گرفته شده است؟ گفت: مدارس از ساعت 7:30 صبح شروع به کار می‌کنند و به نظرم روزهای اول به دلیل عدم هماهنگی سرویس‌های ایاب و ذهاب با اشکالات جزئی روبه‌رو باشیم که خواستیم تدابیر لازم از طریق سرویس‌های معین اتخاذ شود.


وی ادامه داد: امروز در جلسه آموزش‌وپرورش شهر تهران با مدیران مناطق صحبت کردم و آن‌ها اعلام کردند که سرویس‌های مدارس پای‌کار آمده‌اند و با انجمن اولیا و مربیان به توافق رسیده‌اند و مشکلی ندارند. وزیر کشور هم خواسته است تاکسیرانی در روزهای اولیه کمک کند که کمتر مشکل داشته باشیم. به‌هرحال باید توجه داشت که روزهای اول هم ادارات و دانشگاه‌ها و هم مدارس باز می‌شوند و به نظر می‌آید کمی ساماندهی مشکل‌تر باشد و باید مقداری دقیق‌تر باشیم و کار را جدی‌تر دنبال کنیم.


وی درباره وضعیت مدارس ایرانی خارج از کشور گفت: مدارس جمهوری اسلامی ایران تابع مقررات کشورهای دیگر هستند و مدارس ما در کشورهای دیگر باز بوده‌اند. البته در کشورهای همسایه تعطیلی‌هایی بود که مدارس به تبع آن‌ها تعطیل شدند.


وزیر آموزش‌وپرورش در خاتمه گفت: به جامعه حق می‌دهم، اولیا ممکن است نگرانی‌هایی داشته باشند، من هم ولی دانش‌آموز هستم؛ اما همان‌طور که قبلاً تأکید شد ما بر اساس مصوبه ستاد کرونا عمل کرده و تمهید مقدمات انجام شده و سامانه نظام مراقبت کرونا هم در دست مدیران است و اگر دانش‌آموزی مبتلا شود رصد می‌کنند.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب