دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 دی 1400 - 17:32

مراسم اختتامیه گردهمایی رؤسای شورای پژوهش و فناوری استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد

مراسم اختتامیه گردهمایی دو روزه رؤسای شورای پژوهش و فناوری استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی با شعار «پژوهش و فناوری پشتیبان تولید» و با تأکید بر سند تحول و تعالی دانشگاه با حضور دکتر رنجبر برگزار شد.
کد خبر : 629976
4444



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مراسم اختتامیه گردهمایی دو روزه رؤسای شورای پژوهش و فناوری استان های دانشگاه آزاد اسلامی با شعار «پژوهش و فناوری پشتیبان تولید» و با تأکید بر سند تحول و تعالی دانشگاه و رویداد بزرگ فناورانه گام دوم دانشگاه با حضور بیژن رنجبر قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی امروز در سالن همایش زنده یاد حبیبی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.


راه‌اندازی ستادهای علوم و فناوری های اقتدارآفرین در دانشگاه آزاد اسلامی


قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این گردهمایی گفت: یکی از بسته های کاری سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی مربوط به پیشرفت علمی مرجعیت‌ساز و تمدن‌ساز است که در آن افزایش تولید دانش مرجع، ارتقای نقش دانشگاه در تمدن‌آفرینی اسلامی و متحول‌سازی و ارتقای کمی و کیفی علوم انسانی و هنر مبتنی بر معارف اسلامی به عنوان اهداف این بسته کاری، مورد تأکید قرار گرفته است.


وی ادامه داد: براساس سند تحول و تعالی دانشگاه، آموزش و پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی با مرکزیت تولید دانش های مرجع و مرزشکن مطرح شده است و دارای راه‌کنش هایی است که جزو وظایف ذاتی معاونت های موضوعی دانشگاه است و دکتر طهرانچی تأکید دارد که دانشگاه آزاد اسلامی باید در این حوزه جدی و حساب شده قدم بردارد. از این رو در راستای حرکت در مسیر مرجعیت علمی قرار است صندوقی مانند صندوق پژوهش و فناوری راه‌اندازی شود تا از این طریق، جامعه سرآمدان ملی و مفاخر دانشگاه آزاد اسلامی را معرفی و حمایت کنیم.


رنجبر خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی مرجعیت علمی را در دو ساحت «حوزه های علمی و فناوری بدیع و خلاقانه و تولید دانش بومی نوآورانه و کاربردی» و «حمایت از تحقیقات پایه و مرز دانش» پیگیری می کند و تلاش دارد تا الگوی توسعه و پیشرفت علم و فناوری را براساس اسناد بالادستی، سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین الگوهای مطلوب پیاده‌سازی کند.


قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه تعداد زیاد دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، تاریخچه غنی علمی، عزم عمومی، تأکید رهبر معظم انقلاب بر علم‌آموزی و وجود تعداد زیاد مراکز تحقیقاتی و دانشمندان را ازجمله نقاط قوت جمهوری اسلامی ایران در مرجعیت‌آفرینی علمی عنوان کرد و افزود: مسیر مرجعیت علمی یک دوره پنجاه ساله است که از سال ۱۳۸۵ آغاز شده و تا سال ۱۴۳۵ ادامه خواهد داشت. دانشگاه آزاد اسلامی یکی از برنامه های جدی خود را تحقق مرجعیت علمی قرار داده و در این راستا تلاش دارد تا ستادهای علوم و فناوری های اقتدارآفرین را راه‌اندازی کند.


وی با تأکید بر اینکه ستادهای علوم و فناوری های اقتدارآفرین در دانشگاه آزاد اسلامی در راستای مرجعیت علمی جمهوری اسلامی ایران تشکیل خواهد شد، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی توان و ظرفیت آن را دارد تا با دعوت از دانشمندان جهان اسلام و دانشمندان ایرانی خارج از کشور، گردهمایی های تخصصی را برگزار کرده و در قالب ستادهای علوم و فناوری های اقتدارآفرین به صورت تخصصی به حوزه هایی ازجمله هوش مصنوعی، نانوتکنولوژی، علوم شناختی، بیوتکنولوژی، هوافضا و... بپردازد. در این راستا با تأسیس صندوق حمایت مالی، از فعالیت های این ستاد حمایت جدی خواهد شد تا دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر مرجعیت علمی پیشرو باشد.


رنجبر در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت اخلاق در پژوهش و فناوری پرداخت و گفت: غایت‌گرایی دینی در تولید فناوری و نوآوری و فعالیت‌های پژوهشی، رعایت اصول اخلاقی در فرآیند تحقیق و پژوهش، توجه به ارزش های دینی، ملی، بومی، عرفی و بین‌المللی در پژوهش و فناوری، احترام به اساتید و رعایت شأن دانشجویان و توجه به شاگردپروری ازجمله مواردی است که باید در پژوهش و فناوری مورد توجه جدی قرار گیرد.


در نخستین روز این گردهمایی دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، جواد علمائی معاون علوم، مهندسی و کشاورزی، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری، محمدکاظم کاوه پیشقدم قائم مقام معاونت علوم انسانی و هنر، مهندس عسکری غلامزاده مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه، وحید ضرغامی قائم مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری به ایراد سخنرانی پرداختند.


برگزاری کمیسیون های تخصصی معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری، کمیته تخصصی پیش دفاع و دفاع و کمیته تخصصی پایان‌نامه و رساله دانشجویان از دیگر برنامه های عصر روز نخست این گردهمایی بود.


همچنین کمیته تخصصی کرسی‌های علمی، ترویجی، نوآورانه و نظریه‌پردازی، کمیته تخصصی مجلات و کتاب‌ها، کمیته تخصصی فرصت مطالعاتی پسادکتری و پژوهش‌محور و میزگرد رؤسای کمیته های تخصصی و اعلام گزارش از جمله برنامه های روز دوم گردهمایی رؤسای شورای پژوهش و فناوری استان های دانشگاه آزاد اسلامی بود.


انتهای پیام/۴۱۲۹/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب