عفونتهای ویروسی خفته در کلیه موجب سرطان مثانه میشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «نیواطلس»، سرطان بیماری است که از تکثیر غیرطبیعی سلولهای بدن آغاز میشود. امروزه بسیاری از مردم به دلایل مختلف از ابتلا به این بیماری خطرناک رنج میبرند. ابتلا به سرطان دلایل مختلفی میتواند داشته باشد. یکی از عوامل اصلی شناختهشده عفونت ویروسی است. تخمین زده شده است که تقریبا از هر پنج نفر مبتلا به سرطان در سراسر جهان یک مورد ناشی از عفونتهای ویروسی است.
علم جدید سرطان، اسکیزوفرنی و اماس را با عفونتهای ویروسی مرتبط میکند. محققان دریافتهاند که تعدادی از بیماریهای مزمن امکان دارد تحتتأثیر عفونتهای ویروسی باشد. دانشمندان اکنون در حال کشف نقش گسترده عفونتهای ویروسی در بیماریها هستند. چندین مطالعه جدید ارتباط میان بیماریهای مزمن را با عفونتهای ویروسی روشن کرد.
شواهد جدید تأیید میکند که چگونه ویروس رایج امکان دارد موجب بیماری «مولتیپل اسکلروزیس» یا اماس شود. مطالعه جدیدی که در مجله نیچر منتشر شده است ارتباط جدیدی بین سرطان مثانه و یک عفونت ویروسی کشف کردهاند. این ویروس بهنام «BK polyomavirus» شناخته میشود. مطالعات نشان داد ۸۰ درصد افراد تا زمان رسیدن به سن بلوغ به این ویروس مبتلا شدهاند.
ویروس شناختهشده در اکثر افراد بدون علامت است. این ویروس میتواند برای چندین دهه در داخل بدن بهویژه کلیه پنهان باقی بماند. محققان بر اساس آزمایشهای آزمایشگاهی دریافتند که عفونت ویروسی BK در کلیه میتواند منجر به سرطان مثانه شود.
زمانیکه عفونتهای پنهان در کلیه دوباره فعال میشوند، سیستم ایمنی بدن نوعی آنزیم ضدویروسی برای نابود کردن آن تولید میکند، اما این سلولهای سیستم ایمنی به سمت مثانه حرکت میکند و به دیانای سلولهای مثانه آسیب وارد میکند. این فرآیند میتواند چندین بار قبل از بروز سرطان مثانه رخ دهد.
تا زمانیکه سرطان ظاهر میشود هیچ نشانهای از ویروس BK وجود ندارد، زیرا این ویروس یا پنهان است یا بهطور کامل توسط سیستم ایمنی از بین رفته است. محققان تنها از جهشهای تولیدشده در ژنوم سلولهای تومور مثانه دریافتند که یکی از عوامل اصلی سرطان عفونت ویروسی شناخته شده است.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/