دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 آذر 1400 - 10:08

سفیر ایران در یمن که بود؟ + بیوگرافی

سفیر ایران در یمن که بامداد امروز به شهادت رسید، یکی از دیپلمات‌های با سابقه و نام‌آشنا در حوزه کشورهای عربی بود.
کد خبر : 629572
حسن ایرلو



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه از شهادت سفیر جمهوری اسلامی ایران نزد دولت نجات ملی یمن در اثر ابتلا به کرونا خبر داد.


او در ۱۴ آبان ۹۹ استوارنامه خود را به «مهدی مشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن ارائه داد.


شهید ایرلو که از جانبازان شیمیایی جنگ تحمیلی نیز بود در محل مأموریت خود به کرونا مبتلا شد و به دلیل همکاری دیرهنگام برخی کشورها، متأسفانه در شرایط نامناسبی به کشور بازگشت و به‌رغم به کارگیری همه مراحل درمانی برای بهبود وضعیت بیماری ایشان، سحرگاه امروز به فیض شهادت نائل آمد.


خطیب‌زاده روز گذشته در نشست خبری خود گفت: «حسن ایرلو، سفیر ایران در یمن احتیاج به رسیدگی فوری پزشکی داشت. چندین روز این موضوع در دستور کار جمهوری اسلامی ایران بود. چندین کشور در منطقه ازجمله عراق در این خصوص به ما کمک کردند که من هم در جای خودش در شبکه‌های اجتماعی تشکر کردم.»


برخی از گزارش‌ها حاکی از آن است که مصطفی الکاظمی نخست‌وزیر عراق با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان شخصاً برای انتقال شهید ایرلو رایزنی کرده بود، چراکه سعودی‌ها اجازه پرواز هواپیمای حامل ایشان را نمی‌دادند.


حاج قاسم یمن، کارشناس ارشد شبه‌جزیره


ایرلو متولد ۱۹۵۹ شهر ری و از دیپلمات‌های با سابقه وزارت خارجه و کارشناس ارشد حوزه عربی و شبه‌جزیره بوده است. مسئول میز یمن در وزارت امور خارجه ایران پس از آغاز جنگ در سال ۲۰۱۵ در یمن، هماهنگ‌کننده کمک‌های انسان دوستانه ایران به یمن پس از آغاز جنگ، اعزام هواپیماهای کمک‌رسانی و کشتی نجات و پس از آن کمک‌رسانی با هماهنگی سازمان ملل و ... از دیگر فعالیت‌های ایرلو است. او همچنین پیش از تصدی این سمت، معاون دستیار ویژه وزیر خارجه در امور یمن در سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۹ بوده است.




بیشتر بخوانید:


سفیر ایران در یمن به شهادت رسید


خطیب‌زاده: مقدمات انتقال سفیر ایران در یمن به داخل کشور فراهم شد




همکاری با مراکز رسمی و حکومتی یمن، تلاش برای تقویت آشتی ملی در یمن و پایان دادن به جنگ ظالمانه علیه مردم یمن از طریق مجامع جهانی، حکومت یمن و جریان‌های سیاسی مختلف یمنی و کشورهای علاقه‌مند، تلاش از طریق مجامع جهانی و کشورهای دوست در جهت کاستن از محاصره ظالمانه و برطرف کردن نیازمندی‌های حیاتی مردم یمن، تأکید بر تمامیت ارضی و حکومت وحدت ملی و مخالفت با تجزیه و مداخله خارجی و استعماری در یمن، تلاش برای جلوگیری، کاستن و توقف فجایع جنگی، کشتار و ویرانی در یمن از طریق مجامع جهانی و تشویق قبایل و گروه‌های سیاسی به حل مشکلات درونی از طریق گفتگو در مذاکرات یمنی - یمنی، تأکید بر ضرورت امنیت و ثبات در یمن و پایان دادن به ابزار مداخله‌گری نظامی و تحمیل اهداف استعماری در یمن، تلاش در مسیر اقدامات انسان دوستانه غذایی، دارویی، بهداشتی و پزشکی از طریق مجامع جهانی، مجامع مردم‌نهاد و کشورهای دوست، تأکید بر تأثیر مخرب و ویرانگر مداخلات صهیونیستی، استعماری غربی و کشورهای جنگ‌افروز، تأکید بر حقانیت دفاع مشروع مردم یمن در مقابل سیاست‌های جنگ‌افروز، مداخله‌گر و غارت ثروت‌های مردم یمن ازجمله رویکردها و اولویت‌های شهید ایرلو در یمن بود.


سفیر ایران در یمن که بود؟ + بیوگرافی


حساسیت آمریکا به انتخاب شهید ایرلو به‌عنوان سفیر در یمن


انتخاب شهید ایرلو به‌عنوان واکنش آمریکایی‌ها را به دنبال داشت و در همین خصوص سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اول آبان ماه ۹۹ در کنایه به مایک پمپئو وزیر خارجه وقت آمریکا و در پاسخ به دخالت وزارت خارجه این کشور در اعزام سفیر جمهوری اسلامی ایران به یمن عنوان کرد: ایالات‌متحده از پنج سال سلاخی مردم یمن توسط ائتلاف سعودی پشتیبانی کرده است. ضمن اینکه به سوءاستفاده از پوشش‌های دیپلماتیک نیز سوء شهرت داشته و بدنام است. کافی است از پمپئو، جاسوس ارشد سابق آمریکا بپرسید. از این رو، آمریکا در جایگاهی نیست که یمنی‌ها و ایرانی‌ها را در خصوص روابط دوجانبه‌شان موعظه کند. بهتر است به جنایات و حضور شرارت‌بار خود در منطقه ما پایان دهید.


انتهای پیام/۴۱۰۶/



انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۱ نظر
حاتم
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۱ دی ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۷
۰
خدایش رحمت کند
قالیشویی ادیب