دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 آذر 1400 - 09:00
همگام با هفته پژوهش(۶)/ فلاحی در گفت‌وگو با آنا:

وزارت علوم برنامه‌ جامعی برای پرچم‌داری علم ندارد/ برای «نیازسنجی در حوزه پ‍ژوهش» به یک مرکز جامع نیاز داریم

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت علوم در زمینه فراهم کردن و ایجاد شرایط برای پرچم داری علم در کشور برنامه جامعی ندارد.
کد خبر : 627156
احمدحسین فلاحی

حجت‌الاسلام حسین فلاحی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در رابطه با آسیب‌شناسی حوزه پژوهش که «۷۰ درصد یافته‌های ما مطابق با نیازهای واقعی جامعه نیست»، خاطر نشان کرد: در حال حاضر مرکزی جامع و دانشگاهی تحت عنوان نیاز سنجی در حوزه پ‍ژوهش وجود ندارند.


وی بر همین اساس ادامه داد: از یک سو رهبر معظم انقلاب در بحث علوم اسلامی در حوزه‌های علمیه متولی شدند و مرکزی تحت عنوان «نیازسنجی حوزه پژوهش» ایجاد کردند اما متاسفانه در حوزه دانشگاهی این اتفاق نیفتاده است.


عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اکثر پروژه‌های تحقیقاتی و پایان‌نامه‌ها مطابق نیازهای جامعه نیست و کپی‌برداری است، خاطرنشان کرد: به دلیل عدم شناخت نیازهای اصلی جامعه و عدم وجود بانک اطلاعاتی برای ارجاع دانشجویان و اساتید برای نوشتن مقاله به آن، دچار سردرگمی و موازی‌کاری شدیم. گاهی یک دانشجو برای پیدا کردن یک موضوع معطل می‌شود و در آخر نیز مقاله‌ای با موضوع تکراری ارائه می‌دهد لذا برای ممانعت از موازی کاری باید آسیب شناسی کنیم.


فلاحی در ادامه افزود: اگر می‌خواهیم هدفمند باشیم باید از طریق وزارت علوم یا شورای عالی انقلاب فرهنگی در رشته های علوم پایه و علوم انسانی و دستگاه متولی دیگر در حوزه های عمران، کشاورزی، سیاست، روابط بین‌الملل، علوم شناختی و غیره مرکزی ایجاد کنیم که به عنوان بانک اطلاعاتی بتوانیم از آن بهره بگیریم.


وی درباره بودجه پژوهشی برای انجام تحقیقات نیز گفت: بودجه پژوهش کافی نیست ولی با وجود شرایط اقتصادی کشور مطلوب است؛ با این توضیح که این بودجه برای رشته‌های علوم انسانی کافی اما برای رشته‌های علوم پایه نیاز به افزایش است.


عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در پایان تصریح کرد: وزارت علوم در زمینه فراهم کردن و ایجاد شرایط برای پرچم داری علم در کشور برنامه جامعی ندارد. مثلا برای جذب دانشجو هیچ فعالیتی انجام نداده است. نبود ایده و طرح مشکل اصلی است. متاسفانه با پدیده مهاجرت اساتید و دانشجویان مواجه هستیم پس باید شرایطی فراهم کنیم که آن‌ها تمایل به ماندن در کشور داشته باشند. بحث دیگر این است که نیاز جامعه را در نظر بگیریم. همان گونه که مقالات ما در عرصه بین‌الملل مراجعات زیادی دارد و بسیار مورد توجه است پس باید با در نظر گرفتن نیازهای داخلی کشور بتوانیم از آن‌ها بهره بگیریم.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب