ظریف: داعش نماینده اسلام نیست/بحران فلسطین نیازمند راه حل است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا به نقل از اداره کل دیپلماسی، محمد جواد ظریف روز دوشنبه در این سخنرانی که در شهر ژنو سوییس انجام شد، افزود: باید پرسید چرا این تعداد اتباع غربی عضو داعش شدهاند؟ اعضای داعش همان کسانی هستنند که آزادی خواه خوانده میشدند.
وزیر امور خارجه با انتقاد از ترویج اسلام هراسی ادامه داد: اظهارات ضدیهودی امری محکوم است، اما نباید از یکسو به مبارزه با این امر پرداخت و از سوی دیگر نه فقط از مسلمانان حمایت نکرد بلکه به ترویج و تشویق اسلام هراسی نیز پرداخت.
ظریف همچنین به پدیده شکل گیری گروههای تروریستی از جمله داعش در منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: باید به این سوال پاسخ داد که چرا این تعداد بالا از اتباع غربی به گروههای تروریستی پیوستهاند؟ باید پرسید که به چه دلیل افرادی از نسل دوم مسلمانان غربی، یعنی کسانی که در غرب به دنیا آمدهاند، در آنجا رشد کرده و در آنجا تحصیل کردهاند، به این گروهها پیوستهاند؟ باید پرسید چرا افرادی با لهجه روان غربی، دست به اقدامات وحشتناکی چون سر بریدن میزنند؟
وی از استفاده ابزاری از موضوع حقوق بشر هم انتقاد کرد و افزود: باید توجه داشت، کسانی که امروز دوشادوش داعش میجنگند، کسانی هستند که تا چند سال قبل مبارزان آزادی خوانده میشدند.
وزیر امور خارجه همچنین شکل گیری گروههای تروریستی را ناشی از طراحیهای صورت گرفته برای تغییر ساختار منطقه و همچنین تضعیف دولتهایی دانست که از سوی برخی قدرتها، دوست تلقی نمیشوند.
ظریف با تاکید بر اینکه باید تفکرات جنگ سردی را کنار گذاشت و پذیرفت که همه افراد یکسان هستند، تصریح کرد: در پیش گرفتن راهبرد بازی با حاصل جمع صفر، نهایتا به نتایج منفی منجر میشود.
وی خواستار تلاش جهانی برای جلوگیری از گسترش و رشد اسلام هراسی و همچنین مبارزه با تفکرات افراطی و گروههای تروریستی شد.
وزیر امور خارجه همچنین به موضوع فلسطین هم اشاره کرد و اظهار داشت: برای رسیدن به این هدف و برای اینکه حقوق بشر را با اطمینان بتوانیم تضمین کنیم باید برای بحران فلسطین راه حل در نظر گرفته شود.
ظریف با بیان اینکه باید درک درستی از حقوق بشر شکل گیرد، اضافه کرد: این نهاد چند جانبهای که در حال حاضر در آن فعالیت میکنیم باید ما را وارد مرحلهای کند تا بتواند آنچه را که این سازمان برای آن بنا نهاده شده است، تامین کند.
وی با بیان اینکه رویکردهای مثبتی در این زمینه وجود دارد و باید آنها را تقویت کرده و حرکتهای جهانی را به صورت جدی دنبال کنیم، خاطرنشان کرد: مطالعاتی در مورد فساد و پیامدهای اقدامات منفی درباره حقوق بشر هم صورت گیرد.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطر نشان کرد: ما میتوانیم گامهای رو به رشد و جلویی داشته باشیم اگر بتوانیم سیاستهایی را پیاده کنیم که نه تنها احترام و جایگاه ما را تضمین کند بلکه موجبات مشارکت و همکاری ما را هم فراهم کند.
انتهای پیام/